reklama

Maj 2012

Flaurka - a ja tu widzę "zdrowe" współzawodnictwo, które a moje niedoświadczone oko wygląda na wspomagane przez dorosłego. oczywiście nie wiem jak jest i nie jestem bezstronna, bo jestem po Twojej stronie i nie znam wersji ex żony, ale jak diabli pasuje tu zdanie "teraz tata cię nie będzie kochał, bo ma Huberta", więc mała ufając bezwarunkowo mamie walczy o tatusia.
z drugiej strony jest już bardzo sprytna - wykorzystuje rozwód i poczucie winy - a widać to po akcjach i na tacie, i mamie. oczywiście nie należy być na nią złym, bo reaguje instynktownie - "żeby mi było dobrze". Mała sprawdza na ile jej mama i tata pozwolą - Bartiś też to często robi i już potrafi stwierdzić na co pozwoli jej mama, a na co babcia i wykorzystuje to ile może. myślę, że trzeba być konsekwentnym i nie pozwalać na to, co nam się nie podoba i oczywiście nie okazywać frustracji:)
wiem, że jest ciężko, bo to nie Twoje dziecko, ale kiedy Cię wkurzy to po prostu się uśmiechaj i upieraj przy swoim - ważne żeby Leszek robił to samo co Ty, musicie być jednością, bo inaczej szybko wykorzysta fakt, że jesteś dla niej obca i nie będziesz jej dyktowała warunków:)

reklama
czesc ciotki:-)
wpadam tylko na chwile zeby sie zameldowac zyjemy maly narazie ok ale przyletala sie starszemu rodzenstwu choroba bostonka jestesmy uziemieni w domu ja mam rece pelne roboty:szok: nawet suwczka nie mam czasu zmienic!
Jak przyjedzie tesc to czesciej postaram sie zajrzec i wkleic fotki na zamkniety.przepraszam za brak polskich znakow ale tego nowego lapka jeszcze nie mam czasu poprzestawiac...Martwie sie tylko o Alexa bo on 7 tygodni ma i co jak dostanie goraczki jak zachoruje jednak no nic zobacze co powie lekarz
pa sciskam was mocno :tak:

Ostatnia edycja:
ja na swojego Xaviera za duzo narzekac nie moge jesli chodzi o zajmowanie sie Gabrysiem, jak cos potrzebuje to prosze go i mi przynosi, jak musze wyjsc siku lub na dol do skrzynki a maly spi to Xav jest obok niego i go pilnuje. ale zeby nie bylo tak slodko to nauczyl sie klamac, pyskuje, nie slucha. jak mu zwracam uwage a on nic z tego nie robi to poprostu sadzam go na krzeslo za kare albo zabieram mu na caly dzien bajki lub slodycze.

powiedzcie mi Dziewczyny czy planujecie za jakis czas odciagac siusiaka dla maluchow? moj Xav ma stolejke i stwierdzilam ze dla Gabrysia bede odciagala, zreszta tak mi lekarka nawet mowila jak bylam z Xav na jakis badaniach zeby odciagac siusiaka. Kurde tylko nie wiem kiedy to zaczac robic.

Flaurka współczuję..
Fiore gratki dla V:-)
S z małym na spacerze korzystają że nie pada a ja kawkę popijam(piję normalną jedną dziennie nie działa to na sen małego:)) i czekam na gości siorka z siostrzeńcem wpadną:-) noc przespał ładnie poszedł spać 0 21 potem pobudka o 4.30 potem o 8.00 i pospaliśmy jeszcze do 10:-p

co do pazurków to mojemu też się czasem zbieram za nimi brud nie wiem jakim cudem ale od kilku dni ma czyściutkie:-D a naszym rytuałem jest że jak cycamy to wybieram mu różnaiste fafoły z między paluszków:-D i nic nie daje to że kilka razy dziennie myjemy rączki, wszystko jest ok na chwile.
A powiedcie mi czy waszym maluchom też zawijają się uszka?? bo ja już dostaję szału ciągle muszę poprawiać mu prawe uszko bo wiecznie ma podwinęte:wściekła/y: muszę coś pokombinować żeby potem nie miał odstającego radaru....:confused2: pozostaje nam chyba tylko opaska na uszka i w domu będzie musiał ją nosić chyba że macie jakieś inne pomysły??

Witam u nas noc niezla,maly obudzil sie ok 3.30:tak::-) Oby czesciej:-D
Ostatnio zapomialam przywitac nowe mamy:zawstydzona/y:Witajcie:tak:
Katasza a nie chcecie razem z siostra chrzcin zrobic? My robimy z moja siostra chrzciny:tak:
fiore ale mialas przeboje:szok: Brawo dla V widze ze ona niezly lobuz jest:tak: to tak ja Misia ciagle chodzi w siniakach,nawet nie wiemy skad:tak:
pieszczoszka moj maly mlodszy od Laury a tez czasami oglada raczki,ale jeszcze nie chwyta grzechotek:tak:Wspolczuje ksztuszenia sie Laury:-(U nas na szczescie Franek daje sobie rade:tak:
flaurka no niestety tak juz jest ja rodzice sie rozwiada,ale nawet w rodzinie nie po rozwodzie tak sie zdarza, zanetaa dobrze to opisala:tak:
karis co to za choroba?Nie slyszalam o takiej:no: Trzymam kciuki zeby Alex sie nie zarazil:tak:Wszystkiego naj dla corci:tak:
czarnula mi nie kazali nic robic przy siusiaku:tak:ale jak widze ze maly ma jakis brud to troche odciagam skorke zeby mu tam wyczyscic:tak: Seba tez mial stulejke i kilka lat z tym walczylismy,byly masci,odciaganie,az w koncu sie "naprawilo":tak:
bea u mnie cala trojka lubila lezec na brzuchu nie mielismy z tym problemow:tak:
wikasik to pogoda u nas podobna:tak:co do pazurkow ja obcinam po kapieli:tak:u nas tez Pysiak(tak mowi do niego Misia:-D) ma pelno brudu miedzy paluszkami,teraz musze mu sprawdzac szyjke bo czesto mu sie tam odparza(Franek ma juz druga brade:-D):tak:
Malemu wyszla ciemieniucha:baffled:,ale tak sprytnie ze tam gdzie ma najwiecej wlosow:no:no nic bedziemy z tym walczyc:tak:

Ostatnia edycja:
Martusia22267 mama mojego R przyklejala mu uszka na plasterki:-) drugiemu synowi tak samo zakleila plaster na srodku glowy bo sobie dziure wiercil:)

Dorka28
Amelia tez lubila na brzuszku jak miala 3 tyg to glowa juz jej stala na bacznosc, ale Olka jakos nie chce podnosic i szybko sie meczy,w sumie to podnosi ale slabiutko... no i widze, ze jestes z Tczewa to mamy niedaleko do siebie ja pochodze ze Starogardu Gd, ale juz tam nie mieszkam, rodzine mam w Swarozynie tez niedaleko Tczewa:)

Piszecie o ciemieniuszce, V miala pelno i dlugo,samo przeszlo bo nic nie skutkowalo-a nie uzywalam "lekow".Leo mial z tydzien,co 2 dni oliwka,wyczesywanie i przeszlo-oby nie wrocilo!
Dorka moja sie rozbija przewaznie o rog lozka :baffled:ale nigdy nie zaplakala,a wiem ze boli strasznie.Gdybym miala kase to bym je zmienila,bo sama mam dwie blizny na nogach jak w amoku wstawalam gdy V byla mala

Dorka- my nie chcemy razem robić. Jakoś tak myślę, że lepiej jak każda z dziewczynek będzie miała swoje święto. Już wystarczy, że urodziny mają w odstępie 13 dni i od jednych dziadków będą takie same prezenty dostawały :D

reklama
A co do dzieciaczkow,to moja V na razie z Leo jest idealna.Naprawde,nie moge prosic o wiecej.Nie wiem czy jej sie to zmieni,ale licze na to ze nie,choc pewnie w przyszlosci zakonczy sie nie na jednej klotni.
Ok,uciekam bo nie dojade do fryzjera ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry