reklama

Maj 2012

Kugela, ja mialam porod wywolywany i nie potwierdzam tej teorii. Owszem lubi byc na raczkach, ale kto by nie lubil ;) Potrafi bardzo dlugo lezec sam na przewijaku i machac nozkami i sobie gadac (bez zadnych dodatkowych atrakcji, tylko gola pupa pozakrywana, by nie posiusial wszystkiego wokol, wiec ma motywacje - skopac przykrytko). W lozeczku pod karuzelka tez, kiedys tylko 15 minut, jak sie wylaczala,to musialam go wziac, ale teraz przestanie sie krecic, a on dalej wpatrzony.

She, piszesz, ze twoje dzieciatko to chucherko, mozesz mi napisac, ile wazy i mierzy? Chetnie porowna mojego z jakims mniejszym dzieckiem, bo przy nim to same wielkoludy ;)

reklama
wreszcie dzisiaj paszport dotarl po 5 tyg :) wyrabiacie dziewczyny polski paszport dla dzieciakow? ja narazie nie bede bo on tylko na rok wiec nie oplaca sie.
super,że w koncu i Wy się doczekaliście :)
my polskiego paszportu na razie wyrabiac nie bedziemy. Ja mam nie potwierdzone info,wiem od dziwczyn z bb z wątku mam ze Szkocji,że podobno od sierpnia i polskie paszporty beda na 5 lat.

Martusia nie martw się- ja też wczoraj zrobiłam porządki i musiałam pięć toreb odłożyć... Do niektórych rzeczy się zdążyłam przywiązać... Ale innych Mikołaj nawet nie zdążył założyć. Kurcze straszne ilości tego miałam... Żeby to lekko zużyć to musiałabym mieć pięciu synów.

W każdym razie muszę kupić pudła w Ikei i ciuszki schować, bo za rok, w sumie to nawet nie cały staranka o kolejne dziecko:) A potem to już ten mój cały majdan komuś oddam:)

Witajcie mamuśki.
U nas noc przespana i bez niespodzianek.
Teraz pierwszą drzemkę mała zalicza ,a mama walczy z bólem od zęba.
Wczoraj byłam u dentystyi rozborował mi ,otworzył ten ząb.
Miało być lepiej ,a wcale nie jest :no::no:
Boli mnie pół głowy dosłownie i pół szczęki do tego lewe ucho...
Zaczynam puchnąć...
Mam nadzieję ,że dziś antybiotyk zadziała ,bo chyba zwariuję :sorry::sorry::sorry:

Wikasik moja też nie jest wielkoludem :tak::tak:
Wczoraj ważyła niecałe 6 kg ,a zaczynamy zakładać już ciuszki na 68 ;-):-):-)
Ważne ,że przybiera swoim tempem i się najada.
Każde dziecko jest inne.

Cuchów też już dużo odłożyłam ,ale ja specjalnie mało miałam ,żeby we wszystkich mała chodziła :tak::tak:
Torba taka duża pewnie by się uzbierała ,ale nie 5 :-D:-D:-D:-D

Główkę Karolinka też już ładnie trzyma ,ale widzę ,że napięcie mięśniowe jest nieco zmalało ,bo zapomniała jak się przekręcać z brzuszka na plecy i bardzo dobrze.
Na to jeszcze ma czas ....
Potem się nauczy....
Wczoraj znalazła nogi i ma super zabawę ,bo łapie się za kolanka i przekręca na boki :-D:-D:-D:-D

O jedzeniu w odpowiednim wątku ;-):-):-)

dzien dobry! mialam racje ze noc bedzie ciezka. Maly obudzil sie o 1 a ja bardzo staralam sie zeby nie zasnac przy karmieniu, niestety mi sie nie udalo :( obudzialam sie po 2 i probowalam go polozyc do lozeczka a on w ryk. i zapomnial jak sie uzywa smoczka. godzine sie meczylismy az w koncu mu sie troche przypomnialo i zasnal. kolajne karmienie bylo przed 6. a potem obudzil sie o 7.30, zadowolony, troche sie pobawialismy. Stas lezal w lozeczku a jak zaczal ziewac to pozabieralam wszystkie zabawki podalam smoczka i przypomnialo mu sie calkowicei jak go uzywac :) troche sobie pobiadolil delikatnie ale bez zadnego placzu i zasnal przed 9 :) wczoraj w dzien musialm go troche ponosic przed spaniem a dzis zasnal zupelnie sam.
kasiula, potrzeba naprawde duuuzo sierpliwosci i wytrwalosci zeby oduczyc Maluszka pewnych przyzwyczjen. ja wolalam to zrobic juz teraz bo wiem ze potem byloby coraz trudniej... nie jest jeszcze dobrze tak na 100% ale mam nadzieje jestesmy na dobrej drodze.

She, piszesz, ze twoje dzieciatko to chucherko, mozesz mi napisac, ile wazy i mierzy? Chetnie porowna mojego z jakims mniejszym dzieckiem, bo przy nim to same wielkoludy ;)

wikasik, moj mial w 8 tygodniu 58cm i 4200 przy pomiarach w przychodni. waga urodzeniowa 3100 i 53cm. 29.07 czyli w 12 tygodniu wazyl 4810. roznie przybiera na tydzien raz 120g raz 180, raz mniej, raz wiecej. moja pani pediatra mowila na poczatku ze malo przybiera i troche mnie tym nastraszyla a potem powiedziala ze widocznie taka jego uroda bo wszystko z nim w porzadku. moim zdaniem kazde dziecko ma swoj indywidualny tryb przybierania i nie ma sie co martwic jesli przybiera inaczej niz inne dzieci :) najwazniejsze ze nie traci na wadze :) nie wiem ile mierzy ale niektore ubranka na 62 sa juz za male i uzywamy na 68. ale moj jest sporo starszy od Twojego

paulinka, widze ze mamy podobnie, bo ja tez bym chciala w ciagu roku byc w ciazy z drugim dzidziusiem :)

zmykam bo Maly sie wierci

milego dnia dziewczynki!

czarnula super ze juz dostalas, ja ide dzis wyslac, jak sie nie rozpada... a PL maja byc 5 letnie, ale niewiem dokladnie czy juz od tego roku czy od nastepnego:tak:...

U nas wszystko okay, zajeta jestem strasznie, niemam ostatnio czasu na nic, jednak przy 2 czas ucieka jak oszalaly...

Lece mleko robic bo olka juz sie domaga, pozniej napisze wiecej.... oczywiscie jak czas pozwoli:-(

Milego Dnia

Witajcie!
Przepraszam,ale bylam zabiegana i do tego wczoraj zaliczylam dentyste,bo problemy z okresow ciazy z zebami,powrocily i nawet dostalam przeciwbolowo - Novalgine.Za to dzis jestem sama w domu i skorzystalam z okazji,ze dzieciaki spaly/Leo/ogladaly tv/V/,wiec posprzatalam cale mieszkanie,a ze male nie jest i zwierzaki na wolnosci w kazdym pomieszczeniu przebywaja,to mialam co sprzatac(klaki,jakis kroliczy bobek i jeszcze raz klaki):confused2:
Bylismy z dzieciakami u pediatry.V dostala leki na swoje problemy z siusiu i rzadka kupe,no i za jakis czas trzeba jej zrobic badania,bo strasznie blada jest wiec byc moze jej sie anemia powiekszyla :-( Leo dostal potwierdzenie,ze to kielki sie wyrzynaja,ale zanim wyjda minie duuuzo czasu,wiec ok.Tylko ten nasz maluch strasznie sobie godziny pozmienial i tak je ostatni posilek o 17-18 i budzi sie 3:30/4:30 - jak zegarek szwajcarski!A jak mu daje jesc budzac go 21-22 to i tak sie budzi o 3:30-4:30:sorry:,a do tego potem duzo zwraca,wiec niech juz wybierze swoje godziny,cierpliwosci.Zaczne chodzic wczesniej spac o ile bede mogla ;-)
Wlasnie moje szkraby leza na macie i sie bawia.I jedno i drugie przeszczesliwe.Ja ide wstawic obiad,dla mnie i malenkiej(tylko co?),Leo wlasnie zjadl,a S w pracy do wieczora(grrr...wcisneli mu tez popoludniowa zmiane oprocz porannej :-()
Z mojego chwalenia sie...Leo wola nas,no dobra,wola tylko siostrzyczke :zawstydzona/y: Swoim slicznym eee - za kazdym razem powtarza tak samo,intonacja perfekt! :-)
Znikam,a dzis w planach popoludniowych calkowity relaks,bez tv,pc etc...tylko -lozko/tapczan/mata i zabawa z dzieciaczkami + popoludniowa drzemka.
Jezeli myslalam,ze juz cieplej u nas byc nie moze,to sie pomylilam.Temp. 45'c w cieniu :eek:
Milego weekendu Sloneczka!

p.s.Ktora z Was jest z Poznania i okolic?Info poprosze na pirv ;-)

Witajcie!

Mały po lekkich przebojach właśnie drzemie w bujaczku. Ja jestem półprzytomna... za późno wczoraj poszłam spać :zawstydzona/y::-( Niektóre z Was myślą już o drugim dzidziusiu, a ja nie wiem... to znaczy chciałabym, aby Krzyś miał rodzeństwo, ale nie wiem, kiedy się na nie zdecydować... :eek: I czy w ogóle się decydować... M oczywiście chce drugie dzieciątko, moja mama też nas namawia ;-) Nie wiem, muszę to przemyśleć, jak już będzie ze wszystkim spokojnie - to znaczy obronię się, tym samym zakończę studia i będę mogła zająć się wreszcie czymś pożytecznym i cały wolny czas (a wtedy będzie go duuuużo więcej dla mojego Skarba).

Dobra, nie marudzę, idę dalej badać męską tożsamość ;-)

Katasza - mam nadzieję, że z W lepiej :tak: &&&

Miłego dnia.

reklama
Anik nie wiem, czy z W. lepiej bo nie widzieliśmy się od wczoraj. on spi u swojej mamy, która pojechała na urlop bo trzeba się psem zająć. A ja w ten weekend "pilnuję" domku rodziców bo pojechali na spływ kajakowy. Rozmawialiśmy tylko krótko przez telefon, ale skoro odebrał to chyba nie jest tak źle ;-)

Dzisiaj trochę mniej słoneczka ale dzień ciepły więc dużo czasu spędzimy z Ulą na powierzu- mamy do dyspozycji domek z działką a do tego po drugiej stronie ulicy stawy. Ze spacerem czekamy aż przyjedzie moja przyjacióła. Ale fajnie mieć gdzie wyskoczyć żeby nie spędzać czasu na blokowisku.

Mam nadzieję, że wam też kochane majóweczki uda się odpocząć w weekend. Buziam wszystkie i wasze maluszki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry