• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

Najlepszego dla Madzi:)
Domik ja dodawalam Szymonowi zageszczacz, ale wrocily nam po tym problemy z brzuszkiem, wiec dalam sobie spokoj. A co do ulewania to u nas od kilku dni mlody tez wiecej ulewa. Pomyslalam, ze moze to od tego ze coraz mocniej probuje siadac i i coraz bardziej pracuja mu miesnie brzucha i to z wysilku to wieksze ulewanie, ale to tylko taka moja teoria.

reklama
domikcw Julek trochę wydziwia przy samym karmieniu od kilku dni - dziwnie się wygina, kopie itp... poza tym to złote dziecko dzisiaj nawet ani razu nie zapłakało. on jest mega spokojny i to przemawia przeciwko alergii, ale kilka innych faktów mogło by być jednak za nią... sama nie wiem. we wtorek do lekarza to zobaczymy

co do spacerów w deszczu to z Mikołajem wychodziłam zawsze. mogło lać, a folia na wózek i szłam - bo tak się składa, że jak bym zrezygnowała ze spacerów w deszczu to czasami przez miesiąc bym tu nie wyszła :-D teraz trochę gorzej bo poza jednym Julkiem, któremu bym folię założyła jest jeszcze Mikołaj maszerujący... przy takim w miarę normalnym deszczu zakładam mu kalosze i przeciwdeszczówkę, ale jak już leje to spacer jednak odpada... choć Mikołaj deszcze i kałuże uwielbia :-D
ale ogólnie deszcze nie jest dla nas przeszkodą - dla chcącego nic trudnego :)

Dużo zdrówka dla wszytskich jubilatów;)

U na pogoda się zrobiła i się naspacerowaliśmy. Mój mały czort nie chce już leżeć w wózku, co trochę jest problematyczne gdy jestem z nim sama haha. Chce być na rękach i oglądać:-pOn jest taki rozrabiak, że hej..Ile to ja się naśmieję z niego..Dzis np narobił 2 razy po pachy, a jaki zadowolony z tego! Pisałam, że drze mi się przy piersi..Więc albo się drze, albo wygłupia się..Musze się starać na niego nie patrzeć, bo jak spotka mój wzrok to koniec jedzenia..Śmieje się w głos, cuduje i tyle:)

Co do ulewania- u nas tak ciagle, ale tez przyuważyłam dlaczego- bo on nie poleży spokojnie po jedzeniu- albo "biegnie" albo chce zaraz oglądać i co tu poradzić?

Słuchajcie, niepokoją mnie powiększone węzły chłonne z tyłu główki.. Początkowo Leoś miał tak z 1 strony rzekomo po 1 szczepionce, ale teraz ma ich dużo więcej i to z 2 stron..Wyczytałam, ze może mieć to podłoże alergiczne, od ząbkowania, infekcji lekkiej, no ale zaczynam się martwić..Wasze dzieci tez tak mają?

Piszę z telefonu więc tylko w skrócie.
Poli mój Tymek ma powiększone węzły chłonne już jakiś czas i dwóch pediatrów zwaliło to na alergię.
Poczytałam o anemii z niedoboru kwasu foliowego i witaminy B12 i wyniki badań mogą byc takie jak u Nas ale było tam napisane,że taka anemia daje tskie objawy jak białaczka...i to trzeba sprawdzić. O zgrozo!

hello, jak u Was po weekendzie?

Domi a moze mala ma refluks??

Smoniczka zyczenia dla Madzi:**

My w srode idziemy na rtg, juz sie nie moge doczekac...qrcze juz prawie 3 miesiace jestesmy w koszli://

I udalo nam sie pozbyc kataru po blisko 2.5 tyg!!

Ide Was poczytac:))

bella, 3 mam kciuki..oby już to zdjęli:tak:

Ja jestem matka widmo..Leoś do rana budził się 6 razy, a między czasie 1,5 godz nadawał. O co chodzi?????? Az męza wygoniłam do salonu sie wyspac..Przez ból ucha umieram do tego:eek::no:

Pisałam, że drze mi się przy piersi..Więc albo się drze, albo wygłupia się..Musze się starać na niego nie patrzeć, bo jak spotka mój wzrok to koniec jedzenia..Śmieje się w głos, cuduje i tyle:)
u nas jest dokładnie tak samo przy piersi, wierci się, przewraca nogami, rękami, patrzy na mnie tym swoim czarującym wzrokiem uśmiechając się przy tym z cycem w buzi i czeka aż się do niego uśmiechnę :) nie da się nie uśmiechnąć :) no i się trochę męczymy... ale staram się rzadziej patrzeć na niego jak je, żeby go nie rozpraszać ;)

poli mówisz że jesteś widmo po nocy... większość z nas od narodzin dziecka ma takie nocki jak Ty ostatnio ;) ja się już przyzwyczaiłam i jak mi dziecko śpi 5h to sprawdzam czy oddycha :P

mamy karmiące, dostałyście już pierwszy okres po porodzie?? mnie trzeci dzień zalewa... :baffled: nawet po porodzie tak nie było :eek: a cieszyłam się że jak karmię to może jeszcze z pół roku mnie te przyjemności ominą... i doopa :/ tyle się naczytałam i wydaje mi się że wcześnie przyszedł :/ jedyne co dobre to to że w ogóle mnie brzuch nie boli, i mam nadzieję że tak już zostanie :)

A u nas dzisiaj dzień lenia, leczymy w łóżku i się byczymy. Za oknem... Lepiej nie mówić, Cortina podziwiam za te spacery w deszczu.

Bella a jakie są szanse ze juz koszlę ściągną?

reklama
Hmmm Smoniczka sama nie wiem, podobno przy jej wadzie nosi sie 6 m- cy, ortopeda powiedziala, ze to srednia i tu bedzie krocej ok 4. Tak wiec szane ze w srode sie pozbedziemy sa prawie zerowe...ale mam nadzieje, ze przyblizy juz czas kiedy bedzie mozna sie tego pozbyc:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry