reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Nie czuje się teraz gorsza, że daje jej modyfikowane, tylko jest mi przykro, że miałam mleko a nie mogłam karmić dluzej. Bo co innego jak kobieta tego mleka nie ma. Trzeba żyć dalej! 😃 ja psychicznie zaczynam odpoczywać
No właśnie wiem, do tego piłam, że nic na siłę i jeśli kp równa się wiecznemu zdenerwowaniu i zastanawianiu się czy jutro będzie tak samo ciężko to jest bez sensu. Dobrze, że są te mleka modyfikowane i jest co dziecku podawać zamiast cycka :D

reklama
My mamy zaplanowane roszerzanie na poniedzialek 😅 tylko się zastanawiam czy zacząć od brokuła, dyni czy marchewki 😃
Ja marchewkę gotowałam sama - nie podeszło. Brokul dzis kupiony z gerbera - nie podszedł;D i zastanawiam się czy próbować jutro dalej czy dac jej jeszcze czas. Niby sama łyżeczka jest zainteresowana i lafnie ściąga itp ale jakoś jej nie idzie. Odwraca glowe i tyle

Dokladnie, zgadzam sie :) ja jestem zdania ze dziecku trzeba dac co najlepsze, ale tez nie kosztem naszego zdrowia psychicznego. Ja tez mam dosc, sa lepsze i gorsze dni, ale planuje karmic do pol roku i odstawic. A poczatkowo chcialam karmic rok, tak wiec wiesz. Wlasnie niestety nie wszystkie dzieci ladnie wspolpracuja przy karmieniu, ja osobiscie znam wiekszosc mam ktore maja zle wspomnienia z karmieniem piersia. Tak wiec zazdroszcze tym ktorych dzieci sie ladnie najadaja z piersi.
Ja chciałam długo karmić piersią, jeśli się uda to ponad rok, ale jak sobie to zacznę wyobrażac... Mój młody czasami jest przy piersi co 1,5h 🙈☠️ pamiętam jak jeszcze ze dwa miechy temu bałam się z nim iść na spacer bo nie wiedziałam kiedy nagle będzie chciał znów jeść. Na szczęście teraz już zluzowalam i mam wywalone 🤣 i jakoś leci

Kurcze, w ciąży miałam sporo problemów a i tak teraz z biegiem czasu wspominam ją dobrze. Dopadł mnie taki instynkt macierzyński, że nie mogę sobie z nim poradzic... Ciągle myślę o drugim dziecku 😳 i w głębi duszy przeżywam to, że mój partner nie chce więcej dzieci... I teraz mimo problemu z karmieniem młodej wiem, że i tak będę dobrze wspominac ten czas 😃
Ja tez jestem wieksza matka polka niz myslalam ze bede 🤦‍♀️

Ja chciałam długo karmić piersią, jeśli się uda to ponad rok, ale jak sobie to zacznę wyobrażac... Mój młody czasami jest przy piersi co 1,5h 🙈☠️ pamiętam jak jeszcze ze dwa miechy temu bałam się z nim iść na spacer bo nie wiedziałam kiedy nagle będzie chciał znów jeść. Na szczęście teraz już zluzowalam i mam wywalone 🤣 i jakoś leci
Co Ty mowisz!? Ja bylam przekonana ze karmisz tak co 3-4h !?

Ja sie nie przejmuje w miejscach publicznych 🤣 bardziej sie przejmuje przy znajomych, jakos nie mam ochoty pokazywac swoich piersi, na spacerze mam wywalone 😄

Nie czuje się teraz gorsza, że daje jej modyfikowane, tylko jest mi przykro, że miałam mleko a nie mogłam karmić dluzej. Bo co innego jak kobieta tego mleka nie ma. Trzeba żyć dalej! 😃 ja psychicznie zaczynam odpoczywać
Kochana ja też do pol roku i żegnam się z karmieniem, to nie moja bajka, stresuje się... Wyrywa się. Już od miesiąca dokarmiam jedno karmienie mloda wieczorne mm. I mleczko carpie care😀

Co Ty mowisz!? Ja bylam przekonana ze karmisz tak co 3-4h !?
A w życiu 🤪 jak w domu jesteśmy to zwykle max 2h przerwy. Dłużej wytrzyma tylko jak gdzieś idziemy/jedziemy. Jak jechaliśmy do Warszaey to wytrzymał 5h, ale prawie cały czas spał. Chociaż to było miesiąc temu 🤣

reklama
Ja sie nie przejmuje w miejscach publicznych 🤣 bardziej sie przejmuje przy znajomych, jakos nie mam ochoty pokazywac swoich piersi, na spacerze mam wywalone 😄
Ja to samo :D wczoraj poszłam po próbki farb to trochę młody marudził i dwa razy siadałam na krawężniku obskurnym żeby go nakarmić po drodze tam i drugi raz z powrotem 🙈 Ale possal 2min i potem się rozglądał zamiast jeść, więc to bez sensu było. A potem jęczał bo głodny. Generalnie dla mnie właśnie najgorsze są te momenty kiedy on już jest głodny, ale interesuje go wszystko tylko nie cycek. Z tym że kciuki trzymam żeby się niedługo skończyło jak już przestanie go fascynować wszystko wokoło

Do góry