reklama

Luty 2013

reklama
Hej Babeczki!
Już dzisiaj raz pisałam do Was tyle że z telefonu i znowu mi posta nie wkleiło:wściekła/y:

Dzisiaj popołudniu pożegnałam mamę i resztę rodzinki która przyjechała powitać Jaśka i zostaliśmy sami w piąteczkę, jutro emek ma jeszcze wolne i od wtorku ogarniam trójeczkę sama.

Nie nadrobię tego co popisałyście :-( Mam nadzieję ze szykujecie się zawzięcie do rodzenia i bedziemy za moment gratulować kolejnej lutowej mamusi!!!

Buziaki! lece do Jaśka do znowu nie chce spać:no:

Poli mojej koleżance położna sama zaproponowała jakąś mieszankę i Ona ja miała nawet z alkoholem :szok:
Generalnie olej rycynowy można przyjmować nawet zapobiegawczo po 10 ml dziennie na lepsze wypróżnianie. W najgorszym wypadku może Cie po prostu przeczyścić a i tak nie urodzisz. Ja myślę,że nie ma w tym nic niebezpiecznego.

Aha! Laski, czytałam,że to opuszczenie brzucha przed porodem to wcale nie jest reguła i,że czasami brzuch opuszcza się w dzień porodu a czasami jest taki sam do 2 fazy porodu. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Pati moze Johny to Marek ???? Nocny Marek ;-)
Jasq ! Spać ! Kto to widział żeby taki mały dzidziuś buszowal po 24:eek:

Poli Leo jeszcze nie śpi ? Cortin dostal marchewkę i siedzi cicho, juz mi nie masakruje boku ;-)

Poli mojej koleżance położna sama zaproponowała jakąś mieszankę i Ona ja miała nawet z alkoholem :szok:
Generalnie olej rycynowy można przyjmować nawet zapobiegawczo po 10 ml dziennie na lepsze wypróżnianie. W najgorszym wypadku może Cie po prostu przeczyścić a i tak nie urodzisz. Ja myślę,że nie ma w tym nic niebezpiecznego.

Aha! Laski, czytałam,że to opuszczenie brzucha przed porodem to wcale nie jest reguła i,że czasami brzuch opuszcza się w dzień porodu a czasami jest taki sam do 2 fazy porodu. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

sama nie wiem z tym olejem..A co do brzuszka, to też wielokrotnie to czytałam:) Tal samo jest z czopem czy wodami, że odchodzą niemal na łózku porodowym

No no! To już sama zdecyduj ale ja bym się nie bała jak coś ;-) zaszkodzić Ci ani Leosiowi nie zaszkodzi. Wiadomo,że jak Cię przeczyści to przyjemnie raczej nie będzie ale zawsze jest szansa,że się ruszy :-p

Ja idę jutro na wizytę to może moja pani doktor coś powie ciekawego.
Swoją drogą zastanawiałam się czemu czuję się aż tak słabo, czemu mam takie napady kołatania serca i jestem blada i do tego paznokcie mi się łamią jak cholera a to wszystko objawy anemii w ciąży :dry: a miałam całą ciąże takie dobre wyniki badań :sorry2: a tu ostatnie badania i hematokryt, monocyty nie tak a w moczu leukocyty :dry: w dodatku czuję specyficzne parcie na pęcherz takie jak zawsze miałam przy infekcjach...

Na_cik, może być anemia, bo to powszechne pod koniec ciąży..Ciekawe czy jakieś rozwarcie Ci się robi? A te parcie to nie musi być infekcja, tylko dzidzia się pcha, sama tak mam, tylko przy tym boli mnie brzuch okresowo

Może coś się dzieję ale wolę się nie nastawiać. Ale i tak mam wrażenie, że coś mi się tam przyplątało. Bo po skorzystaniu z toalety mam takie dziwne uczucie. Ehhh...mykam spać. Buziaki:-)

reklama
Witam witam!

Małżonka dziś chyba pogięło nastawił budzenie na 5:30 oi dalej śpi! Ja raz obudzona już nie zasnę, więc mam go normalnie ochotę udusić!!!

MamusiaM. Gratulacje! Ale się uwinęłaś!

Martuszka. Felek jest super!

Pati. Powodzenia z Jaśkiem!

Cortina. Mi też Kostka wychodzi bokiem. Konkretnie lewym, gdzie mi wysadza jelita łokciem...

Nacik. Leukocyty w moczu to raczej infekcja. A z brzuchem opadającym to różnie bywa. Przed pierwszym porodem tak konkretnie mi opadł 3 dni przed. Przed drugim wcześniej trochę, a teraz już od 10 dni mam niżej i zgaga przestała mnie męczyć.

Poli. Z tym olejkiem, to najwyżej skurcze Cię pomęczą takie kokretne, a potem rozejdzie się po kościach jeśli Leoś stwierdzi, że jeszcze nie czas. Jeśli jesteś gotowa na trochę dodatkowych emocji i doznań to próbuj. Ja już raczej nie zafunduję sobie takich przygód, bo mi szkoda nerwów ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry