reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też nie lubię spać popołudniu :( ale dzisiaj miał łącznie godzinę drzemek, więc nie wiem skąd on bierze siły na to wszystko :/
moja np. jak ją chciałam uśpić w łóżku dzisiaj to straaasznie marudziła, w końcu ją wzięłam w nosidle na spacer. I zasnęła po 10min.. a ja sama prawie się roztopiłam w tej temperaturze z nią na brzuchu. Może dlatego teraz tak śpi, bo ją zgrzało wcześniej :p ale ewidentnie w łóżku już nie mogła zasnąć z samego nakręcenia się, bo zmęczona jak widać była.

reklama
Ja też nie lubię spać popołudniu :(
Ja do tej pory często właśnie z nią spałam. Ale u nas w rodzinie ostatnio problemy zdrowotne i chyba dlatego spać nie mogę... w nocy... po południu... już ledwo żyje przez to. A nie wezmę nic na sen jak śpie z córką w jednym łóżku :/ tak więc od jutra z rana daje ją mężowi a ja bede sie starała dosypiać.

właśnie miałam pytać jak się sprawdza to mleczko. My chyba zaczniemy od września dopiero, młoda kończy 6 miesięcy w połowie sierpnia, a wtedy akurat wyjeżdżamy na wakacje, więc nie chce próbować nowych rzeczy i chyba ostatecznie ten cycek będzie najwygodniejszy.

Jak tam Hanna ze Smilkiem? Polubili się? :)

A np. nie myślałaś, żeby mieszać w thermomixie? Wiadomo, że nie miksować, ale może lepiej by zmieszało i grudki by się nie robiły. Chyba że za dużo roboty?
Juz zamawiam hurtowo 😂smakuje jej, nie ma zatwardzen jest okej. 😀 Wiesz nie ma takich Grudek nie zatyka się butla więc jest okej

Dziewczyny u nas dzisiaj marchewka wjechała (dzisiaj kończy pół roku) i całkiem chętnie buzię otwierała 😁 Dałam jej też kawałek do rączki to nie bardzo wiedziała co z tym zrobić😂

Moja panienka teraz np. śpi już drugą godzine (trzecia drzemka :oops:) - odbija sobie noc, jak o 3ciej ją wzięło na harce - leżenie na brzuszku i gadanie sobie w eter. Całe szczęście nie rozkręciła się za bardzo i zasnęła sobie jak ją później po brzuszku głaskałam. Szkoda, że ja nie mogę zasnąć po południu, bo też chętnie bym odespała :(
u nas dzisiaj 4 drzemki, każda minimum po godzinie🤭 jestem ciekawa nocki🙈😂

🤷🤷🤷

Załączniki

• IMG_20210727_133515.jpg
    IMG_20210727_133515.jpg
    1 020,5 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Bardziej doświadczone mamuśki pomocy. Jade z młodą jednak nd morze. Co niezbędne z takim maluchem ? Mysle o namiocie przeciwsłonecznym takim małym na plaze dla niej. Cos jeszcze się sprawdza ?

Do góry