reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ja jeszcze na chwilke
ide sie zaraz kapac i chyba spac ... :tak:
kluska - to przeciez Ty sama ustalasz sobie menu tym bardziej ze nikogo sie nie spodziewacie i nigdzie nie idziecie ... :-):tak: my na Wigilie idziemy do mojej mamy i nie obedzie sie tam bez moczki mniam mniam :-D i kapusty z grochem i grzybkami a reszta to juz wiadomo barszczyk krokiety jakies salatki pewnie karp paluszki rybne i filety rybne np panga - bo nie kazdy zje karpia - tylko tata je ewentualnie cos tam mama skrobnie ... i jeszcze takie tam ...
ale juz sie normalnie nie moge doczekac moczki .... :tak:
Ania31 - dziekuje ja jeszcze pewnie bede miala czas wiec zloze przed Swietami ... zreszta mam Wasze numery telefonu :-D

reklama
Hej dziewczyny:-)
Ostatnio w ogóle nie miałam czasu, żeby coś napisać, ale czytałam:)
U nas w miarę ok, Majeczka nie choruje, tylko też ostatnio mamy problemy z wieczornym zasypianiem w niedzielę trwało to ponad godzinę. Wczoraj i dziś teżnie lepiej, normalnie ręce mi opadają.
Majeczce też nie w głowie chodzenie, przy meblach tak, ale o puszczaniu się ;-)nie ma mowy!!!
kropecka - Maja też ma ostatnio cały czas czerwone i wysuszone poliki a nic nowego nie jadła. Zastanawiam się czy to nie od mrozu:confused:
anna_ajra - trzymamy kciuki, żeby w piątek poszło lepiej
Kluska79 - ja na szczęście święta spędzam u rodziny więc jedyne co zrobię to śledzie i sałatkę jarzynową bo mój m lubi.:tak:
Syneczki2 - pozazdrościłam tobie i też sobie zrobiłam
http://mamaczytata.pl/pokaz/6140/majeczka, ale oczywiście najpierw zagłosowała u Ciebie:-)

Dobrej nocki dla was i maleństw.

Kurcze właśnie zobaczyłam na suwaczku, że moja Majeńka skończyła dzisiaj 10 miesięcy a ja w tym pośpiechu dzisiaj zupełnie o tym zapomniałam:zawstydzona/y:

Jak tam dziwczynki macie już wszystkie prezenty na święta??

witam :-):-):-)
U nas prezenty kupione, choinka stoi, niestety w wersjii mini.Nie ryzykuję postawienia mojej 2-metrowej choinki bo nie mam zamiaru jej łapać całymi dniami:no:Tak więc przygotowana do Świąt jestem:tak:Zdrowi też na szczęście jesteśmy i nawet 3 noce były ok:-)
Jutro mam nieprzyjemny dzień ,ponieważ zmarła babcia męża i jutro pogrzeb i już się boję tego wszystkiego:-(
anna ajra współczuję przeżyć, ale niestety bez tego się nie obejdzie.Ja to mam problem ze starszym na badaniu krwi i ogólnie ze wszystkim co z krwią związane:baffled:Starszak mi po prostu mdleje:baffled:I dlatego wolę z Oskarem iść na badanie niż z nim.Ostatnie badanie nie było nawet najgorsze, ale wtedy miał 4 miesiące.Wiec teraz może być gorzej:-(
moniamonis:-Dgłos oddany.
patrysia zaszalałaś z tymi zakupami:tak:

wszystkie mamy i dzidziusie pozdrawiam i gratuluję następnych skończonych miesiączków:-D:-D:-):happy::happy2:

Patrysia- niby racja ,że nikt mi nie przyjdzie i będę gotowała tylko dla nas, ale chciałabym aby te święta były wyjątkowe:blink:.
Nie wiem tylko co z moją dietą na czas świąt:crazy:

Sto lat dla Majeczki:-D

Hej!

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka dla Piotrusia:-), wczoraj był już o wiele lepszy a dziś podszedł do przedszkola:tak:.
Jaś chyba też nie może jeść jajeczka:-(, kilka dni temu po raz pierwszy dałam mu połóweczkę do zupki, wczoraj znów i niby wysypki nie ma ale pupa brzydko odparzona:no:. Na razie nie będę więcej podawać, spróbuję za miesiąc.:tak:

Anna ajra - szkoda mi Michałka, tak się nacierpiał:-(, pewnie i nocka była niespokojna? Trzymam kciuki by w piątek było choć troszkę lepiej...
Ania31 - super!:-)Dziękujemy!
Patrysia - zdradź tajemnicę co to jest ta moczka? Coś na bazie maku?:baffled:
Kluska - my święta jak co roku spędzamy u rodziców więc na szczęście nic nie muszę szykować:tak:. Teściowa w ogóle nie robi obiadu w święta:szok: a u mojej mamy jest albo kaczka faszerowana albo np schab faszerowany fetą z zielonym groszkiem. Jeszcze nie zdradziła co będzie w tym roku:-D
moniamonis - wszystkiego najlepszego dla Majki!:-)

Pozdrawiam cieplutko.

witam
mielismy dzis pobudke o 8 tak wiec fajnie :-D:tak:

gosia78 - moja mama robi zawsze moczke w duzym garncu :tak: i daje tam kompoty - rozne, czekolade, orzeszki -rozne, bakalie i najwazniejsze piernik potem to wszystko sie razem gotuje i wiadomo do smaku sobie to przyprawic ale najlepsza jest zimna :-D
kluska - beda wyjatkowe bo w Swieta najwazniejsze jest to zeby rodzina byla w komplecie a Wy bedziecie wiec nie masz sie o co martwic :tak:
moniamonis - sto lat sto lat dla Majeczki :-D aha i glos oddany :tak:

co do chodzenia to Sewcio jezeli chce gdzies pojsc np od lozka do lustra czy od mebli do lozka to pojdzie sobie sam ale jednak woli raczkowac - tak zauwazylam :tak:

no to się dowiedziałam, co to jest moczka!!! podstawowa sprawa :) nigdy czegoś takiego nie jadłam. że jest coś takiego jak kutia dowiedzialam sie od ex-tesciowej i polubilam - mniam, ale nie jadłam od rozwodu :)))))
Gosia nie jesteś sama, Igor chętnie czepia się sprzętu, lubi zrzucić odtwarzać cd i dvd, nie pozwalamy mu, ale jak tylko się zagapimy, sprzet już leży za szafką. Ciekawe ile zrzutów wytrzyma :-D
prezenty mam pół na pół, nie mam kiedy na zakupy pojechać

ania_ajra czy gęsta krew, oprócz tego, że ciężko pobrać, coś jeszcze znaczy, np, że dziecko ma za mało płynów? jak jeszcze byłam w ciąży, to raz mi się zdarzyło przy badaniu, że miałam bardzo gęstą krew, ledwo płynęła, pielęgniarka powiedziała mi wtedy, że za mało wypiłam
Paulineczka co u ciebie? przyjeżdżasz do polski na święta czy gdzie tam?

ale mi narobiłyście smaka tą nawijką o świątecznych smakach

reklama
Hejo
Dzęki za życzonka dla Majeczki, oczywiście prekazałam jej;-)

Mnie dzisiaj obudziła nie zaciekawia wiadomość, rano przyszedł szwagier i powiedział, że ich córka ma ospę . A że mieszkamy w jednym domu to nasze dziewczyny widują dosyć często, ostatnio razem bawiły się w sobotę. Ospa zaraża najbardziej 2 dni przed i 2 dni po wystąpieniu pierwszych krostek, więc wydaje mi się, że raczej nie ma szans, aby Majkę to ominęło. Najgorsze jest to, że mój m też nie miał ospy! Więc zapowiada się niezła lipa:wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze, że przez internetnie da się zarazić;-)

Buźka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry