reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Cześć Wam!!!
Ja dopiero teraz skończyłam prace. NIe lubie czwartków bo mam lekcje od 12:30 do 21 z godzinną przerwą na uspanie młodego. Na szczęście dość sprawnie mu to idzie :-) i już o godz 19:30 znalazł się w swoim wyrku :-)
JadziawWitaj wśród nas :-) Dobrze trafiłaś. Co do skurczy - magnez w nadmiarze wypłukuje się z organizmu więc spokojnie możesz brać z witaminą B6 - lepiej wówczas się wchłania, dzidzi nie zaszkodzi. Co do dawki idź do apteki tam ci doradzą wg mnie najlepiej zwykłay asmag.Jak nie chhcesz brać magnezu to kup sobie gorzką czekoladę i nie pij kawy - wypłukuje magnez z organizmu. Co do ruchhów poczatkowo są delikatne więc się nie przejmuj i napewno nie będziesz ich czuła co dzień. Jak coś czujesz to dobrze jak nie to się nie przejmuj ja w 1 ciąży poczułam w ostani dzień 20 tyg. :-) Teraz już trochę długo czuje mimo ze chuda nie jestem a to teżma wpływ na czucie :-).Wogóle to napisz coś więcej o sobie może w wątku pogadajmy o sobie :-)A i wyślij prywatną wiadomość do Anny ajry to Cię dopisze do listy. No i gratulacje :-) z powodu Lutowego dzidziola.
U mnie cały dzień pogoda była - aż przyjemnie by się wyszło lada - na spacer a tu dupa blada. NA szczęście mama wzieła MIśka i siedział od 12 do 17 w ogrodzie demolując wszystko. Kurcze ma manie rysowania - wiem chyba za wcześnie dostał w ręce krfedki i ściany już są przyozdobione. A zaczęło się od mojej jasnej torebki która leżała na tylnim siedzeniu samochodu. JAkoś dotarł do środka, wyciągnął czerwony długopis - i mam po torebce. Zostawie ją na pamiątkę i pokarzę mu jak skończy 18 lat albo dostanie 1szą wypłatę - ma mi odkupić :tak:No co??:-p
lileczka pępowina może się tak ułożyć że widać cóś przypominające no wiadomo co. :-)A potem szok!! Bo w szczwgólnosci tatusiowie chcą pierworodnego i się nastawiają a potem myślą że ktoś im dzieci pozamieniał mimo że rodzili je z mamą - słyszałam o takich przypadkach. :-):tak::-D:laugh2:
Ania ajra :laugh2:
NAjka zanim zajszłam w 1 ciąże i urodziłam Miśka infekcje miałam normalnie co chwile. Z byle powodu a to zły proszek do prania, mydło nie mogłam nawet płynu do higieny intymnej używać. Po porodzie się to zmieniło nawet antybiotyki raz brałam i myślałam że cuś złapie ale nie było nic. Więc głowa do góry może też Ci się zmieni.

Witam sie z rana z kawusią
Witam Cie Jadziaw :-)
Chłopcy w szkole ja przed kompem a Kubuś oglada bajeczkę i mam chwilke żeby poczytać;-)i popisać
Pozdrawiam Was wszystkie razem i kazdą z osobna;-)

Hej dziewczyny:-) Pogoda pod psem :-(Pewnie cały dzień przesiedzimy w domu Orany Julkę już nosi:sorry::sick:
Gosia 78 teraz też myślę że niespodzianka będzie fajna no i wkońcu widze rzeczy takie które może naosić i chłopczyk i dziewczynka, a wcześniej same dziewczęce podchodziły mi do rąk :tak:choć muszę przyznać że po USG czułam się trochę zawiedziona
Agawa moje dziecko też mam manię pisania po ścianach Salon juz cały w jwj esy floresy. Długopisy kretki pochowane ale wczoraj gdzieś dorwała jedną i teraz kominek przyozdobiony. Poważnie myśłimy o malowaniu parteru choć z drugiej strony skoro jeszcze z tego nie wyrosła to troche będzie szkoda jeśli na świeżo pomalowanych ścianach pojawia się Julkowe malowidła.
Ania 31 jak organizujesz czas Kubusiowi w taka pogodę? Przyznam się że mi inwencji twórczej brak a cały dzień przed telewizorem to też nie jest dobre rozwiązanie:dry:

Hej

Chwilę nie pisałam - bo brak weny jak u Agawy - siedzienie w domku rozleniwia :-D ja narazie za dużo rzeczy podostawałam i skoro mamy plan kupować w grudniu to poczekam do grudnia z zakupami to i będę płeć znała - teoretycznie :-)
JadziaW witaj :-) ja na skurcze - zjadłam całą czekoladę gorzką:-D minęły jak okiem odjął - już kiedys miałam takie skurcze - i wiem że wtedy muszę poprostu wypić kakao,lub zjeść czekoladę :-)
Z ruchami to ja dalej raz czuje raz nie - a mam rozbójnika - bo jak p.doktor próbowała sprawdzić tętno to jej maluszek nie pozwalał bo kopał w brzuszek - a ja nic nie czułam:-D

Oki wracam do leniuchowania :-)

aaaa Ania_ajra - nie wiem ile jeszcze popracuje - czas szybciej mija jak siedzę w pracy :-)

Aniu31 - wesoło masz w domku :-)

Cloe - hihi - zaraz cię wyślę na inny wątek ->

https://www.babyboom.pl/forum/w-co-sie-bawic-f29/nauka-czytania-dla-dzieci-od-0-5-lat-9749/

Pozdrawiam Ula

Melduje sie z ranka.
Dzisiejsza noc byla paskudna - nie spalam prawie nic - jestem do reszty wykamana :wściekła/y: a jeszcze zamiast nadrobic to popoludniu to musze czuwac bo dzis przychodzi do mnie znajoma robic mi fryzurke slubna :-D probna oczywiscie.
nawet nie chce mi sie dzisiaj nic robic mam kompletnego lenia :dry: a pogoda do bani pada i pada :wściekła/y::wściekła/y:

myyszaaa - ja to juz nie moge doczekac sie zakupow wiec do grudnia chyba nie wytrzymam tym barzdziej ze wczoraj naogladalam sie tylu fajnych ciuszkow :szok:
dawna cloe - fajnie ze wporzadku a tam plec pewnie poznasz nastepnym razem ;-) wiec wtedy juz chyba konkretny kolor wyprawki bedzie Ci potrzebny :-p
Najka - Tobie to tez zleci - nim zobaczysz juz bedziesz u ginka :happy::tak:
agawa1 - dzieki Twojemu synusiowi mozesz zobaczyc w nim nowe talenty - moze zostanie projektantem :-p a stwierdzil ze Twojej torebce czegos brakuje - wiec wychodz w niej czesto a zobaczysz jak wszyscy pojda za Twoim trendy :-p:tak:
jadziaw - witaj lutoweczko :-) co do ruchow to sie nie przejmuj - pewnie jeszcze ich nie czujesz ale badz cierpliwa a sie doczekasz :happy2:

pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie i bobaski

dawna cloe jak gotuje obiad on robi to ze mna podaje mi włoszczyznę przy okazji uczy sie co jak sie nazywa :-)i najsmieszniejsze jest to ze jak idziemy do ogródka to wie jak co sie nazywa a moi chłopacy ostatnio pytali sie jak wyglada seler a Kuba do nich a co wy nie wiecie i leciał im pokazać :tak:uśmiałam sie. Potem rysyjemy kolorujemy wycinamy zależy na co mały ma ochotę układamy klocki bawimy sie samochodami a potem jak przychodzą chłopcy ze szkoły to odrabiamy lekcje on też i przynosi do sprawdzenia. Pomaga przy sprzątaniu po np.obiedzie kolacji potem sprzątanie zabawek robienie łóżka swojego to od nie dawna stwierdziłam ze musi sie nauczyc a z rana to nauka ubierania. Różnie jak pogoda to kolorów go uczę obecnie na liściach mam wielka frajde bo jest pojętnym uczniem a to jakis wierszyk i czas nam tak szybko leci:-)A co do malunków na ścianie to jak pozabierałam kredki to szły w ruch jabłka wszystko czym tylko szło zostawiać jakieś ślady niestety
Dlatego jestem czasami tylko z rana a po południami nie ma mnie bo siedze z nim i coś robimy
Pozdrawiam

Wlasnie naszla mnie ochota na zupke pomidorowa z ryzem :happy2: wiec ja zabieram sie za jej gotowanie - pychotka :-p mniammm.
ania31 - to fajnie Wam czas leci - no i przyjemne z pozytecznym :-)

Cześć dziewczyny!:happy2:
Odebrałam dzisiaj prawo jazdy!!! Hi hi... :-D
Ostatnie dwie noce nie mogłam spać...:dry:Zobaczymy dzisiaj.

Gosia 78 - to już dwa tygodnie minęły?!:huh: Nie do wiary, jak ten czas szybko leci...
Najka - jak tam samopoczucie i wasz kotek?:confused:
partysia - sorki za pomyłkę...:sorry: ja już myślami jestem w 2008.:rolleyes: Trzymam kciuki i ciesz się chwilą!
jadziaw - WITAJ, dobrze trafiłaś!:-D Co do Twoich pytań, to dołączam się do wypowiedzi dziewczyn.:wink:
cloe - bardzo się dla was cieszę, że z dzidzią wszystko ok.:rofl::-D:rofl: A na płeć przyjdzie jeszcze czas, dowiesz się najpóźniej po 15 lutym:-p:biggrin2:
A co do łożyska, to nie zawsze łożysko przodujące oznacza problemy.:wink: Bądź dobrej myśli!:yes:
agawa1 - Ty śpiochu!:laugh2: O 19:30 już w łóżku...! :oo:
Dobre to z tą torebką!:-D
Ania31 - fajnie masz ze swoją małą bandą!:cool:
Myyszaaa - mi też czasami brak weny... Doskonalę rozumiem powód dla którego pracujesz.:happy:

Pozdrawiam Was serdecznie!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry