• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2016

Choco chyba tak :-) jak byłam u innego lekarza to dał mi próbki tej właśnie pregny a jak już byłam u swojego to tez mi kazał zażywać właśnie ta sama pregne

reklama
Dzien dobry

Maja w uk witaj.

Magda z uk siedze cichutko bo humor wisielczy i strach przed wtorkiem sie pojawia.Ale masz zalatane dni.Podziwiam za sile.

Nova ja wczoraj ogorki kiszone w kauflandzie kupilam.Tam chyba najwiekszy wybor ewentualnie real.

Sciskam reszte kobietek i milego dzionka zycze

Choco ja witamin nie biorę w żadnej ciąży. W uk podawanie witamin nie jest rutynowe i ja się z tym zgadzam. Dopóki wyniki są w normie nie ma potrzeby brania suplementów. Biorę oczywiście kwas foliowy w dawce ogromnej bo jestem diabetykiem i magnes :happy:

Ati zupa owocowa powiadasz? Sto lat nie jadłam! Z czym ja robisz? :-)

Magda_z_uk dzięki za pamięć:happy:
Jestem jestem... Tylko cos z czasem kiepsko ostatnio i za samopoczuciem... U nas upały więc albo gdzieś lecimy z małą żeby skorzystała z pogody albo leżę i zdycham...takie mam zmienne dni...raz jest całkiem ok, a na drugi dzień jestem nie do życia:baffled: Jestem wściekła i od kilku dni szukam mojego gina, bo w czwartek za tydzień miałam mieć wizytę a tu się okazało że mój lekarz odszedł ze szpitala i nie będzie już przyjmował...do tego przepadł jak kamień w wodę, wyłączył telefon i nijak nie mogę go namierzyć a do nikogo innego nie chcę już chodzić:-( I taki mój pech... Poza tym jakoś się kręci, dziś montujemy klimę w domu co niezmiernie mnie cieszy bo na dworze taki skwar, że już wytrzymać się nie da...
Postaram się ponadrabiać zaległości;-) Pozdrawiam Was i bąbelki w brzuszkach;-)

Dziekuje wszystko za mile powitania :). Dziekuje Madziulko za objasnienie choc nieco mnie to przerazilo. A co z badaniem USG w juz nie pamietam, chyba 17 tygodniu na strune grzbietowa . Ehh ...

Bylam dzis w przychodni na pobraniu krwi i taka awantura wynikla, ze az sie poplakalam. Nie chce mi sie opisywac, bo to dluga historia, ale poszlo oczywiscie o kolejke... Jedna laska, ktora byla przede mna puscila kobiete w zaawansowanej ciazy i ten podniosl alarm. Potem twierdzil, ze ja przyszlam po nim, a ja oczywiscie zajelam kolejke i poszlam do wc. Potwierdzila to dziewczyna przede mna i ten nadal, ze ja sie wpycham i ze to kryminal. Az sie ludzie smiac zaczeli. W koncu jak przyszla moja kolej to zlapalam go za ramie i mowie prosze wchodzic skoro sie Panu spieszy, a ten ze nie prosze... Potem jeszcze ludzie wchodzili, a on nie, chyba zczail, ale zjeb. Jeszcze w miedzyczasie wykrzyczalam mu, ze tez jestem w ciazy i mogla bym bez kolejki, a czekam. Tak mnie zezloscil, ze jak usiadlam na fotel do pobierania to sie poplakalam i juz nawet nie przejmowalam sie, ze mi 4 fiolki pobiera :-)

Sorry dziewczyny. Nie wiem jak to stało, ze zamiast na listopadowkach mój post znalazł się tutaj. Już usuwam i spadam :-)

Ostatnia edycja:
Maju w 12-13 tc masz genetyczne usg ( właśnie to z przeziernoscia karkowa). Możesz też wyrazić zgodę na Pappa z krwi ( są darmowe dla każdego) ok 16tc. Jak coś będzie nie tak,to dostaniesz skierowanie do lekarza,a jak nie to kolejne usg polowkowe. Możesz na pewno iść gdzieś prywatnie ( tak jak w Pl) i robić sobie więcej usg. Poszukaj u siebie w okolicy. I nic się nie martw. Jak tylko położna coś zaniepokoi,to wyznaczy kolejne usg. Wystarczy, ze brzuszek będzie za mały,za duży, albo ruchy dziecka słabsze. Często przy przodujacym lozysku często monitoruja i zawsze przy cukrzycy. Cokolwiek Cie będzie martwić,to dzwon do niej i muszą to sprawdzić,choć tutaj niechętnie robią zbyt pochopnie usg. Będzie dobrze :-)

Madzia no niezła akcja! Ehh....ze tez niektórzy nie umieją się pohamowac :eek:

Malinko ale super z ta klima! Siedź w.domu i nie wychodź jak juz będzie :-) A z tym ginem to faktycznie lipa...no tak się nie.robi...ehhh...: sorry: Pozostaje wierzyć, że trafisz na lepszego :tak:

Aschlee a jak plamienia? Uspokoiły się? :sorry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry