reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

ale załapała a mój nie wiem 🤷‍♀️no właśnie ćwiczymy codziennie w południe bo wtedy najgorsze uv na zewnątrz więc zostajemy w domu ale widać nie skutecznie😕 chyba przesadziliśmy z tą lewą stroną i teraz jest efekt, że z prawą ma problem
no pojedziemy napewno bo Mąż się uparł
E mój się w ogóle nie przekręca, a jedyne co mnie martwi to ta płaska główka 😕 no i wyraźnie preferuje prawą stronę, bo po tej stronę ma spłaszczoną główkę, ale z tymi stronami to zawsze dziecko jedną preferuje bardziej i w końcu załapie drugą, gorzej jak właśnie z tego powodu wychodzą jakieś asymetrie, czy deformacje 😟

reklama
ale spryciula🤩 a jak w odwrotną stronę w sensie z brzuszka na plecki?
kurde tak Was czytam to może to normalny etap....
czytam jeszcze na necie że dziecko wybiera sobie stronę jako wiodącą najpierw czyżby był leworęczny 🤔 ja to mało zrobię lewą wolę prawą ale Maż jest oburęczny🤪
Zdarzyło się to dopiero parę razy, że z brzuszka na plecy. 😅 W sumie to nie zwróciłam uwagi, bo bardziej to bylo nieświadome. 😅😂 Ale dzisiaj chyba jak na brzuchu leżała, to w prawą stronę fiknęła chyba. 😂

ale spryciula🤩 a jak w odwrotną stronę w sensie z brzuszka na plecki?
kurde tak Was czytam to może to normalny etap....
czytam jeszcze na necie że dziecko wybiera sobie stronę jako wiodącą najpierw czyżby był leworęczny 🤔 ja to mało zrobię lewą wolę prawą ale Maż jest oburęczny🤪
Tak, u nas to samo ;) na razie obraca sie tylko przez lewy bok ;)

U nas też obroty na początku tylko na prawą stronę a od paru dni zaczął też na lewą. Trzeba dać maluchowi czas bo każdy się rozwija w swoim tempie. My byliśmy raz u fizjo jak młody przekręcał główkę na jedną stronę i ona nam powiedziała żeby się na siłę nie doszukiwać, bo prawie każde dziecko ma swoją preferowaną stronę. Więc ja zluzowałam i pilnowałam tylko żeby spał na przemiennie na prawym i lewym boczku.

no mój to już smacznie chrapie 😴
a na macie też tylko w lewo się kręci podnosząc tyłek i nogi a najlepiej mu to wychodzi bez pieluchy wtedy to tańczy 🤪
ja widzę gołym okiem że on ma mocne nogi a ręce i barki słabo
Mój młody też się obraca tylko przez lewy bok. Tzn dzwoni mu tam, że przez prawy też można, ale chyba jeszcze nie ogarnął w którym to kościele :D

E mój się w ogóle nie przekręca, a jedyne co mnie martwi to ta płaska główka 😕 no i wyraźnie preferuje prawą stronę, bo po tej stronę ma spłaszczoną główkę, ale z tymi stronami to zawsze dziecko jedną preferuje bardziej i w końcu załapie drugą, gorzej jak właśnie z tego powodu wychodzą jakieś asymetrie, czy deformacje 😟
a kładziesz go na tej poduszce? Nasze przeszło ale wszędzie była poduszka mata, kanapa, łóżeczko i wózek no oprócz nocy w nocy za cholerę nie chciał na tym spać 🤷‍♀️
no my właśnie asymetrię mamy ale już kolejna☹️

reklama
Do góry