Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Paula21 - ja płacę zawsze wysokie rachunki, telefony na firmę mam dwa i już chyba od 8 lat, więc dostałam super warunki a dodatkowo 4m-ce abonament za 50% i 10% więcej minut a mam już 900 więc teraz 990, do tego oczywiście pakiet SMS-ów, MMS-ów i net, ale ile nerwów zjadłam to mojePojechałam do salonu, bo tam mają dobre poziomy negocjacyjne i jedziesz niby rezygnować, obsługa dzwoni i z tej infolinii podają niższą kwotę za telefon i te gratisy;-) Mam kolegę kierownika w orange to mnie wyszkolił
Przez net bym tego sama nie załatwiła.
Spokojnie, nie zbulwersowałam się, chodzi o to, że faktycznie są dwie strony medalu. Po tym co przeżyłam z pracodawcą, nie oceniam już tak pochopnie, że komuś się nie chcę. Inna kwestia by była, gdyby pracodawcy faktycznie przestrzegali praw pracowniczych, nie tylko dotyczących ciężarnych. Nie słyszałam jeszcze o przypadku, kiedy pracownica w ciąży była przesuwana na lżejsze stanowisko na przykład. A ten temat ogólnie mnie bardzo wkurza, bo zostałam paaaskudnie oszukana, dostałam um. zlecenie, po to żeby pracodawca zaoszczedził i nie musiał się przejmować moimi prawami. Bo dzięki temu mogłam mieć np. 2-tygodniowy maraton po 12 godzin dziennie stania na nogach. Bo przy um. zlecenie kodeks pracy nie obowiązuję, więc mogłabym robić nawet po 24 godziny na dobę. Żałuje jedynie tego, że nie przyniosłam zwolnienia od razu i od razu sprawy nie założyłam, nie męczyłabym się te parę tygodni w pracy. A lekarz na potwierdzeniu ciąży, mimo tego że kijowy, jak się dowiedział gdzie pracuje to od razu mi l4 chciał wypisywać, ale nie chciałam.
A większość pracodawców obecnie to by chciała żeby właśnie 24 na dobę pracować i jeszcze im płacić za możliwość pracy w ich wspaniałej firmie. Niestety mieszkam w mieście, w których bezrobocie przekroczyło już chyba 20%, a jeśli znajdziesz pracę to będzie to zasuwanie na um. zlecenie poniżej minimalnej.
A pomyśleć że jakiś czas temu uważałam że praca to wszystko, l4 to zło i przez 2 lata, mimo częstego chorowania, l4 miałam tylko przez 2 dni- ale nie byłam w stanie nawet podnieść się z łóżka, zresztą rozłożyło mnie tak tylko i wyłącznie dlatego że chodziłam do pracy chora.
Marzy mi się uczciwy pracodawca![]()
Z ciekawości, aż zerknęłam oferty pracy w moim mieście: opiekunka do dziecka, praca po 10 godzin dziennie, za 4 złote za godzinę, sprzedawca, tylko studenci, 6zł za godzinę i tak dalej...
bardzo szybko znalazłam sobie drugą pracę - to samo, tylko na innych warunkach. Ja też marzę o uczciwych pracodawcach, ale czasami zastanawiam się, czy to zestawienie słów nie jest oksymoronem......

i jak tu odpoczywac ....

tylko tak piąte przez dziesiąte poskakałam a więc
gdyby to ode mnie zależało to tak za tydzień pojechała bym już chętnie na porodówkę