reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutóweczki 2014

o to chyba robimy podobne, bo wczoraj właśnie curry/kurkuma robiłam ,takie na kanapki są pyszne, dla nas lepsze od musztardowych. Kiszone dorobiei wystarczy. Muszę zbierać siły bo jeszcze dżemy (dzieciaki pozerają słoiki), soki, buraczki właśnie ... a moje dzieci już półtorej godziny jedzą śniadanie i skończyć nie mogą ..

reklama
Kerna dobrze pisze ,dzieczyny dawajcie przepisy może i jak się skusze na kilka sloikow tego i owego
Kerna a myslalam ze tylko ja przy tym się poryczałam,boze co ta ciaza ze mna robi
Katia mnie wczoraj tez bolało w tym miejscu ale polozylam się wieczorkiem i bol przeszedł
Dzasti trzymam kciuki za poprawke

333cu1s.jpg
dziewczyny zagnieździły się nam na budowie kopciuszki:) Młode już wyleciały z gniazda i wczoraj ejdnego zagubionego i przerażonego mąż zgarnął :)))) Słodziaki i ślicznie śpiewają nam w domku :)

npo kurcze ja nigdy sloikow nie robilam, jakos mi sie nie chce. a poza tym moja babcia na dzialce ma wszystko doslownei i cale lato tylko przetwory robi i rozdaje;)

katia biedna zestresowalas sie tym bolem. mnie podbrzusze raczej nie boli ale zdarzyl mi sie raz czy dwa taki bol wlasnie z jednej strony na dole. sprawdzilam w ksiazce i to moga byc wiezadla. niestety w ciazy rozne bole to norma. pamiatamk, ze w pierwszej mialam taki ostry bol w pachwinie, ze maz musial po mnie przyjechac bo nie moglam isc a bylam na dworze.

dzasti oj wpsolczuje egazminu oblanego:( a to studia czy prawo jazdy czy co?

Witam,

Jak zawszę dużo do nadrobienia :) Co do przetworów to mam to samo tzn co roku masa ogórków, buraczki, jabłka itp, nie tak dawno zrobiłam ponad 40 słoików czereśni - masakra najgorsze co dla mnie jest mycie i przebieranie tego wszystkiego... Dzisiaj już mąż namawia mnie żebym zrobiła ogórki małosolne do obiadku też mi wiadro przyniósł nie wiem w czym ja mam to zrobić tyle ogórów, ale u mnie zazwyczaj jest tak że te ogórki nie zdążą się zrobić a już są wyjedzone..

co do bólów podbrzusza już wcześniej pisałam że miałam czasami takie bóle, wczoraj nalatałam się w pracy i dosłownie do póki nie usiadłam to miałam wrażenie że za chwile dostane @.. a dzisiaj ? dzisiaj jakby ręką odjął zero mdłości, zero bólów podbrzusza - czas mi tak wolno leci, mąż to namawia mnie żebym dzisiaj poszła do mojej gin i wzieła już zwolnienie ale ja poczekam do tej wizyty, czas tak pomału płynie ale wytrzymam - muszę.

Sylwia ja chyba bym poszla po to zwolnienie,ja mam prace po 12 godzin na nogach ale nie musze tak biegac i mój gin ze względu na stracona 1 ciaze a druga zagrozona wyslal mnie od razu na zwolnienie i na pytanie moje czy musze?odpowiedzial ze nie musze ale musze wiedzieć co jest ważniejsze opinia i zdanie innych czy moje dziecko,wiec jestem na zwolnieniu i musze powiedzieć ze teraz się z tego ciesze bo maleństwo jest najważniejsze teraz a reszta coz ,zawsze będzie dla innych cos nie tak a mogę cie zapewnić ze na wdziecznosc szefowej ze robilas tyle czasu raczej nie ma co liczyc

Ostatnia edycja:
Beti1986 - egzamin , na studiach podyplomowych, taki nam poziom robią jak byśmy mieli doktorat kończyć - potrzebny mi papier, dlatego je robię, może dzięki niemu po macierzyńskim będę mogła gdzieś pracować (ma ja mam umowę na czas określony do końca roku). wszystkie egzaminy za 1 podejściem, ale ostatni do tyłu cóż począć.

też robiłam ogórki z mamą (ogórki dostałyśmy od mojej teściowej w ogóle nie pryskane ;-) ) - zajadam się małosolnymi i potrafię cały słoik na poczekaniu opędzlować :sorry2: polecam dziewczyny "Krokodylki" - takie słodko pikantne - przepyszne:)

Jesteście naprawdę kochane :* Dziękuję Wam za wsparcie. Też mi się wydaje, że to więzadła, ale zadzwoniłam do lekarza. Mam wizytę o 14. Cieszę się, że mnie przyjmie, bo jak cały tydzień mam się zastanawiać czy Dzieciątko ducha czy nie dycha to chyba bym zwariowała.
W ogóle to sama siebie nie poznaję. Nigdy nie byłam przewrażliwiona na punkcie zdrowia. Nawet jako dziecko po obiciu kolan wstawałam i biegłam dalej. Do lekarzy w ogóle nie chodzę, nie choruję. Jak mnie coś bolało to albo brałam tabletkę przeciwbólową, albo i nie i dalej chodziłam. Ale tu nie chodzi o mnie tylko o nasze Dziecko. Myślę w zupełnie innych kategoriach. Mnie tam może boleć, jak trzeba będzie to i leżeć mogę, oby tylko z Dzieciątkiem było wszystko dobrze.
Jutro kończę 9 tc. Jak myślicie, czy dziś będzie już widać rączki, nóżki i paluszki? Już kiedyś Wam pisałam, że mój Tata urodził się bez wykształconej prawej ręki, ale to raczej nie jest genetyczne, bo nigdy wcześnej, ani później w rodzinie nic takiego się nie zdarzyło. My z bratem jesteśmy zupełnie zdrowi. No ale jakiś niepokój we mnie jest...

Dżasti w takim razie życzę powodzenia na poprawce. Studia są strasznie niesprawiedliwe.... Mam znajomą germanistkę, która od 2 lat pracuje w telefonicznej obsłudze klienta zagranicznego na rynku niemieckim i powinna w czerwcu zdobyć tytuł magistra, ale nie zdała uwaga uwaga.... egzaminu ze słuchania :-p No dla mnie śmiech na sali. Dziewczyna codziennie od 2 lat rozmawia z Niemcami a jakiś profesorek stwierdził, że nie rozumie tego co słyszy.
Na pewno teraz wszystko pięknie zdasz.

Co do przetworów to ja zawsze robię ogórki kiszone, ale w tym roku sobie daruję. Już mama mi zabroniła i robi w tym roku zapasy dla nas :)

Magdalena cieszę sie, ze obrączka się znalazła. Ja niedawno "zgubiłam" pierścionek zaręczynowy. Mąż go znalazł w łazience :-D

Kochane zbieram sie do lekarza. Trzymajcie za nas kciuki. Później oczywiście napiszę co i jak.

reklama
sylwia781122 wiem że masz dużą rację ale właśnie ja taka jestem że nie potrafie zostawić swojej "ekipy" tak za przeproszeniem w dupie, wiem że powinnam sobie odpoczywać tym bardziej że też pierwszą ciąże straciłam, dzisiaj dzwonie do swojej lekarz i umawiam się na piątek na wizytę,,

dzasti masz może przepis na te "krokodylki" ??? Jak tam to poproszę :)

Dziewczyny czy któraś z Was miała zakładany szew szyjkowy?

Do góry