reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to wychodzę tak tylko sama na zakupki od razu po karmieniu. Jutro ide pierwszy raz na rzęsy od dłuższego czasu i tez karmie tylko piersia. Plan mam taki. Karmie, idziemy do samochodu, ja ide na 2 h na rzęsy a stary jezdzi wózkiem na spacerku 😀 i taki mam o to plan 😀
Robię tak samo. Też wychodzę zaraz po karmieniu 😃 we wtorek poszłam do lekarza, myślałam że nie będzie mnie z 1.5 godziny a minęły 3. Ale młoda całe szczęście przespała całą moją nieobecność 😃 a od wczoraj istne szaleństwo. 3/4 doby płacz... Aż już głowa boli. 🤷‍♀️🤯

reklama
Ja to wychodzę tak tylko sama na zakupki od razu po karmieniu. Jutro ide pierwszy raz na rzęsy od dłuższego czasu i tez karmie tylko piersia. Plan mam taki. Karmie, idziemy do samochodu, ja ide na 2 h na rzęsy a stary jezdzi wózkiem na spacerku 😀 i taki mam o to plan 😀
Chyba też będę musiała spróbować jak skończą się ograniczenia i pójdę do fryzjera, bo włosy mam w opłakanym stanie 😩

Dziewczyny czy ktoras z Was podcinala u neurologopedy wedzidelko u maluszka? Duza zmiana? Bardzo dzidzia rozpacza podczas zabiegu?
U mnie mała miała podcinane wędzidełko zaraz po porodzie w szpitalu... Jeżeli chodzi o samo podcięcie to jest dosłownie chwila, Chwila płaczu i po bólu. Ja miałam zalecone żeby małą przetrzymać około godzine bez karmienia żeby się wszystko zasklepiło, tyle że u mnie miałą mocno podcięte... Podobno jak dziecko ma tylko trochę do podcięcia to i nie poczuje tego... Ale sam zabieg bez tragedii :)

u nas zmiana mleka na nutramigen. od czasu zmiany mleka minela wysypka i goraczka. mała przespała całą noc z jedna pobudka na karmienie i druga o 6.30. wkoncu zasneła bez bujania noszenia itp... co prawda spała w łóżku ze mna ale wole to niz siedziec i bujac 3h.... zobaczymy co bedzie dalej ale chyba diagnoza z nietoleracją białka mleka krowiego się potwierdza.

Jak wy sobie organizujecie takie wyjścia np. do fryzjera? Ja karmię piersią na żądanie i synek nie je o stałych porach. Od porodu nigdzie w sumie nie byłam z tego względu i już powoli mam dość... :(
My też po karmieniu pakujemy młodego do auta i ja idę załatwiać swoje sprawy, a tatuś robi z synkiem objazd po mieście 😁 teraz zamiast objazdu jakbym musiała gdzieś na dłużej to poszliby w tym czasie na spacer i do czasu kolejnego karmienia spokojnie się wyrabiamy, zresztą mały i tak i w aucie i w wózku śpi, to nawet nie marudzi jak już pora karmienia 😁 on ma tak jak ja - jak śpi to śpi i nic innego się nie liczy, ale jak je to ciągle mu mało 😂

Podobno chwilkę to trwa. Troszke krwi i juz. Wiadomo maluch placze. No ale nawet maluchy placza przy zmianie pieluchy 😂
U mnie mała miała podcinane wędzidełko zaraz po porodzie w szpitalu... Jeżeli chodzi o samo podcięcie to jest dosłownie chwila, Chwila płaczu i po bólu. Ja miałam zalecone żeby małą przetrzymać około godzine bez karmienia żeby się wszystko zasklepiło, tyle że u mnie miałą mocno podcięte... Podobno jak dziecko ma tylko trochę do podcięcia to i nie poczuje tego... Ale sam zabieg bez tragedii :)
Dziekiii 😘

reklama
u nas zmiana mleka na nutramigen. od czasu zmiany mleka minela wysypka i goraczka. mała przespała całą noc z jedna pobudka na karmienie i druga o 6.30. wkoncu zasneła bez bujania noszenia itp... co prawda spała w łóżku ze mna ale wole to niz siedziec i bujac 3h.... zobaczymy co bedzie dalej ale chyba diagnoza z nietoleracją białka mleka krowiego się potwierdza.
Super! Moja tez glownie zasypia ze mna. Zaczynamy nad tym pracowac. U Ciebie moze byc tak jak u nas - przez dlugi pobyt w szpitalu mala jednak przyzwyczaila sie i do lozka i do mamusi... ale z kazdym dniem otwiera sie na nowe opcje ;) ostatnio przestala plakac jak ja maz nosi wiec jest ok 😁

Do góry