reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

chyba znalazlam sposob na tego mojego niespiacego krolewicza :) skorzystalam z tego o czym pisalyscie i polozylam maluszka na brzuszku w wozeczku. chwile powozilam i zasnal jak aniolek. wlasnie ucina sobie druga drzemke w ten sposob dzisiaj i spi juz prawie godzine :) to trzecia godzinna drzemka dzisiaj. w nocy raczej nie odwaze sie go tak polozyc ale w dzien jak najbardziej. mam nadzieje ze jutro tez to zaskutkuje :)
annte, ubranko sliczne. tez ogladalam garniturki tego sprzedawcy juz wczesniej i bardzo mi sie podobaly. zastanawialam sie caly czas nad ich zakupem wiec i ja czekam na Twoja opinie :)

reklama
ja po wizycie:-( lekarz przepisał mi tabletki anty.
a ze złych wiadomości to tak..
mam bakterie i zapalenie pochwy:-:)-( i przez poród odnowiła mi sie nadżerka i jest bardzo duża :-(wiec konieczne wypalanie laserowe:-( juz wszystko jasne skad ten bol:-( za 2 tyg mam wizyte i dowiem sie jaki wynik cytologi.. lekarz zobaczy tez czy nie ma juz bakteri i zapalenia i dopiero wtedy bedzie mozna sie umowic na zabieg:-(
Z dobrych wiadomosc to to,ze znalazłam szczepionke dla małej i tanszą bo normalnie płaciłam 220zł a teraz zapłace 195zl. szczepienie Laura ma jutro. ale wydatków na same lekarstwa wydałam ponad 100zł:-( nie wspominajac o szczepionce.. oj ciezki ten miesiac widze:-(

My już w domku :)

Sebcio ma już magistra, ja pracka względnie opanowana, Garyś wyściskany i wynoszony przez grono naukowe :)

Dziś mały zaliczył w końcu pierwsze szczepienia... Teraz śpi, pewnie go osłabienie złapało :( Jestem ciekawa jak na nie zareaguje. Biedaczek płakał tak żałośnie a nie darł mordkę jak inne dzieci. Z resztą pielęgniara tak źle zrobiła zastrzyki że szok. Gabryś przy każdym wkłuciu ma rumień. I zamiast przygotować sobie wszystkie 3 strzykawki na raz to ona po każdym wkłuciu szła i wyciągała kolejną. Jaak byłam na szczepieniach z dzieciakami to jakoś to zazwyczaj sprawnie szło i bez takich odczynów. Ewidentnie kobieta nie umie robić zastrzyków.

W ZG jest taka jakaś dziwna pogoda, tzn jest ciepło i słonecznie ale wiaterek chlodny i przez to nie wiem jak małego ubrać.

Buziam Was :******

Witam sie i ja!!!!
Pieszczoszka wspolczuje odnowienia nadzerki i zapalenia:-(. Wspolczuje wypalania ja sie nie odwazylam , robilam plukanie ziolami i pomoglo od tamtej pory mam spokoj a to juz 15 lat. Tylko nie pamietam jaka to byla mieszanka zilo, pamietam tylko ze to byla ksiazka z ziolami i na co one sa. Wiec moze na poczatek sproboj poszperac w necie zaziolami i nimi sie lecz.
Dobrze ze ktos wymyslil te smoczki bo naprawde ratuja zycie:biggrin2:. ja to chyba wyprobowalam wszystkich firm , roznye ksztalty , silikonowe i lateksowe. podpasowal mu smoczek lateksowy tommee tippee cherry, w domu ma teraz okolo 20 smoczkow:-D
U nas noc w miare Ian usnol po kapieli o 19 i spal do 23 przebralam , nakarmilam i spal do 1 , nastepna pobodka o 4 i o 6 juz po spaniu usnol o 9 i spal 1h a tak to kima sobie po 5 - 10min.
Przez to ze maly w dzien malo spi i jak przychodzi weekend tez spac niee chce ani w dzien ani w nocy to wczoraj chodzilam jak zabi, do tego jego placze masakra, wczoraj to juz mialam ochote wyjsc i nie wracac , tylko nie mialam malego komu dac:-(, oj jak dobrze miec rodzicow na miejscu.
Mialam cos jeszcze komus napisac ale juz nie wiem komu, ale tak to jest jak sie pisze i co chwile sie odrywa od pisania.
Pozdrowionka i milego dnia majoweczki:biggrin2:
Mysio gratulacje dla Seebcia!!!!
Pieszczoszka znalazlam te ziola tu masz link http://www.ziola.wwww.com.pl/schorzenia_kobiece.php mam nadzieje ze pomoze;-)

Ostatnia edycja:
aga przy tak duzej nadzerce wypalanie tylko pomoze;(
jak miałam mała nadzerke to miałam ja usuwaną takim płynem..
pozniej mi sie odnowila i miałam bardzo duza i laserowo miałam wypalane i gdyby nie porod juz bym nie miała.. no ale cuz.. :(

agus znalazłam takie cos
:
http://allegro.pl/ziola-na-nadzerke-i-uplawy-110g-i2459867327.html

moze to kupie.. warto spróbować ...

Ostatnia edycja:
Eh...opcji nie ma dzis na net.Udalo mi sie tylko 1 maila poslac i koniec.
Leo ktory przespal cala dluga noc,a potem od 10 do 15(i my tez od 12 do 15:eek:)jakis marudny teraz jest,ale i fakt taki ze jest naprawde upalnie,dzis chyba jeden z najgorszych dni.
I ja tez nie czuje sie dobrze,dzis boli mnie bardzo ciecie z prawej strony i mam jakies wychodzace skrzepy od paru dni,a jestem prawie tydzien po zakonczonej @:confused2:Nie podoba mi sie to,w czwartek ide do lek domowego(o ile dam rade),zobaczymy na co mnie wysle.
Znikam,bo maly narzekajacy,choc widze ze przysnal,ale wiem ze nie na dlugo.
Powodzenia u Was ze wszystkim!
She zadzwonie na dniach.

Witam,
dzień mi zleciał nawet nie wiem kiedy. Rano Lenkę wyprawiłam do klubu a sama się na spacer z koleżanką umówiłam. Koleżanka nie widziana od lat. Miała 102kg, w dniu ślubu 120, była blondyną z kręconymi włosami. Idę, patrzę a czeka na mnie laska, włosy krótkie, wystrzępione, kasztanowe, zgubione ponad 30kg widać wyraźnie, oj bardzo wyraźnie:happy: Napatrzeć się na nią nie mogłam, normalnie inna kobieta. Podpytałam co robiła, a ona wzięła udział w ogólnopolskim programie "Chudniesz - wygrywasz zdrowie". Tu możecie efekt zobaczyć: Ogólnopolska edycja Chudniesz – Wygrywasz Zdrowie Normalnie szok, a chce 58kg ważyć i mówi, że za 3 miesiące cel osiągnie. To dopiero będzie impreza;-)

Po spotkaniu przydreptałam do domu i pizza mi nie smakowała:-D

pieszczoszka - współczuję powrotu cholerstwa..
aga - współczuję tych pobudek, mój przynajmniej w nocy daje pospać.
fiore - ale z Was śpiochy, szok:szok:

Spadam do książki, trochę się zrelaksuję, bo młody wczoraj i dziś czadu daje, upierdliwy strasznie, a przed chwilą padł, więc szansa na 30min. spokoju jest:)

pieszczoszka kup te z allegro lub te co Ci wyslalam i sama wymieszaj , a pamietaj leepiej probowac naturalnie zlikwidowac moze sie uda. Ja tez mialam mocna i dalo rade ziolami , lekarz byl w szoku jak poszlam do kontroli. Trzymam kciuki zeby sie tobie udalo ;-)

Pieszcoszka nie bój się wypalanki miałam nic nie boli tylko potem takie jakby upławy ale krótko.A drugi raz to po jakiś globulkach samo się zaleczyło.Ale możesz i ziołami popróbować.Jednak nie zwlekaj jak one nie pomogą.Moja śp teściowa nie lecząc doprowadziła do raka i zmarła mając 42 lata czyli była młodsza niż ja teraz.

reklama
joasiu ja mimo wszystko mam ja caly czas na oku.
A nie robie tego caly czas tylko jak akurat mam cos do roboty a ona jest glodna to ratuje mi sytuacje. Ona zreszta woli jesc na plasko, na lezaco nic na rekach bo jednak te upaly robua swoje i czlowiek sie lepi do dziecka. Wiec albo lezy i ja karmie albo lezy i sama sie karmi;)

Do góry