reklama

Lutóweczki 2014

Witam ale napisalayscie duzo.Co do kilogramow to ja sie nie martwie po dwoch ciazach wiem juz ze te kg to sprawa przejsciowa a nie bede sie glodzic co mi tam najwyzej na silowni wiecej popracuje.
Kerna ja znam kilka mam ktore nie szczepia i szczerze podziwilam je bo mi tak wyprali mozg ze boje sie nie szczepic calkowicie.
Ja pol nocy nie przespane bo myslalalmz e mamy mysz w pokoju i moj mnie przypadkowo dotknal noga wiec chyba pol ulicy sie zbudzilo jak wrzasnelam. Okazala sie cma :baffled:, coz zdrowego rozsatku czasem mi brakuje:zawstydzona/y:

reklama
dziewczyny ale wy sie przejmujecie tymi tesciowymi :-p ja swoja mam za rogiem i nie interesuje mnie to czy akurat wpadnie jak bedzie rozpizdziel w domu .. bo przeciez na swoim jestesmy a nie u niej ;-) i pogadac to sobie moze a ja to jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam :-p

Dziewuszki ja lece do sklepu po zakupy no a pozniej do babci wiec moze mnie nie byc do 18 :00 tak wiec prosze sie nie martwic ;-)

dzień dobry!

Ginger witaj!

Magdzik - strasznie mi przykro...

Grzechotka, wiem co czujesz, ja pisałam o tym kilka postów wstecz, uwierz mi że ja jestem z Was wszystkich najbardziej otyła, i jak pisałam o tym , to dziewczyny pisały, że one się nie przejmują, bo najważniejsze, żeby dziecko miało wszystko - zgadzam się, ja też chce dziecku zapewnić co najlepsze, staram się jeść warzywa i owoce, również to na co mam ochot. Jednak my kobiety z nadwagą musimy pilnować wagi, i też czytałam, że w ciąży nie powinnyśmy przytyć więcej niż 10 kg... dlatego staram się też pilnować... nadeszła chwila prawdy - ja zachodząc w ciąże ważyłam 108 kg... schudłam 2 kg. i do 4 miesiąc waga mi spadła do 106, ale w ostatnim miesiącu dobrałam i obecnie ważę 110 kg - więc też mam + 4 kg - to chyba tak musi być. Moja lekarka się ucieszyła jak usłyszała że przytyłam, więc jak mniemam to jest prawidłowe - w końcu to już połowa ciąży! Ja Cię rozumiem, może jak będziemy się razem wspierać to nie przytyjemy nie wiadomo ile, dla mnie pocieszeniem jest to, że jak synek się urodzi to podobno wraca się do swojej wagi, karmienie i obowiązki zrobią swoje. Głowa do góry - ściskam mocno!

Marta ja ciąze zaczynałam z identyczną waga i taki sam wzrost mam :) teraz aktualnie waże nie całe 61kg - przez mdłości schudłam do 58kg ale jak widać przytyłam te nie całe 3kg co mnie cieszy - wagą po ciązy się nie stresuje bo zależy mi tylko i wyłącznie aby mała była zdrowa :) Ale co do wątku 'odchudzającego' jestem za :)
Tak jak pisze Verita najwyżej na siłownie będe musiała znaleźć czas i więcej poćwiczyć :)

Happymama dokładnie lepiej wspomnieć lekarzowi o takich bólach ja też powiem, bo nawet dzisiaj przy suszeniu włosów na stojąco ledwo co mogłam stać na prawej nodze... Może przepiszą nam jakieś bezpieczne leki które nam ulżą - Tobie wcale się nie dziwie że martwisz się bo tak na dobrą sprawę ciągle jesteś zabiegana...

Kasieczku to może przyjęcie do tego szpitala zależy od tego kto prowadzi tą ciążę?? No bo o jaką inna selekcje by chodziło? Zależność od grubości portfela? Zazdroszczę u nas niestety w mieście nawet nie ma prywatnego szpitala, a jeśli by był to pewnie nie o takich luksusach :) U nas szpital to szpital jedynie na oddziale dziecięcym na ścianach namalowani są bohaterowie znanych bajek i jest dosyć kolorowo - no ale to dla dzieci to co się dziwić.

Monila dobrze że nas poinformowałaś że gdzies wyruszasz bo byśmy znowu się martwiły hehe :-D

A ja jem śniadanko i też uciekam!

Grzechotko nie martw sie tymi kg ;-) W lutym będziemy sobie spacerować z wózkami po zaspach w naszych dąbrowskich parkach i ani się obejrzysz, a zrzucimy to co niepotrzebne :tak:

Witam koleżanki "lutóweczki" :)

Chciałam się Was zapytać jak się czujecie? Jestem w drugiej ciąży, 19 tydzień. I tak samo jak w pierwszej czuje się znowu ciężko, brzuch mam wzdęty..w pierwszej ciąży trochę panikowałam, lekarz stwierdził że to mogą być przedwczesne skurcze choć na ktg nic nie wychodziło. Wtedy mi przepisał coś na skurcze i poszłam szybko na zwolnienie. Teraz pracuje. Chciałabym popracować do końca roku ale z dnia na dzień jest mi coraz ciężej. 8 godzin przy komputerze, praca siedząca. Wiadomo, czasem wstanę gdzieś się przejdę. Coraz bardziej boli mnie kręgosłup, brzuch mam coraz bardziej napięty. W dodatku ostatnio męczą mnie skurcze łydek. Czy wy też macie takie dolegliwości? Pozdrawiam :)

czesc laski
wkoncu jestem ,od rana biegania miałam po sklepach,teraz wkoncu zjadłam śniadanko
zrobiłam tez już salatke grecka a w garnku pyrka sobie wegierska zupa gulaszowa,mniam :-)

Kerna dobrze ze się odezwalas,mam nadzieje ze humorek się poprawi
co do wagi to ja teraz startowałam z wieksza niż w pop ciąży ale staram się nie panikować bo pamiętam ze karmniac,ogarniajac dziecko i mieszkanie szybko zrzucilam to co nadrobiłam ,mało tego zrzuculam konczylam karmic młodego miałam wage 66kg ,jak w szkole sredniej

witaj kciusia- tak wierz mi ale chyba większość z nasz ma już pomalu takie dolegliwości, ja sobie nie wyobrażam siedzieć 8 godzin przy kompie bo zaraz kręgosłup boli bardzo.

jeju juz nie wiem co napisac komu:) czytam od wczoraj ale jakos nie mam weny:/ wstalam dopiero bo dzis malo spalam i rano nie ogarnialam co sie dzieje.

u mnie mega burdel w domu. norlamnie bym sie nadawala do udzialu w perfekcyjnej pani domu:) az nawet nie wiem w co rece wlozyc:/

reklama
Beti ja się rozszalałam to mogę i do Ciebie skoczyć ;) A poważnie to kręgosłup boli już, najbardziej dobiło mnie mycie podłóg...ale na szczęście już koniec :-)
Witaj Kciusia! Jak widzisz ból kręgosłupa z różnych powodów, ale ogólnie jak siedzę za długo w jednej pozycji to też sam dół mnie boli...Nie jesteś sama ;-)
Teraz czas na kąpiel i do babci włosy jej farbować :-) Dobrze chociaż, że mam obiad z wczoraj to przynajmniej tyle roboty mniej :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry