reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

a jak Tata usypia? buja na rękach czy młody sam zasypia?
W sumie różnie, jak nie zaśnie na podusi zaraz po karmieniu ani potem w łóżeczku sam to albo czyta książeczki, śpiewa kołysanki albo po prostu siedzi przy łóżeczku. Raz go wsadził do fotelika i zasnął, mi raz zasnął jak dałam mu tetrę i się nią nakrył, ale noszony na rękach to nam chyba nigdy nie zasnął. Dzisiaj zasnął u taty na brzuszku tak jak zwykle ja go usypiam jak już nic innego nie działa 😁

reklama
Mi tam się chłopak pyta, czy może gdzieś wyjść, tyle, że ja i tak się zawsze zgadzam, bo przecież mu nie zabronię jak się z kumplami chce spotykać po 2 latach, czy ojcu pomoc z autem, ale czasem się wkurzam, bo z kilku godzin robi się pół dnia i jak te moje ręce mają potem odpocząć jak weekendy też często sama z małym jestem 🥺 dobrze, że chociaż jak już jest w domu to mnie trochę odciąża.
To masz super chłopaka 😁 ja nie umiem policzyć ile razy musiałam z siebie zrezygnować, ale już trudno.
Drugi raz nie dam się namówić.

zazdro! Ja pobudka w dalszym ciagu co godzine😵‍💫 ale przypominam sobie ze Twoj tez miał ok miesiaca temu taki epizod ze spaniem? I widze ze sie poprawił, czyli jest jakas nadzieja😇
Pierwszy raz tak przespał od nie wiem kiedy, mam nadzieję, że to będzie trwało, bo jestem wyspana jak nigdy, tym bardziej że położyłam się razem z nim 🥰🥰

Mi siostrą mówiła, że właśnie w okolicy 7 miesiąca jej córka wstawała już co 15 minut w nocy, a jak skończyła 7 to nagle coraz dłużej spala.

Pierwszy raz tak przespał od nie wiem kiedy, mam nadzieję, że to będzie trwało, bo jestem wyspana jak nigdy, tym bardziej że położyłam się razem z nim 🥰🥰

Mi siostrą mówiła, że właśnie w okolicy 7 miesiąca jej córka wstawała już co 15 minut w nocy, a jak skończyła 7 to nagle coraz dłużej spala.
bede sie trzymac tej myśli 😅

A Próbowałaś coś zmienić Np chłodniej w pokoju? Albo odkryte stopy
probuje wszystkiego, śpi w samym body na krótki rekaw, u nas obecnie upały i śpimy przy całkowicie otwartym oknie ale dalej to samo.
Wziełam do naszego łożka to itak w dalszym ciągu kręcenie i popłakiwanie. Daję wody popić to znowu pośpi 30 min i znowu zaczyna się kręcić no to wchodzi mleczko, wypije go to z godzinke pośpi i znowu od poczatku.

reklama
probuje wszystkiego, śpi w samym body na krótki rekaw, u nas obecnie upały i śpimy przy całkowicie otwartym oknie ale dalej to samo.
Wziełam do naszego łożka to itak w dalszym ciągu kręcenie i popłakiwanie. Daję wody popić to znowu pośpi 30 min i znowu zaczyna się kręcić no to wchodzi mleczko, wypije go to z godzinke pośpi i znowu od poczatku.
A smarujesz czymś dziasla?? Może spróbuj przeciwbólowy dac i sprawdzisz czt to bol czy taki typ

Do góry