reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam
A ja poprałam pogoda ładna chłodno ale świeci słoneczko:-)
Moi chłopcy ok dostali dziś kieszonkowe wiec ogólne zadowolenie w domku mam i ciszę:-D bo planuja na co kasę wydadzą
Mały był ze mna na zakupach wiec tez zadowolony jak on uwielbia jeździć wszystkim co ma 4 koła:tak::-D
No i już se posiedziałam mówi do mnie idz wstawic jakis budyń miętowy czy śmietankowy hahahahahahaha:laugh2::-Djak coś powie czasami to tak zabawnie że....ale mam przynajmniej wesoło
no to idę robic budyń:laugh2::happy:
Gratulacje dla mam które znaja płeć ja niestety musze jeszcze czekać i nie wiem ile
Pozdrawiam mamusie

reklama
Hej dziewczyny :-) Ja mam właśnie wolne Mój tato bawi sie z dzieckiem a ja się opier... dosłownie W zlewie pełno garów Kapusta czeka bo mam ochotę na zasmarzana i trzeba się brać za szatkowanie no i prania kupa ale co tam nie zawsze jest taka chwila że mogę sobie posiedzieć i żaden dwulatek nie biega między nogami:-p
:cool2:
Najka USG mam jutro na 13.00 licze że poznam już płeć:tak: Julka będzie musiała jechać ze mną bo niestety nie ma chętnych by koś mół zostać z moim dzieckiem. Ale nie bedzie tak źle Fajnie zorganizujemy sobie czas zdala od domu;-)
Gosia 78 gratuluję synka:tak: Na dzień dzisiejszy chciałabym dziewczynkę ( wcześniej chciałam chłopca :sorry2: ) Co bedzie jutro się dowiem:tak:
Ładna expanna gratuluje dziewczynki Dziewczynki sa fajne:tak: Imię Sandra to całkiem ładne imię:tak:
Uciekam bo Julka postanowiła że woli być z mama Koniec teo dobrego;-) Do zobaczenia:tak:

ja poprzednie usg 4d robilam w 27 tygodniu. teraz zamierzam w 22. u mnie to kosztuje 190 zl a genetyczne 230 :/ mam nadzieję że poznam już płeć, wszyscy dookola mnie zamęczają tym pytaniem :/

Cześć Wam
No to tak czytam Was co dziennie ale odleciała gdzieś daleko moja wena twórcza więc nic nie piszę a piszę dziś byście nie myślały że już nie piszę - strasznie to zakręcone.
Dawna Cloe dopiero po kilkunastu-dziesięciu sekundach zajarzyłam że Elmo to nie jakies inne forum. Nie żebym nie wiedziała bo go bardzo lubie, zresztą jak byłąm młodsza to miałam takie przezwisko w domu więc musiałam wiedzieć Kto to Elmo. Ale i tak najbardziej lubie tego gościa co w śmietniku mieszka ale jakos wyleciało mi z głowy jak się nazywa :-)
Gosia78 JA rówież gratuluję synka. Ciekawe co bedzie u mnie - już to gdzieś pisałam dla Kamilka chcę chłopczyka dla Mnie dziewczynkę :-)
Anai31 ja dowiedziałam się na 100 % o płci Kamilka tak gdzieś w 30 tygodniu - późno ale zawsze coś. Do tego czasu mój Gin trzymał mnie w niepewności i teraz też zaczął dlatego się wycwanie i pójde na 3D. U nas tj w Bielsku Białej coś około 150 zł. MIałam się zapisać w zeszłym tygodniu i jakoś mi zeszło. :no:
Pozdrawiam wszystkie panie

Hej,

witam z rana. Jestem dziś pierwsza?

wczoraj znowu byłam u stomatologa, ale w przeciwieństwie do ostatniego razu, Dziecko nie podskakiwało. Mam jeszcze co najmniej jedną wizytę. No, ale ja nie jem żadnego nabiału i produktów nabiałopochodnych, więc na efekt nie musiałam długo czekać. Od maja 3 ubytki.

lileczka- narazie nie jestem na żadnych lekach i dobrze. Tylko doraźnie no-spa i niestety juz do końca życia (niezależnie od ciąży) hormonki tarczycowe, bo mi "zdechła" tarczyca i już od kilku lat sama ich nie wytwarza. Żeby nic się nie stało z Maluchem- muszę je dostawać sztucznie, ale nie jest jakieś zbytnio upierdliwe branie tych prochów codziennie.

Dzisiaj na 18-tą idę też pierwszy raz na szkołę rodzenia. Zaczynam czuć się podekscytowana tym faktem, ale zobaczymy jak będzie i czy nam się spodoba.

Co więcej, wczoraj spotkałam koleżankę z synkiem na spacerze i pochwaliłam się oczywiście, że będę miała najprawdopodobniej córcię. Powiedziała mi, że w jej ciąży z Antosiem do 30 tygodnia lekarze mówili im, że będzie dziewczynka. Cieszyła się, nakupiła różowych sukieneczek i innych różowych pierdułek, a potem dowiedzieli się, że widać już wyraźnie siusiaczka i urodził się kilka miesięcy temu Antek.
Mam już co prawda kilka różowych ciuszków, ale chyba znowu jestem przestawiona na neutral. Sama nie wiem czy ten 16 tydzień i ta "diagnoza" nie mojego nawet lekarza to już wiarygodne czy jeszcze nie? A może więc to USG 3 D wreszcie mi wyjaśni- kto tam siedzi w moim brzuszku.
Wybieram się niedługo. W Wa-wie kosztuje 200 zł i można zrobić od 20 tygodnia. Trochę jestem zawiedziona, ale przecież wiedziałam, że tak może być i już chcę tylko, żeby żyło i było zdrowe. Nie ważne kto to jest.

Pozdrawiam cieplutko, miłego dnia Wszystkim!!!

Hej dziewczyny:-) Ja dziś udiekam na USG i też zastanawiam się na czy sugerować się tym co mi teraz powiedzą w stosunku do płci. Tyle zię słyszy właśnie o takich przypadkach. W mojej rodzinie był nawet jeden Natalka do chwili urodzin miała być Michasiem wszystkie USG na to wskazywało Potem Asia jeszcze przez jakiś czas mówiła do dziecks MIchaś. Nie mówiąć już o tapecie błekitnej w autka, Zobaczymy.
Agawa to pewnie Kamilek jest na innym etapie jak Elmo, co?A czy prxypadkiem tobie nie chodziło o ciasteczkowego? Podobny do tego ze śmietnika ale bardziej wyrazisty;-):-D
Ika s jak to się stało że siadła ci tarczyca? W mojej rodzinie zdażały się przypadki niedoczynności ale nie takie" mocne"?:shocked2::confused:

Witam jako trzecia!
u mnie jak narazie nc sie nie dzieje. Za niedlugo zadzwonie do ginka i umowie sie na wizyte bo potem szykowanko i nie bedzie czasu :dry: ale juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze maluszka raz jeszcze :-D

Ika_s - heh na to wyglada ze jestes pierwsza :laugh2: milego pobytu w szkole rodzenia - zdaj nam od razu relacje jak to wyglada ;-) no a co do tego nastawiania sie juz na plec to fakt - choc ja wyraznie widzialam siusiorka - ale mama mowi ze to mogla byc pepowina tylko ze tak sie ulozyla :confused: ale ja wiem swoje i bedzie chlopczyk :-p a usg 3D powinno pomoc w rozwiklaniu Twojej watpliwosci :-) ale dokladnie wazne zeby zdrowiuskie bylo :happy:

pozdrowiuski i cmokusie

No to ja tez sie witam
Mały skonczył ogladać bajki i ja zaraz uciekam troszke poswirować w domku:sorry2:
dziś na obiadek szpinak bo juz chlopaki męczą mnie od tygodnia kiedy im zrobie:-)
a po południu jak zwykle budyn bo to znowu Kubuś woła:-)
Moze na dworek dzis troszkę bo dość ładna pogoda:tak:Kubus uwielbia chodzić do ogródka i oglądać swoje kabaczki jak mu rosną :-)

dawna_cloe- sama nie wiem jak to się z tą tarczycą stało. Zawsze byłam chuda jak patyk, a tu nagle zaczęłam tyć w zastraszającym tempie. Przez przypadek trafiłam na badania i usg. No i wyszło, że trochę późno, bo to już się kilka lat ciągnęło. Sama czuję teraz po objawach i dodatkowych kilogramach, że pewnie z 5 co najmniej. To ma podłoże immunologiczne i w wyniku autoagrersji organizm sam sobie zniszczył tarczycę. Na początku miałam po kilkanaście tysięcy przeciwciał tarczycowych i do dziś się zastanawiam czy przez to właśnie nie został zabity nasz pierwszy Dzidzio. Nie ważne- na szczęście po tych prochach- wygląda na to, że wszystko się uregulowało i oby nie było już żadnych komplikacji.

reklama
Cześć dziewczyny!:happy2:
Po tym basenie czuję się, jak nowo narodzona!:-) Czuje każdy mięsień i spałam, jak niemowlę. Super sprawa!:yes: Zamierzam chodzić 2x w tygodniu.

patrysia - byłaś już u lekarza z wynikami?:confused: Jak nie, to lepiej idź albo zadzwoń do niego jak możesz. Sprawdzałaś te wartości dla kobiet w ciąży?:confused:
Gosia 78 - gratuluję dobrych wieści!:-D Najważniejsze by było zdrowe!
maritka - :wink:
ladana.ex.panna - jestem zaskoczona, że lekarka stwierdziła płeć na 100%. Życzę zatem powodzenia w szukaniu imienia!:happy:
Ika_s - dobry pomysł!:cool:
Uważaj na siebie! Napisz koniecznie, jak było na szkole rodzenia! :tak:
Dziewczyny
podajcie mi na PW płeć waszej dzidzi!
lileczka - ja płaciłam za USG genetyczne 100zł we Wrocławiu.
Ania31 - idę robić budyń... mmm...:-p
cloe - daj zanć, jak było na USG!:biggrin2:
agawa1 - :wink:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry