reklama

Maj 2012

jakieś 2 mies temu miałam takie same objawy i wtedy sam kremik pomógł...zobaczymy jak bedzie teraz...
obmyłam sie w tantum rosa i dalam krem .. na razie ulga jest zobaczymy co bedzie dalej...
a czytalam tez na necie ze niby biale upławy w ciazy moga byc? i niby normalne to jest?

reklama
Rozumiem.. wiec moze nie nastawiaj sie negatywnie, bo moze tym razem sie uda!

Ja sama nie wiem juz. Nie wyobrazam sobie karmic i w sumie nie na reke mi to, ale moze sprobuje chociaz przez 2 tyg zeby karmic. Chociaz mysle, ze mi sie nie uda bo ja nie umiem zacisnac zebow i karmic mimo bolu i krwi. Zmeczenie, stres, niewyspanie i jeszcze to... chyba wole nakarmic butla i spac spokojnie.

pieszczoszko biale uplawy sa podczas calej ciazy, ale te podczas zapalenia sie roznia, zauwazylabys roznice.

troche załuje ze za pierwszym razem tak szybko sie poddalam i nie karmilam, tez mialam pogryzione sutki, krew sie lala i zapalenie dostalam - mialam juz dosc i z bolu i placzu przeszlam na butle

a teraz okaze sie jak bedzie. moze dziecko odrazu zalapie jak trzymac piers, okaze sie, gdyby sie udalo to moze jakos bym sobie poradzila, o nie wiem hehe

mnie swedzi bo sie wczoraj ogolilam, wrr cala zakrwawiona bylam tak sie pozacinalam

ollena i fiore dostalyscie jakies tabletki na powstrzymanie laktacjii w poprzednich ciazach?
moja kolezanka, tu w polsce dostala, od lekarza pierwszego kontaktu

ja tez tak mialam za piierwszym razem. 5 razy mialam zapalenie piersi, a raz nawet w spzitalu z ropieniem wyladowala i mialam miec opercje (5 dni przed chrzcinami) ale antybiotyk wtedy pomogl. Zaparlam sie i karmilam pol roku ale przyjemnosc przeplatala sie z meczarnia niestety i po pol roku jzu mialam serdecznie dosc. a za drugim razem juz bylo zupelnie inaczej. No owszem z pol dnia mnie sutki bolaly na poczatku ale poźniej jzu zadnych problemow nie bylo i z przyjemnosci karmilam 13 miesiecy.

i ja sobie uswidomilam, ze jet spore prawdoopodobienstwo, ze nie bede mila z kim dzieci zostawic jak zaczne rodzic. Na miejscu mam mame i tesciowa ale one pracuja. Tesciowa codziennie do 16 (jest naczycielka, wiec bez mozliwosci urlopu w ciagu roku) a mama co drugi dzien po 12 godzin, a zmaienic sie nie ma z kim, bo zmienniczke ma bardzo malo elastyczna. Jest jeszcze moj tata ale on po wylewie, z 2 dzieci nie da sobie rady, po prostu nie ogarnie :-( i niby kurde wszyscy na miejscu a jednak jest problem. Musze Zuzi po prostu do rozumu przemowic, ze wolno jej sie rodzic tylko w parzyste dni lub weekendy, ewentualnie po 16 :-D

pieszczoszka ostatnio gdzies czytalam ze infekcje pochwy moga wywolac przedwczesny porod. Nie masz mozliwosci do lekarza sie przejsc po swietach?

Ostatnia edycja:
A ja karmiłam Lenkę 9,5miesiąca, później sama z cyca zrezygnowała a że robiła to stopniowo i przez ostatnie 2 tygodnie jadła tylko na noc to pokarm mi sam zanikł. O dziwo nigdy mnie nie pogryzła i karmienie sprawiało mi radość, choć wcześniej nigdy nie sądziłam, że tak będzie. Jak przestała cycać to mi nawet przykro było:tak::-D
Karmienie jest niesamowicie wygodne i organizm się jakoś tak przystosował, że nawet wstawanie nocne nie było uciążliwe. Wolałam cyca wyjąć niż latać butlę szykować.Poza tym wszędzie mogliśmy z nią jechać, bo z karmieniem nie było problemu - a jak chciałam gdzieś wyjść to ściągałam pokarm i jej butlą podali.
Maćka też zamierzam karmić.

bede starała sie umówić do ginekologa tego co chodziłam bo ogolnie mam wizyty skonczone u niego..ale w takim wypadku to zadzwonie. z tym ze on przyjmuje we wtorki i nie wiem czy jak zadzwonie we wtorek rano czy mnie przyjma.. nie raz dzwonilam 4 dni przed wizyta i mieli problem.. ze miejsc nie ma

ja jestem ciekawa czy wogole bede miala mleko. mam cycki w niepelnym rozmiarze A - do A to im jeszcze sporo brakuje hehe
w tamtej ciazy mi cycki urosly a w tej nie i tak sie zastanawiam czy tam wogole cos jest lub bedzie

jja nie sciiagalm. Siadalam sobie gdzies z boku i nakrywalam pielucha tetrowa.
A kiedys to bylo dla mnie nie do pomyslenia, zarzekalam sie ze nigdy piiersia karmic nie bede, a prosze :-)

reklama
kilkolku moze mala urodzi sie w nocy? a mama nauczycielka nie moze dnia wolnego wziac? czesto nauczycielki biora nagle dzien wolny i nikt problemu z tym nie robi.

Co do karmienia to ja mam tak ze i tak przed kazdym wyjsciem/spacerem itp musialabym odciagac bo nie wyobrazam sobie karmienia na lawce czy przy ludziach a na basen bede chodzic itp. wiec nie ma opcji schowania sie gdzies. Druga sprawa, ze piersi przy karmieniu ogromne a na lato mi to nie na reke;)
Moja kuzynka karmila 7 miesiecy, tez cale lato, ale pokarm sciagala przed kazdym spacerem i ladowala do flaszki bo tez nie umiala wszedzie karmic, poza tym jak skonczyla karmic to stwierdzila, ze nie ma nic wygodniejszego niz butla a nie upierdliwianie sie z cyckami itp.
Na pewno MM wygodne w nocy nie jest, ale jakos trzeba zacisnac zeby i dac rade.

czarnula podobno rozmiar piersi ma sie nijak do pokarmu. Ja mialam takie, ze wieksze od Patryka glowy byly ale co z tego;)

piszczoszka najpierw spytaj w aptece o cos bez recepty.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry