Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A czy w Waszych parafiach też są "katechezy dla rodziców i chrzestnych"?Dlatego my właśnie wybraliśmy inną, gdzie byliśmy potraktowani jak ludzie dorośli i ze zrozumieniem.:-)
i nie obowiązkowa jak ktoś miał daleko
a karteczek do spowiedzi nie było
jedynie mówił ksiądz że wypada zeby chrzestni mieli bierzmowanie
i dawali karteczki dla księdza ze są wierzącymi katolikami ;-)
;-)a teściowa głupio gadała czemu nie zrobimy później jak on będzie mieć
(a mówilismy mu jak byłam w 6 miesiącu że bysmy go chcieli i jakoś nie zdążył zrobić i nadal nie ma
)no a chrzestną jest moja siostra
Chrzestnymi Wiki będą: kuzynka męża i mój kuzyn. Mamy nadzieję, że będą dobrymi chrzestnymi. Wybraliśmy ich z tego względu, że tylko oni mieszkaja w w-wie, cała nasza rodzina jest daleko od nas
;-)

Chciałabym zeby już było po, stresuje mnie to normalnie 
Nasi przyjaciele mieli problem z ochrzczeniem swojego synka, przez to że żyją bez ślubu (a właściwie żyli, bo pobrali się miesiąc temu). Ksiądz im zwyczajnie odmówił chrztu. Poszli do innej parafii i tak synka im ochrzcili bez problemu.Ciekawe jak będzie u nas z chrzcinami... pewnie będzie jazda bo my też bez ślubu. Nie dość, że nasze dziecko ma być chrzczone, to jeszcze w dodatku my mamy oboje być chrzestnymi Maksa, a przecież my w grzechu żyjemyChciałabym zeby już było po, stresuje mnie to normalnie
![]()
Czy nie najwazniejsze powinno być w tym wszystkim dziecko? Gdyby wszyscy księża tak do sprawy podchodzili, to kościoły wkrótce zaczęlyby świecić pustkami, bo to jeden nie ma ślubu, inny bierzmowania, a trzeci dał za mało na tacę... 

Ciekawe jak będzie u nas z chrzcinami... pewnie będzie jazda bo my też bez ślubu. Nie dość, że nasze dziecko ma być chrzczone, to jeszcze w dodatku my mamy oboje być chrzestnymi Maksa, a przecież my w grzechu żyjemyChciałabym zeby już było po, stresuje mnie to normalnie
![]()