reklama

Lutówki na zakupach

mama2006 tez aventa kupilam reczny, ale bez butelki.Nawet dobrze bo jak kupie ten zestaw startowy, to bede miala 3x125ml.Wiec mi wystarczy.Jak sie uda karmic piersia to dokupie sobie nowe te nakladki silikonowe.Ale to sie jeszcze zobaczy:-)Co do aukcji to ucze sie od najlepszych:tak:
Dla dziewczyn z Warszawy - ciekawa oferta, ale jeszcze tylko 15 min
http://allegro.pl/zimowa-paka-dla-dziewczynki-56-62-next-hm-i1973760774.html#tabsAnchor
z odbiorem osobistym fajna paczka

Ostatnia edycja:
reklama
Dee to w końcu na jakim wózku stanęłaś?
Cyśka co do fotelika, to my wybraliśmy maxi cosi ze względów bezpieczeństwa wykazanego w testach. Nosidełko Astona to bardziej nosidełko, spełniające funkcję fotelika, ale jak szukałam kiedyś w testach to nie bardzo mogłam znaleźć nic o ich bezpieczeństwie. Masz specyfikację wózka czy przesłać Ci to co dostałam od producenta na priva? No i my chcieliśmy taki fotelik, żeby nie trzeba było pasami przypinać tylko kupiliśmy isofix do samochodu i tylko klik-klik do auta a potem klik-klik do wózka wpiąć jak na zakupy czy krótki spacer niezapowiedziany, bo normalnie to oczywiście gondolka.
Z tym wózkiem to normalnie się co chwila zmienia. Jednak mają mi przesłać Navingtona po pierwotnie ustalonej cenie więc się zgodziliśmy. Bo co prawda 1215 z dodatkami i przesyłką, ale fotelik M-C jest drogi więc mała różnica w cenie z navingtonem wyszła. No ale u nas jeździć nie potrafią więc nie wystarczy że ty jedziesz bezpiecznie, bo ktoś może w ciebie wjechać a dzieciaczek będzie na pewno bezpieczniejszy w tym Maxi Cosi. Aha, no i jak dla nas sporą wadą w Astonie była wielkość po złożeniu, bo mamy sedana i dość wąski bagażnik, bez kół by się mieścił, ale jak u nas ciągle leje to człowiekowi nie chce się stać i moknąc zdejmować koła.
M85 na stronie producenta masz wymienioną listę dystrybutorów Mikado, bo oni nie dają gdzie popadnie, bo ponoć sprzedawcy dają za dużą marżę i ich wózek nie jest już taki konkurencyjny.
Sonka a powiedz mi, bo oglądałaś ten wózek na żywo, czy xlander xq ma tylko wersję siedziska kubełkową czy może zrobili już model że można i nóżki na prosto rozłożyć? By bardzo poważnie się nad tym modelem zastanawialiśmy ale to siedzisko zadecydowało, a Navington to ten sam producent, bo ja przez stronę X landera na Navingtona weszłam. Decyzje, decyzje, ehh

Galwaygirl ja oglądałam go na początku ciąży i to był ten pierwszy starszy model i miał niestety to siedzisko kubelkowe, ale gdzies na forum czytalam ze to nawet dobre i wygodne dla dzieciaczka, a poza tym nie wygladalo na bardzo kubelkowe. Ja na razie jestem zdecydowana, ale kto wie... z ciezarnymi roznie bywa :-)

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)

Jednak zdecydowaliśmy się na x-landera xa lub xq. Osobiście wolałabym xq, ale zobaczymy czy będzie w sklepie. Nosidło maxi cosi. Eh normalnie zamaracha z tym wózkiem :dry:

Za x-landera xa bez nosidła 1400 zł + nosidło 500 zł (tyle samo kosztuje z maxi cosi). Tego xq nie widziałam w sklepie, ale na internecie w granicach 2000 zł z kawałkiem kosztuje (z nosidłem).

ja oglądałam Xlandery - są w wyglądzie bardzo podobne do Maxi Cosi - i z tego co wiem, to od tego roku nowe modele mają przekładane spacerówki przód - tył - ja mimo wszystko z wielu powodów i tak wybrałam Maxi Cosi - Xlander miał dla mnie, a może raczej dla mojego męża jedną dużą wadę - niedokładne spawy na ramie i gorsze wykończenie od MaxiCosi. Ale z tych wózków, które były tu wrzucane - i tak ma znaczną przewagę nad nimi - aluminiowa rama- która nie rdzewieje i pęka.

galwaygirl - my też zdecydowaliśmy się na bazę z systemem isofiz, ale jednak byłam trochę zła, bo sama baza jest super - trzeba mieć tylko samochód wyprodukowany po 2008 roku, żeby można było ja zamocować - nasz jest niby nowy, ale i tak do serwisu musieliśmy podjechać, bo okazało się że mocowania do bazy są - jednak nie ma jakiś tam blaszek - za blaszki i mocowanie w serwisie skosili ok 100 zł! bazę już wypróbowaliśmy i jest super - jeden klik i fotelik przymocowany - a my akurat z naszą małą będziemy dużo jeździć :) więc nie tylko będzie bezpieczniej, ale i wygodniej :)

reklama
Hej kochane!

Muszę się Wam pochwalić! Wczoraj udało mi się kupić nowy wózek, dokładnie taki jak mi się podoba 50% taniej! W sklepie kosztuje 280Euro a jakiś facet dostał od kogoś wózek a już jeden miał i wystawił go za 139Euro. Wczoraj go odebraliśmy i jest super, lekki, zwrotny, montowanie gondoli, spacerówki albo fotelika dziecinnie proste i co dla mnie ważne wszystko można montować w obydwu kierunkach! Cieszę się jak dziecko normalnie:)
A tak wygląda: http://www.haberkorn-kinderwagen.at/index.php?tpl=variosport#
kolor niebieski, taki jak ten na dole stronki

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry