Dee to w końcu na jakim wózku stanęłaś?
Cyśka co do fotelika, to my wybraliśmy maxi cosi ze względów bezpieczeństwa wykazanego w testach. Nosidełko Astona to bardziej nosidełko, spełniające funkcję fotelika, ale jak szukałam kiedyś w testach to nie bardzo mogłam znaleźć nic o ich bezpieczeństwie. Masz specyfikację wózka czy przesłać Ci to co dostałam od producenta na priva? No i my chcieliśmy taki fotelik, żeby nie trzeba było pasami przypinać tylko kupiliśmy isofix do samochodu i tylko klik-klik do auta a potem klik-klik do wózka wpiąć jak na zakupy czy krótki spacer niezapowiedziany, bo normalnie to oczywiście gondolka.
Z tym wózkiem to normalnie się co chwila zmienia. Jednak mają mi przesłać Navingtona po pierwotnie ustalonej cenie więc się zgodziliśmy. Bo co prawda 1215 z dodatkami i przesyłką, ale fotelik M-C jest drogi więc mała różnica w cenie z navingtonem wyszła. No ale u nas jeździć nie potrafią więc nie wystarczy że ty jedziesz bezpiecznie, bo ktoś może w ciebie wjechać a dzieciaczek będzie na pewno bezpieczniejszy w tym Maxi Cosi. Aha, no i jak dla nas sporą wadą w Astonie była wielkość po złożeniu, bo mamy sedana i dość wąski bagażnik, bez kół by się mieścił, ale jak u nas ciągle leje to człowiekowi nie chce się stać i moknąc zdejmować koła.
M85 na stronie producenta masz wymienioną listę dystrybutorów Mikado, bo oni nie dają gdzie popadnie, bo ponoć sprzedawcy dają za dużą marżę i ich wózek nie jest już taki konkurencyjny.
Sonka a powiedz mi, bo oglądałaś ten wózek na żywo, czy xlander xq ma tylko wersję siedziska kubełkową czy może zrobili już model że można i nóżki na prosto rozłożyć? By bardzo poważnie się nad tym modelem zastanawialiśmy ale to siedzisko zadecydowało, a Navington to ten sam producent, bo ja przez stronę X landera na Navingtona weszłam. Decyzje, decyzje, ehh