hej, podczytuję Was niestety sporadycznie i to z telefonu jak akurat wieczorem nie padnę w łóżku. Martuszka mój starszy ma AZS i miał to od momentu jak skończył miesiąc, wypróbowałam na to chyba wszystko i te tanie i te drogie maści, balsamy, olejki itd i nawet był na mleku bezbiałkowymi nadal miał rany - miał po prostu strupy na kostkach nóg i na nadgarstkach i pod kolanami. Łaziłam po różnych alergologach i dermatologach, na buzię pomagał nam zwykły kremik ZIajki dla niemowląt, a reszta zeszła dopiero jak Dawid miał 1,5 roku. Nic nie zmieniłam w jego diecie czy proszku czy kremach, a po prostu samo zniknęło. Teraz okazało się, że jest uczulony na jajko i wiele innych rzeczy. Walcz o to żeby zrobili badania czy jest na coś uczulony (będą Ci wmawiać, że u tak małego dziecka nie wyjdzie itd, skórne nie wyjdą, ale z krwi wyjdą!!) Współczuję bardzo, bo Dawida bardzo to swędziało, a latem jak się spocił była masakra, kąpałam go nie raz 2 x dziennie a smarowałam z 5. A teraz jeszcze widzę reklamę LATOPIC, teraz Damian to dostał, bo ma jakieś krostki na buzi i podobno może to być alergia i dostaje 1 saszetkę dziennie (30 sasz. - 36 zł) Życzę dużo cierpliwości. A i też polecam Ziaję płyn do kąpieli na ciemieniuchę, Damianowi zaczęła się robić jakaś skorupka na główce i po tym płynie wszystko mu pięknie zeszło

I teraz pytanko do Was: Mały dostał katar, pierś ssie normalnie, ale zaraz potem mu charczy, odciągam mu fridą i to takie lekko gęste i wpuszczam wodę morską, byliśmy w piątek u pediatry i wszystko w porządku, ale boję się, żeby się nic nie rozwinęło. Mogę zrobić coś jeszcze, żeby uniknąć pogorszenia?? znacie jakieś sposoby? i druga rzecz: nie robił mi kupki przez 2 dni, wsadziłam mu czopka bo się męczył i zrobił, że ho ho, ale znowu mi nie zrobił teraz przez 4 dni i nie wiem co robić? wsadzać czopka czy na piersi może nie robić tyle? pręży się czasem, stęka, pryknie i mu przechodzi... co ma robić? Patik Ty chyba z Jasiem miałaś jakieś zaparcia... co Wam pomogło? a no i młody jest wyłącznie na piersi!