reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

kasiaczek, tak jak dziewczyny radzą, lekarz powinien ci coś dać na złagodzenie objawów c., to wyczerpujące tak cały czas :(
beemik, Witaj serdecznie, ja też Lutówka spoza kraju, obecnie - Irlandia :)
żaba, Witam :) kurcze komentarz lekarki powiedziałabym: zbędny

gwiazdeczka88, pozytywnego załatwienia spraw w pracy

demollka2, Ja z myciem zębów ok, nawet mnie pasta nie muli, miętowej używam

kr0pek, Ja też dopiero co wróciłam z usg a mam wrażenie ze wieki minęły, do następnego tak straaaasznie daleko, już się czas dłuży.
Mam prenatalne 6go sierpnia.

Aschlee25, Stres o ciąże pewnie dodatkowo człowieka nakręca :( Straszne co przechodzisz i niesamowite jak sobie z tym radzisz! a my się

tu przejmujemy czasem pierdołami..

chocolatequa, Gratuluję pierwszych kroczków Córci :)

Wszystkim Kobitkom, które się wybierają na wycieczki lub urlopy - udanego, fajnego relaxu, odpoczynku i powrotu z naładowanymi bateriami. A ja nawet do tego lasu nie dotarłam w końcu, a teraz mnie coś wzięło zeby nad morze jechać, tu i tu podobna droga, tylko jakies 40 min.

Bozienka24, Od dziś samych dobrych snów :)

madziolina_p, Ja nawet nie mam ani jednej fotki brzuszka jeszcze, jakoś tak..myślę za wcześnie, jak poczuję się troszkę pewniej, może ok 15 tyg, to zamieszczę (o ile sierota znajde ten wątek,napiszcie dokładny tytuł: zdjęcia brzuszków ? i jak szukać tego wątku krok po kroku lub link)

reklama
Gwiazdeczko czy ja Wiem??? Tamta dziewczyna byla w grupie na FB i klamala Cale 9miesiecy ciazy i kilka miesiecy po porodzie i nikt nie skumal...no nic nie bede przekonywac bo byc moze tylko ja nie man fb

:szok: Nadrabiam czytanie i jestem w szoku! Po co ktoś udawał ?? że jest w ciąży.. psychiczna czy co?? o masakra, ja nie chcę wpisywać nazwiska narazie, ale po ujawnieniu już znajomym ze jestem w ciąży nie mam problemu z ujawnianiem się. Chociaż na fc mam różnych znajomych i sorry ale nie chciałabym żeby czytali np. ze mam zatwardzenie.. To trochę za dużo. Zamknięty wątek babek ciążowych mi pasuje, o ile ja nie jestem uznana za trolla :baffled: Zrobiło się tu dość nieprzyjemnie

Dziewczyny, nie wiem czy da się wyszukać stary wątek:stracone ciąże lub poronienia, 6 lub 4 lata temu, kurcze wyparłam to z pamięci,chyba 4 lata, pod tym samym nickiem emka300

Emka zgadzam się z Twoimi złotymi myślami, dobre myśli przyciągają dobre rzeczy :) Ja biorę tylko femibion, tam jest wszystko co potrzebne dla kobiet w ciąży razem z kwasem foliowym, nic innego bez wskazania lekarza bym nie brała, a myślę, ze on po analizie wyników wie najlepiej co nam potrzebne :)

margarita888, Problem w tym że dopiero teraz miałam pobraną krew 1szy raz tutaj w irlandii w szpitalu, wyników nie znam. Wcześniej byłam w Polsce i tam lekarka robiła mi usg i witaminy i duphaston przepisała. Tu w Ie byłam prywatnie w 6tym tygodniu ale lekarz był zdania ze witaminy mozna ale nie musze...brać i duphastonu tez nie, ze to nie pomoże i tak w moim przypadku. Lekarka z pl kazała kontynuować duphaston do 15 tyg. ale nie mam juz od niej więcej recept, musze pomyslec skąd wziąść. tutaj mam wizyte dopiero 6go sierpnia na badanie prenatalne w szpitalu i mysle ze wtedy bede miec kontakt z lekarzem, bo teraz pielegniarka robila mi usg i nie mogla wypisac recept.

Magda o matko !! Chce ten pasztet !! [emoji5]️ Ale mi ochoty narobiliście tymi smalcami i pasztetami aaaaaa 24 prawie a ja głodna jak cholera. Mam ogromny apetyt ostatnio, strach sie bać co bedzie dalej [emoji6]

Choco ja wczoraj tez jadłam żółta fasolkę szparagowa i miałam okropne wzdęcia, brzuch 2x większy i zle sie czułam po niej a tak lubię i nie mogłam sie powstrzymać [emoji5]️

Żaba, Nova ja mam tez 2 dni takie kiepskie. Wszystko mnie denerwuje, wkurzam sie o nic, chodzę wściekła nie wiem nawet o co [emoji52] juz sama na siebie zła jestem za to. Do tego mam remont w domu, wiec wiertarki, młotki i te inne wcale mi nie obce aaaaa !!! No i ze starym tez wojny, wszystko na mojej głowie i wyzywam strasznie, ale dobrze, ze jest wyrozumiały na te moje humory [emoji15][emoji56]

Ostatnia edycja:
Mówię Wam, że wcale nie trudny jest taki pasztet, a smak zupełnie inny niż kupnego. Ja dużo piekę sama mięsa, bo tak lubimy i chyba tylko trybowanie kurczaka z kości jest skomplikowane, choć po czasie też łatwe ;-)

żaba, Ja smaruję się reklamowanym ostatnio w TV Biooil, olejek, najlepiej po kąpieli,dobrze się wchłonie, ja stosuję co drugi dzień. Podobno ma pomagać na rozstępy, ja mam problem ale raczej z pękającymi naczynkami na nogach,ale na to nie znalazłam nic ciekawego co mogłabym stosować w ciąży. Ale ten olejek pisze w ulotce ze regeneruje skórę, więc może na to też pomaga

Solla, Prawdziwy art, czuć emocje

Dziewczyny, U mnie apetyt teraz mega! po każdym posiłku może 2, 3 godz przerwy i już bym zjadła znowu coś konkretnego. Oczywiście w między czasie podjadam, a to ciasteczko a to coś, a potem się czuję bleeeee Brzuszek już u mnie widać, kurcze chciałabym nie mówić jeszcze chociaż do 15 tyg ale nie da rady przed najbliższymi
znajomymi tak się ukrywać. Np dziś chodzę sobie w luźnejj bluzce (tak to jeszcze luźną bluzę na to )a tu puk puk do drzwi, znajoma....ale na chwilkę pogadała bo się spieszyła, ufff Gdzieś w głowie mi siedzie że rozpowiem tak jak kiedyś, a potem kicha, i spotyka się ludzi i musi się człowiek tłumaczyć :(

Aschlee25, Napiszcie mi gdzie te brzuszki wrzucacie, jak się odważę to też wrzucę

chocolatequa, Ja już przytyłam prawie 5 kg, aż się za głowę złapałam ostatnio, ale szpitalna waga pokazała mi 0,5 kg mniej Moja jest dobra raczej, sama nie wiem.

Ati Zapisałam sobie nazwę twojej oliwki, może spróbuję jak zużyję biooil

beemik, Miałam kiedyś ten olej kokosowy, ktoś rozprowadzał u nas i kupiłam, byłam zadowolona, przyjemny w użyciu. Słyszałam że teraz jest modne stosowanie go, nawet jest krem taki kokosowy tu w irlandii w tesco, koleżanka używa.

Dziewczyny, Wy tu ciągle o upałach, a mnie tu zimno.. hihi Tv pod kocykiem oglądam w ciągu dnia.

_zuzanka, Fajnie z tym terminem :) ciekawe czy jeszcze się zmieni data na następnej wizycie, teraz pielęgniarka obliczała pewnie bardziej od daty ostatniej @ 06 maja (ale w necie różnie kalkulatory to przeliczają)

Bozienka, A ja arbuz w lodówce już od 3 dni, nie miałam smaka, a teraz aż ślinka mi kapie na myśl o nim, a pewnie będzie już kwaśny

novaspace, U mnie też stukali trochę, ale krótko a potem bziiiiii gałęzie ktoś obcinał, najgorsze to jednak rozdarte dzieciaki biegające po ulicy, tu tak jest i drące się w niebogłosy, aż puściłam radio na fula i zabrałam się za bziuczenie mikserem ciasta. Wzięło mnie na jabłecznik z kruszonką. Ja z moim się ostatnio kłócę o pierdoły, wydrę się i na koniec obrażony chodzi, siedzę na laptopie teraz w sypialni,a on mnie przed chwilą poinformował że..rączkę spłuczki urwał w wc, powiedziałam mu że w tym swoim szale chyba.. A tak serio ,to stara była, hah

Magda_z_uk, Pasztet robiony, miammmmmm Faktycznie można dać mniej wątróbki, kurcze nie chce mi się ale chyba zrobię blachę w tygodniu,zawsze można zamrozić i jak przyjdą smaki jak znalazł. Tylko muszę znaleźć mój sprawdzony przepis, ja bez karteczki ani rusz
Oj.... odpisuję w notatniku, a teraz widzę dopiero fotki paszteciku, mniammmm muszę iść coś wszamać, hihi
Arbuz nadal chodzi mi po głowie...a pewnie już trzeba będzie go wywalić :(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dopiero dochodzę do siebie po 3 dniowych bólach głowy , do tego niepokoją mnie bole podbrzusza ... Najbardziej lewa strona na wysokości jaknika tak kłuje od czasu do czasu . Brzuch czesto boli jakbym była po ostrym przytulanku ;) nie wiem czy to normalne trochę sie martwię , wizyta dopiero 7.08 :(

margarita888 Dzięki, femibion - znalazłam , jest u nas w sieci aptek boots (jest też femibion2). Właściwie nawet sporo mają różnych witamin. Ale człowiek zawsze pewniejszy jak ktoś brał już jakieś :tak: Tak to pewnie nie mogłabym się zdecydować które. Chociaż przez te dwa tygodnie chce brać do czasu wizyty w szpitalu. Może lekarz się zgodzi też z tym, to potem kupię dwójkę, jak Bóg da i wszystko będzie w porządku :-D

Uciekam już dziś, sorki za osobne posty,ale miałam trochę do nadrobienia, jak się czymś zajmę w domu to nie ma czasu na internet :laugh2:

Pozytywek : m.jpg :-)

Załączniki

• m.jpg
    m.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Haruna też mam takie bóle, ale się nimi nie martwię, bo miałam je w każdej poprzedniej ciąży. Więzadła się rozciągają i dlatego boli. Bóle głowy w tej ciąży mi nie dokuczają, ale w ciąży z synkiem....to był koszmar! Pomagała mi kawa mocna z cukrem i dużą ilością cytryny. Będzie dobrze. Trzymaj się :-)

Emka
kochana pisz co u Ciebie, a nadrabianie odpuść sobie. Pobądź tu czasem i popisz z nami. Zawsze to lepiej się poznamy. Oczywiście, chcesz, to nadrabiaj. To tylko moja sugestia :tak:

Do góry