• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Doczytałam. Miałam odpisać na kilka tematów, ale ostatnio sporo spraw do załatwienia i padam na pysk. Może jutro mi się uda.

Fiore dużo zdrówka i szczęścia :)

reklama
Witam, czyżbym ja dzisiaj była pierwsza ???? Oj dawno mi się to nie zdażyło:)No tak ale dziś nie położyłam się spać jak W wyjechał na 6 do pracy:) Malutka dziś już nie śpi więc razem nadrobiłyśmy zaległości na bb:)
Miłego dnia:)

Witajcie!
Dziekuje WAM WSZYSTKIM za zyczenia urodzinowe :*:*:*:*:*

Ha!Powiem Wam,ze wczorajszym najwspanialszym prezentem byla wizyta u pediatry,bo Leo jest coraz silniejszy,coraz ladniejszy,wiekszy etc...A do tego powiedziala,ze nie slyszala szmeru w serduszku - czyzby cud?Kolejny?:sorry2:Oby!(zapomnialam napisac to na "wizytach malcow":zawstydzona/y:)
Poza tym dzien jednak nie okazal sie za ciekawy.Po pierwsze bylismy w domu,bo z godziny na godzine zrobilo sie tak goraco,ze nawet pyszczka na dwor nie wystawialam.Wlaczylismy pingwina,ale nie dalismy rady i tak i tak odpoczac,bo...Leo w poludnie dostal mega kolki - przeszla na 2h i wrocila wieczorem :-( V z tego upalu nie spala w dzien i byla tak marudna,ze malo brakowalo a dostalaby klapsa(jestem przeciwna takim rzeczom,wiec juz wogole na sama mysl ze pomyslalam o klapsie sie poplakalam-ale naprawde bylo "over the top":baffled:)
Wieczorem wpadla przyjaciolka,zdmuchnelam swieczki na sklepowym torcie lodowym,wypilismy drinka(ona prawdziwego,my tylko cole:-p) i poszlysmy do kina na "Krolewna Sniezka i Lowca" - skupilam sie srednio na filmie,bo myslalam co te male Szkraby poczyniaja w domu.Oczywiscie mialam dobre-zle przeczucia.Leo powrocila kolka jak tylko wyszlam,padl zmeczony,"odgazowany" dopiero o 22,a V zasnela o 22:15 po tym jak zrobila "mala opere".Moj Maz zajal sie nimi idealnie,wiec o to sie nie martwilam,tylko przykro mi bylo,ze musial walczyc sam z tak "rozszalal" dwojka :-(
Mam nadzieje,ze dzis dzien bedzie spokojniejszy.Leo wstal o 5 na jedzenie i po 10min juz spal ponownie,V tez dostala juz mleko,ale nadal wszyscy spia.Dzis S idzie na noc i jak wroci jutro rano,tak wiec bedzie z nami pare dni,bo dostal(przymusowy)urlop.Z wakacji nici,bo nie dosc ze kasy na nie,nie ma,to do tego nie czuje sie,zeby dzieciaki gdzies ciagac,tym bardziej w te upaly.
Ok,koncze ide sie zajac troche domem,bo wczoraj nie bylo na to czasu,a np.zmywarka sie sama nie zaladuje;-)
Spokojnego dnia Majoweczki!

Witam się i ja przy śniadanku. Dzisiaj zabieram Ulę do dziadków na cały dzień bo w niedzielę jadą na tygodniowy urlop. Mam nadzieję, że nie będzie marudna to i ja sobie odpocznę trochę. A jutro jeśli pogoda się utrzyma wybierzemy się gdzieś całą rodzinką :) Bo dzisiaj od rana piękne słoneczko świeci i zapowiada się ładny dzień.
Więc miłego dzionka wam życzę i biorę się za ogarnianie bo do rodziców zabieram też moją siostrę z dziećmi i muszę to logistycznie rozplanować :D

Witam Majoweczki:-)
Wczoraj bylam zalatwic chrzciny odbeda sie 26 sierpnia,unas chrzestny jest po slubie cywilnym ale ksiedzu to nie przeszkadza:-)i bardzo dobrze.
FIORE-(spoznione zyczenia)Wszystkiego co Najlepsze Tobie zycze.
Wczoraj caly dzien poza domem i musze Was troszke nadrobic postaram sie pozniej,teraz mykam kawcie zrobic poki mala z tatusiem sie bawi.
Odezwe sie pozniej.

czesc dziewczyny! Maly spi wiec mama ma czas na sniadanko i bb :) noc u nas taka sobie. jedzenie co 2 godziny... nie wiem dlaczego czasami ten moj Maluszek spi ladnie 6 godzin a czasami budzi sie tak czesto...

ja sie wybudzi z drzemki to dostanie jesc i pojdziemy na spacer.

wikasik, fajnie ze Twoj zloty Synus powrocil :)
fiore, super, ze z wizyta udana i ze z Leo wszystko dobrze! zuch chlopak :)

milego dnia Wam wszystkim zycze!!!

Witam Was wszystkie :):-)właśnie doczytałam wszystko i teraz odp co pamiętam :-)
Suzi1 anik Wazne że już się zrozumiałyśmy bo mój maluch był by'' króliczkiem doświadczalnym" ale i tak pewnie bym mu dała cyca bo by marudził a to jest taki maminy cycuś:-)
Paula21 Cycorki to mi też flaczeją a szczególnie jeden to już masakra bo tam już prawie wcale pokarmu nie ma bo jednym mojego synka karmię i powiem szczerze że jak na razie to mu wystarcza pokarmu pampuch troszkę jest na nogach fałdek też sporo:) Teraz moje cycoliny śmiesznie wyglądają jeden flak drugi taki pełniejszy jest duża różnica:-)ale trudno ...
annete Ale fajnie spi twoja mała jak ja bym przespała ciągiem 4 godz to bym była mega szczęśliwa:-)A przy karmieniu wieczornym i czasem w dzień mój też tak się pręży i wierci i wtedy ja go odkładam daję smoczka i zasypia idzie spać nie dojedzony bo takie karmienie jak on ciągnie raz i wypluwa cyca i się wierci to nie karmienie ..powietrza się na łyka i tyle...

A co do spraw przytulańska to ja na razie sie nie martwię bo u nas okupuje łóżko malutki bobek A mąż powędrował na materac ...mimo że mały ma łóżeczko to jeszcze w nim nie spał ale sama sobie krzywdę robię bo niedługo już go nie oduczę spania ze mną na łóżku ale jestem za wygodna lecz postanowiłam sobie że jak skończy 3 miesiące to już pójdzie do siebie...
A teraz raczej każda z nas która nie planuje potomka kolejnego będzie miała zawsze jakieś obawy że a może to ciąża jeśli się okres będzie spużniał... Ja miałam bardzo ciężki poród i teraz mi się ciężko przełamać ale juz jest coraz lepiej:-)

Pieszczoszka - witam w klubie, po każdym zbliżeniu panikuję, że jestem w ciąży, muszę iść do gina i czekać na okres, jeśli się pojawi to plaster i spokój.
tylko nie pamiętam kiedy miałam ostatni.. tzn to plamienie uznaję za okres, ale nie wiem już sama:errr:

Bartek dziś spał u dziadków i ja się mogłam wyspać. Hanusia parę razy się budziła - wkładałam do dziubka smoka i spała w sumie do 6 - bez jedzenia. teraz leży na kanapie i "obgryza" paluszki.
muszę sobie wykombinować coś na śniadanie, bo już mnie w żołądku ssie.. tylko co..

reklama
kasiula, u mnie to samo ze spaniem. na poczatku troche Maly spal w lozeczku ale od jakiegos czasu to juz tylko ze mna. przez moja wygode... daje mu jeszcze 2 tygodnie, jak bedzie mial skonczone 3 miesiace to przenosze do lozeczka :) mam nadzieje ze sie uda.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry