reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Serio? Zacznę od 1800, wątpię że przy 2100 będę chudła.
1800kcal a nawet do 2000kcal to ja mam na redukcji, a nie karmię i w sumie nie ćwiczę, ale też efekty są baaardzo powolne, bo to mały deficyt jednak. Poza tym ja na co dzień nie liczę kalorii, więc pewnie jednego dnia zjem 1600 a drugiego 2500 🤷 ale przeważnie pewnie jem w okolicy swojego zapotrzebowania, tylko czasem więcej ruchu typu noszenie Czarka, dłuższy spacer. Wagowo niewiele mi spadało (dlatego się teraz nie ważę 😆), ale w perspektywie dłuższego czasu widzę różnicę po ubraniach, czy na zdjęciach 😉

reklama
Ja zawsze na redukcji ok 1500, przy wyższej tyje.
To bardzo mało 🤔 tzn jeszcze bez kp jestem w stanie zrozumieć, ale z kp będzie ciężko. Jeśli dostarczasz organizmowi mało kalorii to on się przyzwyczaja i gromadzi energię m.in. w komórkach tłuszczowych, żeby w razie czego mieć z czego ja czerpać. Zacznij chociaż od 1800 żeby później nie było efektu jojo z automatu. A na 1500 nie czujesz się słabiej, ospale?

Ja chyba tyje od patrzenia 😂 zegarek mi pokazał że zrobilam wczoraj 11 km... Nie rozumiem tego
Rób interwały z wózkiem 🤭 tj 30sekund-minuta bardzo szybkiego marszu tak żeby Ci tętno skoczyło, a potem tyle samo przerwy i tak na zmianę np 20 razy. Przerwy można wydłużać żeby uspokoić tętno. Ale interwały są bardzo dobre na spalanie 😁

To bardzo mało 🤔 tzn jeszcze bez kp jestem w stanie zrozumieć, ale z kp będzie ciężko. Jeśli dostarczasz organizmowi mało kalorii to on się przyzwyczaja i gromadzi energię m.in. w komórkach tłuszczowych, żeby w razie czego mieć z czego ja czerpać. Zacznij chociaż od 1800 żeby później nie było efektu jojo z automatu. A na 1500 nie czujesz się słabiej, ospale?
Teraz zacznę 1800, mówiłam o wcześniejszej opcji. Na 2tys tylam, a miałam od dietetyka dietę i trening na siłowni 5x w tygodniu.

Rób interwały z wózkiem 🤭 tj 30sekund-minuta bardzo szybkiego marszu tak żeby Ci tętno skoczyło, a potem tyle samo przerwy i tak na zmianę np 20 razy. Przerwy można wydłużać żeby uspokoić tętno. Ale interwały są bardzo dobre na spalanie 😁
Jak młody usiądzie to kupuje wózek do biegania.

To ja nieświadomie robię interwały, jak widzę kogoś z papierosem na swojej drodze 😂😂

reklama
Do góry