• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

nooooo czarne siostry ! Wasza modlitwa byla goraca bo pan dr anestezjolog byl słitaśny i ładnie pachniał :-D :cool2: brawo przykaciolki brawo więcej takich modlitw !!! Tylko wyników mi nie wymodlilyscie bo pana doktora pachnącego przeraził mój wysoki potas :eek::szok:
Mam wypić 2l wody do 18 chyba się w nocy posikam :szok: alboooo zamontuje se podpaske dla konia moja córka mówi ze te podpaski są dla olbrzymów :-D
Idę pic bo się nie wyrobie :-p

Gosiu co cię tak śmieszy :-D ?

reklama
FAFALKA gratuluje zdania egzaminów:)
CORTINA twoja córa z tymi podpaskami to ma rację:-D
DREAMUS to mi się coś poknocilo z tym porodem:zawstydzona/y:
BELLA super, że wyniki Natalki się poprawiły:)
AGISAN mnie po pączusiach też zgaga pali:(

Nie nadążam za Wami :P Nie wchodziłam kilka dni, bo masakrycznie się czuję, po poniedziałkowym usg coś mnie dopadło i walczę z bólem gardła i katarem ;/ Córcie zaprowadziłam do teściów a sama leżę w łóżku z lekami, masakra, ale nie przewiduję porodu przed terminem więc mam jeszcze trochę czasu na wykurowanie się :D

fafalka - gratuluję zdanej sesji :) podziwiam, że miałaś jeszcze tyle siły na zdawane i potrafiłaś się skupić :D ja to teraz nawet ledwo książkę czytam bo się skupić nie mogę, hehe :D

Odpisałabym wszystkim, ale fatalnie się czuję, ledwo udało mi się nadrobić te strony i już nawet nie pamiętam, której co miałam odpisać :( Chyba się prześpię dopóki Zuzki nie ma bo moje dziecko ostatnio oszalało: nie chce chodzić spać, zostawiam ją w pokoju, wracam a ta skacze po łóżku, cała rozebrana, pościel na podłodze, i jak się jej pytam, czemu się rozebrała i zdjęła pościel to udaje głupią i mówi do mnie i pokazuje: oko, oko, nos nos, ucho ucho, włosy, włosy, normalnie ciężko powstrzymać śmiech :P

Domi nie chce się chwalić ale ta moja corcia to chyba po mamusi taka bystra lala :cool2:

Ja juz po hotelowej kolacji chlebek z mielonka dali a ze w torebce miałam milki łeja to podziekowalam grzecznie, golebia zabilam obiadem wiec nie było kogo skarmic chlebkiem :-p
Azorek żaden pod oknem nie biega wiec mielonke ciezko byłoby opchnac ;-) a najlepszy jest ten krzyk pani od dawania pokarmów w hotelu "KOLACJA !!!!!" conajmniej jakby sie martwiła ze ktoś będzie płakał bo przegapił kolacjeeee :-p

Jakimś cudem mój dzieć wciąga mi pępek do środka :szok: ciągnie za coś czy co :confused: cholera go wie ale na pewno jakaś magia :-p

Chciałam popełnić sobie jeszcze jeden suwaczek a tu coś się rozwaliło i nie chce się ustawić taki jak wybieram tylko jakiś domyślny...to go mam w doooopie :zawstydzona/y:

Chyba jestem głodna, odgrzeje sobie placuszka z wędlinką i serem ;-) niam...
A potem wyciągnę małża na tą fantastyczną zimową zawieruchę na spacer bo mi się chce chodzić :tak:

kasiulec ,annoroksana szybkiego rozkręcenia
bella dobrze że z Natalką w porządku zdrówka dla Natalki moja Jula kaszle dalej od końcówki grudnia:-( najgorzej że pediatrzy olewają wciskają leki na alergie i robią tylko podstawowe badania krwi i moczu (taka sama sytuacja była u znajomych 3 miesiące a dziecko miało utajone zmiany na płucach) chyba trzeba iść prywatnie do pediatry i prywatnie zrobić rtg płuc
fafalka gratulacje zdanych egzaminów
orchidea co u ciebie?

kaja.m kochana! Ty nie czekaj tylko domagaj się szerszych badań. Także morfologii i ob! lekarze to są chwilami (przepraszam,że tak dosadnie) ale idioci! Ja rozumiem,że żeby być lekarzem to lata studiów ale Oni nie są uczeni mysleć tylko wkuwać(męża siostra jest na medycynie) :dry:
Ja się 3 lata bujałam z infekcjami pęcherza! Masakrycznymi! A na krwiomocz lekarka przepisała mi furagin który nawet przy lżejszej infekcji od dawna mi nie pomagał. W końcu trafiłam na doktora który(O EUREKO!) kazał mi zrobić posiew. Okazało się,że E.coli i konkretny antybiotyk który na 2 lata przepędził jakiekolwiek infekcje. I miałam do siebie żal,że nie pomyślałam o czymś takim banalnym. Ale ufałam lekarzom.

Znowu moja przyjaciółka z młodszych lat chodziła do lekarzy którzy przepisywali jej antybiotyki i leki na anemię ponad rok i nikt się nie zainteresował,żeby zrobić jakieś dokładniejsze badania. W końcu dziewczyna zemdlała, wylądowała w szpitalu i jak lekarz zobaczył wyniki badań to mu gały na wierzch wyszły. Niestety diagnoza była straszna! Ostra białaczka szpikowa...a ją leczyli antybiotykami które jeszcze osłabiały organizm.

Tym bardziej,że przewlekły kaszel może byc objawem chorób nie koniecznie związanych z układem oddechowym.

No to postraszyłam :sorry2: ale uważam,że warto wymagać od lekarzy badań bo Oni to mają schemat i idą na łatwiznę. Jak to nie pomorze to tamto....

nacik badanie krwi zrobili morfologia ok a w ob wyszedł skrzep ale to pewnie przez pielęgniarkę która panikowała że 2-latce ma pobrać krew z żyły na 3 fiolki. ja już lekarce 2 razy sugerowałam rtg płuc a ona że nie potrzebne bo osłuchowo nic nie ma:wściekła/y: nie denerwowałabym się gdyby mąż w dzieciństwie nie przeszedł utajonego zapalenia płuc, pół roku temu tak samo córa 2-letnia znajomych.na kase chorych nic nie zdiagnozujesz i nie wyleczysz 4 lata temu mój mąż chorował dużo kaszlał antybiotyk jeden po drugim w końcu poszedł prywatnie i rtg i okazało się że początkowa faza gruźlicy płuc dobrze że nie prątkował więc szybko wyszedł z tego. a co do bakteri coli Jula miała we wrześniu oczywiście trzeba było iść prywatnie żeby zdiagnozowali i dali skierowanie do szpitala tak samo było z dziewczynka z naszej sali przez przypadek z naszego osiedla:wściekła/y:dobrze że najpóźniej za pół roku przeprowadzka i zmiana przychodni:no:

wróciłam ze spacerku...cudowne świeże powietrze ahhhh. a w domu? sąsiad pichcił jakieś śmierdzące kiełbasy i teraz "wali" przeokrutnie.
Cortina masakra z tym jedzeniem szpitalnym - wszystkie boskie stworzenia za oknem wybijesz, a milkiway nie lepszy od tego chleba z mielonką. Niech Ci Panie z kuchni dadzą posiłek dla Vipów:cool2:

Z tymi lekarzami to tyż prowda. Ciężko trafić na dobrego specjalistę, który wysłucha i sprytem detektywa natrafi na właściwy punkt. A propos długiego, przewlekłego kaszlu to mogą to być także pasożyty. Warto zrobić badanie dziecku także w tym kierunku. A antybiotyki to najlepiej poprzedzone wymazem, ale zeby sie doprosić witki opadają. Niestety coś jest na rzeczy, że żeby iść do lekarza to trzeba mieć wiedzę lekarską, do mechanika - mechanikiem, do adwokata - wiedzę prawniczą itp....
no ale nie smutam i nie stękam. Udał mi się spacer, a jutro ostatnia wizyta u gin. Ciekawe co powie tym razem:confused:

reklama
Chcę tylko dyskretnie oznajmić, że miałam dziś długą serię skurczy co 3-5-8 min + dreszcze+ kołatanie serca+zawroty głowy, więc coś się rozkręca. 3 majcie kciuki by nie rozeszło się po kościach. Czytać Was dziś nie mam siły, dobranoc:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry