reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Eee jak pampki jedynki pasują na dzieci >4 kg to luz :-p Zresztą będzie co ma być, w życiu dziecku pampersa nie zmieniałam więc podejrzewam, że nie raz coś mi bokiem wypłynie haha :zawstydzona/y:
Też nie mam opuchlizny ale niektóre koleżanki nabierały wody przed samym porodem więc może jeszcze wszystko przed nami. :oo2:
Dziewczyny jak wam się nie mieści do torby to spakujcie część w drugą, którą zostawicie np. w bagażniku i po porodzie jak będziecie już na oddziale mąż doniesie. Przecież nie wszystko będzie potrzebne w jednej chwili :blink: Albo zorganizujcie sobie większe torby :rofl:

U mnie rosół właśnie się gotuje, już przebieram nogami aż będzie gotowy :biggrin2:

Ja popralam ciuszki ale nie chce mi się prasować. Swoje koszule i staniki tez wypralam w dzidziowym proszku. Juz bym chciała mieć wszystko gotowe i zapięte na ostatni guzik bo siły mam coraz mniej. Zawsze sama farbowalam sobie włosy pomimo że mam długie i geste, ale teraz nie mam siły się za to zabrac. Co chwilę spać mi się zachciewa. Kładę się ale zasnąć i tak nie moge. Planowo mam przed sobą jeszcze 6 tygodni wiec musze wyspać się na zapas. Moja Amelia była tak absorbująca w dzień i w nocy ze nie spałam przez 2 lata

NovaNatka spokojnie dostaniesz jakis lek i bedzie ok

Ola ja puchlam.w.poerwszej i drugiej ciazy pora roku tutaj nie ma zadnego.znaczenia to wszystko jest zalezne ile.masz.wody w organizmie.i od cisnienia jakie masz...teraz w ogole.nie puchne i wszystkie buty na mnie.pasuja nawet szpilki :p

Ja.juz w.domu dzieciaczki tak sie ucieszyly ze przez godzine nie daly sie rozebrać :) Alan troche zawiedziony bo myslal ze z braciszkiem przyjade ale jakos mu wytlumaczylam ze.maluszek musi jeszcze teoszke urosnac, zreszta zimno na.dworzu to powiedziałam mu ze w brzuszku ma duzo cieplej.

U mnie kolejna wizyta 3 lutego
A za 31 dni cc :)

Oj Magdalena ja mam podobnie co chwilę bym się kladla :)
Ja jeszcze przed rozwiązaniem chciałabym fryzjera odwiedzić obciąć się, włosy też sama farbuje :) ale nad farbowaniem sie zastanawiam może po porodzie ale obciąć się muszę bo później może nie być kiedy ;)

Lilith mój starszy syn też Alan :)

Bettina dasz sobie rade na pewno, to zadna filozofia :) chociaz nie raz sie zdarzylo, ze tatus przyprowadzil nam do zlobka dziecko w pamperaku zalozonym tyl na przod, no to juz dla mnie wieksza filozofia :p

No wlasnie, moze jeszczez zdarze napuchnac w sumie jeszcze troche mi zostalo.
Kurcze, ja mam spora ta walize do szpitala, az boje sie reakcji ludzi jak tam wjade z moim pakunkiem. :(

Smacznego Bettina, ja wlasnie zajadalam sie wątróbką, mniam mniam :) :)

Lilith, ale masz madre i kochane te dzieciaki :) Poza tym, podoba mi się jak im to wytlumaczylas. Ale pamietaj, oszczedzaj sily, zebys do szpitala trafila dopiero za te 31 dni.

Natka na razie możesz sobie pomóc żurawiną i piciem dużej ilości płynów, żeby płukać pęcherz.Pewnie dostaniesz jakiś antybiotyk jutro. A masz objawy jakieś?
Ola ja wcale nie puchnę, chociaż ostatnio siedzieliśmy u znajomych i graliśmy w planszówki cały wieczór i wtedy siedziałam przy stole. Później jak wychodziliśmy miałam problem żeby buty włożyć. Ale na następny dzień było już ok.
Lilith dobrze, że już wróciłaś:)
Magdalena a kupiłaś sobie już taki do karmienia stanik?

reklama
mkvet zadnych objawow,a herbate zurawinowa pije od poczatku ciazy ;o
juz ostatnio mialam takie wyniki ale widze pollekach nic sie nie zmienilo dlatego mnie to zmartwilo.bo porod za pasem i oby dziecku nic przez to nie bylo;o

Do góry