reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2017

Moje też. U mnie troche inaczej bo jestem po transferze na cyklu sztucznym, wiec mimo ze OM mialam 20.05, to z owulacji wychodzi 18.05. W spzitalu z usg wyliczyli mi tp na 22-24 luty.
Już czuje sie wzglednie. Mdlosci powolutku mijaja, z rana mały rzyg jeszcze sie zdarza. Ogolnie nie przechodze ciazy jakos super źle z uwagi na dwojke, ale niestety juz dwa razy krwawiłam bo miałam krwiaka. Ostatnio w sobote byla przymusowa wizyta na izbie przyjec. Mam wielka nadzieje ze to nie bedzie tyle w tej kwestii ;) Na razie na zwolnieniu do rozwiazania i leże jako pan i wladca pilota :D
A jak u Ciebie?

O widzisz u mnie tak samo, transfer na sztucznym, a zgadza mi się usg z om :) Też przerobiłam IP i krwawienie. Za tydzień wizyta kontrolna, mam nadzieje, że wszystko ok. Prowadzisz ciążę w ośrodku w którym miałaś ivf?

reklama
życzę żebyś juz nie miala żadnego krwawienia. ..duzo lez i odpoczywaj..
ja czuje sie coraz lepiej, do 10 tyg bylo dosc kiepsko mdłości itd. .ale jest lepiej. .
to jest moja 4 ciąża w domu mam juz 3 córki. .chodzę jeszcze do pracy ale ja mam w pracy b dobrze więc dopóki bede czuła się na siłach i lekarz mi nie zabroni to chce pracowac , no i jutro usg mam nadzieje ze z maluszkami ok
Ja tez prace mialam spokojna, nie uznaje ciazy za chorobe i chcialam pracowac jak najdluzej chocby zeby miec motywacje zeby sie nie zapuscic :D Ale zycie zweryfikowalo bardzo szybko ze ma dla mnie inny plan.
Myslalyscie już nad imionami? U nas jeśli chłopiec to bedzie Mikołaj a jeśli dziewczynka to Pola :)
U mnie to jeszcze kawal czasu, poza tym przy dwojce dwujajowej moze byc rozna konfiguracja. Z imion meskich: Mikolaj i Nikodem, z żenskich- Ula (w tym 100% zgodnosc z mezem ;) ). Jeszcze jedno awaryjne musze wyszukac :D
Zawsze podobalo mi sie Jakub, ale teraz co drugi to Kuba wiec odpuscilam. Znalazlam statystyki imion z ostatnich 10 lat i bede szla od dołu listy :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O widzisz u mnie tak samo, transfer na sztucznym, a zgadza mi się usg z om :) Też przerobiłam IP i krwawienie. Za tydzień wizyta kontrolna, mam nadzieje, że wszystko ok. Prowadzisz ciążę w ośrodku w którym miałaś ivf?
Tak, moj prof jest kierownikiem oddziału w szpitalu wiec licze po 4 ivf lepiej podejdzie do mnie niz do innej pacjentki ;) troszke juz razem przeszlismy..

Moze źle napisałam, nie "lepiej" a bardziej sie przylozy ;)

Ja tez prace mialam spokojna, nie uznaje ciazy za chorobe i chcialam pracowac jak najdluzej chocby zeby miec motywacje zeby sie nie zapuscic :D Ale zycie zweryfikowalo bardzo szybko ze ma dla mnie inny plan.

U mnie to jeszcze kawal czasu, poza tym przy dwojce dwujajowej moze byc rozna konfiguracja. Z imion meskich: Mikolaj i Nikodem, z żenskich- Ula (w tym 100% zgodnosc z mezem ;) ). Jeszcze jedno awaryjne musze wyszukac :D
Zawsze podobalo mi sie Jakub, ale teraz co drugi to Kuba wiec odpuscilam. Znalazlam statystyki imion z ostatnich 10 lat i bede szla od dołu listy :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

pewnie w takich sytuacjach pracę trzeba odpuscic jezeli gin każe mi siedzieć w domu to nie bede protestować

Pola a wiesz Ty też :) teraz syn wybrał Tomek albo Tosia. Ja myślę nad Ania i Marysia, chłopiec nie wiem. Lubie stare polskie imiona.

Powiem Wam, ze gdyby moja siostra nie nazywała sie Sylwia to ja bym swoja córe tak nazwała ;) może kwestia dobrych skojarzen, Izabela jest ładnie. Jakos niespecjalnie ide za tym co modne w ostatnich latach ;)

reklama
Rodosek powiem Ci że ja mam na imię Justyna i bardzo, bardzo mi się ono nie podoba. Jak miałaby możliwość to zamieniłabym na jakieś inne. Jeżeli chodzi o popularność to rzeczywiście imię nie jest często spotykane

Do góry