reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

A tu wrzucam o tych dolegliwościach ja musiałam z kawy zrezygnować chociaż ja kocham bo po niej strasznie mnie muliło

8 tygodniu ciąży dolegliwości ciążowe pozostają jak na razie bez zmian, mogą się jedynie nasilać w miarę upływu kolejnych tygodni. Dotyczy to zwłaszcza wymiotów ciążowych. Według wielu danych ich natężenie koreluje ściśle z poziomem stężenia hormonu ciążowego, czyli gonadotropiny kosmówkowej. Wymioty mogą osiągać największe nasilenie właśnie między 8 a 12 tygodniem ciąży. Warto jednak podkreślić, że u kobiet z wymiotami podczas ciąży występuje teoretycznie mniejsze ryzyko poronienia, obumarcia płodu, porodu przedwczesnego czy wewnątrzmacicznego ograniczenia wzrastania płodu.

reklama
Margarita u mnie właśnie tak samo. W każdej poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już mega jazdy :eek:

Jadzia rozumiem :-) Mi na szczęście kawa wchodzi,bo też uwielbiam, a jednak chwilami ratuje mi życie,bo wstaje wcześnie rano :sorry:

Żeby nie było wątpliwości ja to napisałam aby troszke pocieszyć te kture muszą się męczyć a nie żeby straszyć bo każda ciąża inna ja moje dwie nie miałam i mam dwóch zdrowych i wspaniałych synów

A na obiad gołąbki

Hej! Zrobiłam test w pt. ot, tak z myślą przewodnią "nic z tego" i nakropiłam kropelek i już miałam sięgać żeby wyrzucić, no bo jak mi miało by się przydarzyć, mi ? nieee ale zerknęłam zapobiegawczo i DWIE KRECHY, żaden tam cień cienia GRUBE i dorodne krechy! To nawet nie był szok, ponieważ ja ani pierworódka, ani nie ogarnięta ... ale lekki szok był, ponieważ nie miałam, nie mam żadnych objawów które mam w małym palcu! :) Wczesnej kilka razy miałam wręcz książkowe "przed objawy", ba! czułam implantację, widziałam już główkę dziecka i nic nie było a efekcie końcowym! a tu zupełnie inna para kaloszy, żadnych objawów, nakręcania się, przeczucia, tego czegoś co mogło by mi podświadomie zasugerować ... I dwie krechy! Wg mich wyliczeń, termin na okolice 20 lub 23 luty. Dziś mam wizytę u lekarza. Pewnie za wcześnie ale co tam :) CZego sięboję ? obawiam się tego czego doświadczyłam poprzednio, wchodzisz do toalety i widzisz krew ... to moja zmora! Straszne uczucie połączenie nagłej adrenaliny, skoku ciśnienia, starcu i paniki! Obym tego nie doświadczyła ...

Także, na spokojnie jeszcze raz się witam i zmykam :* Niech moc będize z nami!

Cze dziewczyny ja po usg dzis i nie jest dobrze... pecherzyk jest i cialko i dzidzia 2mm. To wszystko jest wielkosci 6tygodnia a ja jestem w 7. Nie ma serca. Kazali mi czekac tydzien, tylko na co... ech juz 4 razy to przerabialam. Jeszcze pod pecgerzykiem mam ogromnego krwiaka i powiedzieli ze moge zaczac krwawic. Owu wiem kiedy mialam i nie mozliwe jest tydzien opoznienia. Podaje sie

reklama
muffy, tylko się nie poddawaj, jeszcze nie teraz. Serduszka jeszcze nie ma u takiego Maleństwa. Może jednak trochę później u Was zaskoczyło. Mamy tu tez kilka dziewczyn z krwiakami i to też jest do przejścia. Poczekaj jeszcze ten tydzień. Główka do góry.

Do góry