reklama

Maj 2012

Juz poranek, a wiec zmiana warty :)

AS, Clue, Karolki, Pieszczoszka i wszystkie potrzebujece &&&&

Szczegolne zyczenia dla As, ktora dzis swietuje, moze 2 dni za wczesnie, ale za to jaki prezent :) jeszze niedawnoszla modlitwa o kazdy dzien w brzuszku, a tu juz szczesliwie37 tygodni :)

reklama
AS :***************

przespałam się w dzień i teraz nie mogę zasnąć :/
poczytam chyba coś nudnego (anatomie może) to zasnę szybko :p
Czeka mnie kolejny dzień leżenia :( żeby mamusią za szybko nie być :P
ewentualnie podjadę do babci Ciacha po te kompleciki do szpitala dla Małego żeby wiedzieli co mają wziąć. Już też uświadomiłam co mają dla mnie spakować na wyjście.

Jejku takie upały a mi dupa będzie w łóżku gniła :( załamka totalna...

Miłej nocki Drogie Panie :********

Witajcie majóweczki. Ja już na posterunku :) Noc jakaś kiepska. Niby się obudziłam dopiero o 5:30 do wc ale efekt taki, że już nie śpię. W nocy strasznie się w łóżku męczyłam. Nie mogłam sobie miejsca i pozycji znaleźć. Do tego jeszcze jakiś ból stawów mnie dopadł. Właściwie to jakaś taka wymęczona wstałam.

Na szczęście dzisiaj w planach prac domowych niewiele. W. zamontuje ostatecznie półki, poukładamy książki, ogarniemy lekko mieszkanko i pójdziemy na jakiś miły spacer bo pogoda już teraz przepiękna i ciepło biorąc pod uwagę godzinę. Obiad został od wczoraj więc tym się martwić nie muszę. Tylko jakieś warzywka trzeba przygotować.

Miłego dnia dziewczęta i spokojnego długiego weekendu :)

dzień piękny dobry:)

muszę zapytać - jak Wy to robicie, że zostaje Wam obiad na drugi dzień??

wyobraźcie sobie, że na początku lutego teściowa zanosiła nasze rozliczenie.. i nie ma zwrotu do teraz. oni dostali 19.. boję się, że znowu coś wykombinowała jak w zeszłym roku z peselem Bartiego (napisałam jej smsem, ale wydawało jej się, że błędny, więc wpisała inny i musiała poprawić - jeszcze zadowolona ze swojej inteligencji i braku mojej, chwaliła się, że to ja się pomyliłam - z takim uśmiechniętym ryjem, ale jak jej Misiek powiedział, że podałam dobry, to później cały dzień ja się uśmiechałam:D)

co do skurczy i bólu - nie minęły. aż się zastanawiam, czy tak może być, że już 2 dni bez ustanku mnie męczy.. zaczyna mnie kusić nospa, ale obiło mi się o uszy, że biorąc ją w III trymestrze "pomaga się" maluszkowi "zdobyć" złe napięcie mięśniowe.. z resztą od większości się przyzwyczaiłam, tylko wstawanie z łóżka jest coraz gorsze. i pierwsze kroki, bo nogi mnie nie słuchają..
Aaa, Hanulka jakaś spokojniejsza, oczywiście potrafi przypomnieć mamusi, że nadal jest w brzuszku, ale już rzadziej:) może to wyciszenie przed porodem, o którym któraś Majówka mówiła?

Zanetaa jak Hanulka spokojniejsza i skurcze 2 dzień to myślę, że już lada moment. Tak przynajmniej słyszałam- że się dziecko uspokaja przed porodem. I sądząc po tym to moja się nie spieszy. Chociaż W. jest przekonany, że został nam jakiś tydzień. Zobaczymy czy nadaje się na wróżkę ;)
Z tym obiadem to po prostu tak z wygody szykuję na 2 dni. a jak gar zupy ugotuję to nawet na 3 starcza. Generalnie lubię gotować ale nie przesadzajmy. Jak nie muszę to nie robię tego codziennie. Ale za to W. muszę pilnować, żeby nie podjadał :) Bo jemu się często kanapki nie chce robić wieczorem to wyjada to co z obiadu zostało.

Ja już wstałam :) i włączyłam szybciej kompa, bo po 11.00 to już ciężko Was nadrobić.

W nocy spalam ładnie, mimo że upał okrutny w domu. Tylko raz się obudziłam jak chomiki walczyły o resztki chlebka :P
Ja dalej spędzam czas w pozycji leżącej, bo przy każdym ruchu skurcz nie puszczający. Lekko czuję podbrzusze ale nie nazwałabym tego bólem...
Zanetaa mnie mama mówiła żebym może nospę jedną wzięła, ale jakoś te skurcze życia nie utrudniają. Czasami to nawet nie wyłapuję że to właśnie skurcz, bo ciągle myślę że to noga małego :P

Ja wprowadziłam ogólne ruszenie w rodzinie wiadomością że w ciągu dwóch tygodni urodzę :P tylko ja i moja mama mamy jakąś blokadę i nawet o tym nie myślimy, jak jakieś nienormalne. No ale może to jest sposób na zachowanie spokoju...

Clue :************ dla Ciebie i Adasia :*****************
AS trzym się :********************

Miłego dzionka Dziewczyny :*****************

reklama
Clue! Gratulacje :) Niech Adas zdrowo rosnie!

Ciekawe jak tam u As, oby wszystko jak najlepiej.

U nas ciag dalszy pakowania - tzn pakuje maz. Ja zaliczylam spacer z psiakiem. Pogoda jesienna, ale bardzo ladnie, zanosilo sie na deszcz, ale piekne slonce wyszlo. Niestety ciemno sie szybko robi i za poltorej godziny, czyli o 18, bedzie juz noc. Schodze na dol, bo mam pomoc przebrac jakies rzeczy ze schowka pod schodami. Niecierpie przeprowadzek!!!!!!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry