reklama

Luty 2013

Heloł!

W końcu coś ruszyło w ten weekend! Tak jak pisałam na fb, mam nadzieję, że mamusiaM rozpoczęła dobrą passę!

Ja się średnio wyspałam, chociaż od 24-7 tylko 1 pobudka była.
Iga wczoraj rano szeptem mi powiedziała, że wczoraj urodzi się dzidziuś, ale jak widać nie jest czarownicą i nie przewidziała właściwie. Jak jej wieczorem powiedziałam, że nic z tego nie wyszło, to mi oznajmiła, że urodzę 05.02 :oo: nie wiem jak ona na to wpadła. A małż twierdzi, że w jego urodziny (09.02). A mnie drażni to czekanie, choć na olej się nie zdecyduję :P

patik- powodzenia z trójeczką, ale się będzie działo :tak:

cortina, agisan- mi Szymek wyłazi prawym bokiem, niezbyt to miłe. Od wczoraj jest jakby spokojniejszy, ale i tak boli...

Nie mam sił zwlec się z łóżka, ale jak zasnę, to później w nocy będzie jazda... ehhhhhhh...

reklama
Hej dziewczyny :)
To ja ciotka marnotrawna:)
Nie pisałam wieki, ale czytałam co dzień :D
Ogarneliśmy się z remontem, sprzątaniem i wiciem gniazdka a jutro ....
idę rodzić !! mam zaplanowaną cesarkę,godziny jeszcze nie znam będe wiedzieć wieczorem.
Fajnie ...
ale strasznie mi źle bo muszę córeczkę zostawić, multimamusie jak sobie z tym radzicie??

już dawno tu nie pisałam, ale coś weny nie miałam... trochę Was nadrobiłam, ale oczywiście nie uda mi się odnieść do każdej z Was... :zawstydzona/y:
Gosiu problem z imieniem widzę poważny, my też nie mogliśmy się dogadać, ale znaleźliśmy jedno imię które obojgu się podoba ;) a moje proopozycje :D : Igor, Bruno, Borys, Tymoteusz/Tymon, Remigiusz, Maksymilian, Leon ;) Szymon, Kacper, Dominik, no i nasz Miłosz :)
mamuśki powoli zaczęły się wypakowywać, ja też już chcę! zwłaszcza że dziś się wyjątkowo fatalnie czuje :( wczoraj wybił ten 'magiczny' 37tc więc zaczęliśmy od najprzyjemniejszego S :-D stymulacja sutków też była :-p ale jak widać nic nie pomogło :( picia oleju rycynowego nie ryzykuję, nie przekonują mnie takie specyfiki... o 10 mam spotkanie, później muszę skoczyć na uczelnię, wracam i 'biegam' po schodach... choć nie wiem czy dam radę bo jak pisałam fatalnie się czuję :/ już dawno tak nie było, nudzi mnie do tego czuję że mnie zaraz przeczyści :/
pisałyście o sączących się wodach, ja też mam wrażenie że mam ten 'problem', ale jak już przeczytałam że mają mieć kolor różowawy to już nie jestem pewna że to one :/ ale moczu raczej nie popuszczam...
i mnie też już denerwuje to dopytywanie się, jak się czujesz? kiedy rodzisz? no kurde czuję się jak słonica! mam dość a nie wiem kiedy to się skończy :no:
a do tego Synek ostatnio jest mega aktywny, jak kiedyś miał swoje 'fazy' tak teraz potrafi mnie torturować cały dzień! brzuch faluje, nogi pod żebra mi wpycha i mam wrażenie że wyjdzie lewym bokiem :baffled: i tak od rana do wieczora... wiem że niedługo mi tego będzie brakować, ale kurcze to co On mi ostatnio funduje po prostu sprawia mi ból :baffled:

dużo porodów dziś życzę! fajna data, moja dobra koleżanka ma dziś urodziny ;)

Ostatnia edycja:
poli może masz szyjkę lepszą i olejek ruszy cie mi w zeszłą niedziele nie zaszkodził przeczyściło i po 2 godzinach skurczy regularnych lekko bolesnych ale chyba trochę ruszyło moją twardą długą szyjkę bo mam częściej kłucia i czasami skurcze mocniejsze co 10 min
a z tym brzuchem to widać że się nie zawsze sprawdza mi się jakoś obniżył 33 lub 34 tydzień nie urodziłam dalej maly już wtedy wstawiał się w kanał rodnywięc bardziej chodzi o szyjkę

cześć mamuśkom;-)która ma dziś rodzić??? Kaja.m- zaczynamy 40 tydzień, szok:szok::tak:

edit: słuchajcie, jak brzuch się obniżył to obwód w pępku jest większy no nie?? Bo dziwnie dużo mi przybyło

Ostatnia edycja:
Hej lasencje :-)

Pierwszy raz poczułam co to znaczy nocne sikanie :angry: nie wiem ile razy wstawałam. Jakoś do tej pory udawało mi się przesypiać całą noc (jeśli spałam w nocy), ale może to objaw obniżającego się brzucha :confused:
Przez to nocne łażenie nie mogłam się z łóżka wygramolić a na 11 na SR muszę dotrzeć. Normalnie teraz siedzę i sobie myślę, że jak wrócę to pierwsze co zrobię to pójdę spać :-D

Aha mam pytanko, czy skurcze przepowiadające są obustronne? bo ja dzisiaj miałam skurcze ale czułam je tylko z prawej strony i zgłupiałam co to :confused:

Witajcie mamuśki :)

Patik nic się nie martw dasz sobie radę z trójeczką!

Już 3 razy w ciągu tygodnia śniło mi się że rodzę, 2 razy że mi wody odeszły. Może to jakieś sny prorocze? Od dzisiaj bezpiecznie mogę rodzić, może czas zacząć wdrażać zasadę 3xS
Z jednej strony chciałabym mieć już poród za sobą ale z drugiej strony się boję.

Dziś w nocy odkryłam co to zgaga :baffled:

Kasiadz, a ten olej można tydzień przed terminem pić????

można, jeśli organizm jest gotowy do porodu to skurcze jelit wywołają skurcze macicy:) Z tego co pamiętam to chyba w Austrii podaje się go w szpitalach na wywołanie ciąży. Najwyżej dostaniesz biegunkę i tyle, choć to chyba zależy ile wypijesz, ja robiłam miksturę z 2 łyżek i nawet mnie do kibelka nie pogoniło. Ja właśnie kupiłam dzisiaj i w planach miałam pić tak ok 17, bo mąż w pracy do 18.30, ale choroba mnie rozłożyła i nie wiem co teraz? zła jestem!!!!! nie wiem czy sobie odpuścić? całą noc gardło mnie bolało i spać nie mogłam, teraz trochę przeszło ale mam katar żółty, czuje jak mi wszystko w gardle zalega i głowa mi pęka.....

można, jeśli organizm jest gotowy do porodu to skurcze jelit wywołają skurcze macicy:) Z tego co pamiętam to chyba w Austrii podaje się go w szpitalach na wywołanie ciąży. Najwyżej dostaniesz biegunkę i tyle, choć to chyba zależy ile wypijesz, ja robiłam miksturę z 2 łyżek i nawet mnie do kibelka nie pogoniło. Ja właśnie kupiłam dzisiaj i w planach miałam pić tak ok 17, bo mąż w pracy do 18.30, ale choroba mnie rozłożyła i nie wiem co teraz? zła jestem!!!!! nie wiem czy sobie odpuścić? całą noc gardło mnie bolało i spać nie mogłam, teraz trochę przeszło ale mam katar żółty, czuje jak mi wszystko w gardle zalega i głowa mi pęka.....

oj to poczekaj lepiej dzień, dwa..Jak żółty katar to zatoki może? Podlecz się delikatnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry