reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutówki na zakupach

reklama
Dziewczyny w Carrefour jest promocja na Pampers Premium Care rozmiary 1-4 paczka kosztuje 43 zł. Kupiłam jedynki 2 paczki :)
Tak w ogóle mniej więcej w ile pieluch (opakowań) na początek się zaopatrujecie? Tylko rozmiar 1 czy i 2?
Ja to zacznę od Pampersów, później bedę zmieniać na tańsze.

Dee_ właśnie w taki przewijak chcę się zaopatrzyć :) Zobaczę jak będą wyglądały cenowo w sklepie bo myślałam nad takim z żyrafką, ale wzór w sumie nie ma znaczenia.

Dziewczyny w Carrefour jest promocja na Pampers Premium Care rozmiary 1-4 paczka kosztuje 43 zł. Kupiłam jedynki 2 paczki :)
Tak w ogóle mniej więcej w ile pieluch (opakowań) na początek się zaopatrujecie? Tylko rozmiar 1 czy i 2?
Ja to zacznę od Pampersów, później bedę zmieniać na tańsze.

Dee_ właśnie w taki przewijak chcę się zaopatrzyć :) Zobaczę jak będą wyglądały cenowo w sklepie bo myślałam nad takim z żyrafką, ale wzór w sumie nie ma znaczenia.

2jki chyba lepsze sa od 3kg-6kg a rzadko sie zdarza ze maluch ma mniej niz 3kg po urodzeniu

Dee dzięki na link do przewijaka. Właśnie coś takiego mam zamiar kupić :) Niby dostałam jeden przewijak od znajomej, ale nie jest sztywny i nie ma nóżek, więc będzie awaryjnie w domu teściów. A taki porządny kupię do domu :) Ale się ucieszyłam, że już nie musze wertować sama allegro. Może to dziwne, ale się przyznam :zawstydzona/y::-D Nie lubię zakupów i to bardzo, i jeszcze te problemy decyyjne co kupić :no: Od tygodnia wybieram matę dla małego, ma dostać ją od teściów, a ja się na nic nie mogę zdecydować.

My na razie kupiliśmy 2 paki pampersów nr 2. Mam kupon zniżkowy na nr 1, więc jedną paczkę takich kupię na sam początek do szpitala.

myśmy używali na początku tak jak Daissy happy ze względu na pępuszek, ale mam takie same odczucia, szybko zmieniliśmy na pampki. Myślę, że na początek można jedną paczkę jedynek kupić (pamiętajcie, że im większy rozmiar, tym mniej pieluszek za tę samą cenę, a na początku idą jak woda :tak:). Ja bym nie kupowała więcej, bo nie wiadomo, jak na dane pieluszki dziedzia zareaguje. Może być reakcja uczuleniowa na środek, jakim sa nasączane pieluszki. W razie czego tatuś może skoczyć i dokupić po paru dniach. Ewentualnie kupić inne.
A co do chusteczek, to ja mam niestety odruch wymiotny na ich zapach (nienawidzę tego słodko waniliowego zapachu kosmetyków dla niemowląt :no:), więc kupuję te nieperfumowane. PRzez dłuższy czas haggisy (moga się rozerwać przy wyjmowaniu, ale można je spłukiwać w kibelku), potem nivea, pampersy czy johnsons, ale zawsze nieperfumowane. One są o tyle lepsze, że zazwyczaj są do wrażliwej skóry, więc raczej nie powinny powodować podrażnień :tak:

Ah dziewuszki!! W końcu przyszły moje pajacyki NEXT :-) ale się cieszę :-) jednak je wysłała.

Ufff ulżyło mi :-)

Dee noo dobrze że w końcu przysłała te pajace:-) pokazuj:tak:

Ja dzisiaj zamówiłam rzeczy do szpitala. Miałam kupować w aptece ale u jednej babki się udało na allegro kupić podkłady na łóżko, majtki siatkowe, podkłady poporodowe, osłonki silikonowe, wkładki laktacyjne, cążki dla maluszka, jałowe gaziki, sól morską dla maleństwa....
coraz mniej zostało do kupienia:-)

reklama
Do góry