reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

hej mamki :-)u nas noc zła jak ostatnie mi czasy ...pogoda okropna leje
Katasza ja też się wybieram do dentysty ijakoś się wybrać nie mogę ale dziś może się zapisze a Tobie powodzenia życzę by było bezboleśnie
Zdrówka dla chorych :-)

reklama
350zl to za korone, czy tylko dzisiejsza wizyta? Szkoda, ze do PL tak daleko, rzadko bywamy, a chocby na leczenie zebow nie byloby zle. Ja wydalam ok. 1000 dolcow na leczenie kanalowe, a korona to nastepne kilkaset... Masakra... Niby mam ubezpieczenie prywatne, ale aparat na zeby mi pochlonal limit (ktory i tak pokryl oczywiscie tylko czesc).

Co do wiszenia na cycu to mi położna powiedziała żeby odstawiać jak nie je. Jak się obudzi i woła o jeszcze to znowu przystawić, ale nie uczyć, że cyc to zatyczka którą można memłać godzinami. A karmię różnie bo czasem i 5 godzin nie woła.

A mi polozne mowily, ze cycowac mozna tyle ile mamie i dziecku sprawia przyjemnosc :-) I mnie to w to mi graj. Robie wiec podobnie jak Flaurka - kiedy jest czas i (obustronna) ochota to sie nie ograniczamy :-) Moj mial moze ze 3 tygodnie przygode ze smoczkiem (przelom 1. i 2. msc), teraz ma go w glebokim powazaniu. Maz nie jest zazdrosny, bo uwaza, ze piers jest w pierwszej kolejnosci do karmienia a funkcja malzensko-seksualna jest dodatkowa (a nie odwrotnie) :tak:

Flaurka - sprobuj z drewnianymi (najlepiej nielakierowanym) zabawkami - moj ubostwia :-) Synek kolezanki tez. Drewno to hit dla wielu chlopcow w tym wieku :tak:

Dusia - ostroznie z tym prenalenem! Tam jest czosnek!!! (=ryzyko kolek) Polecam sok z czarnej porzeczki (=najlepsze zrodlo witaminy C), wapno (na wzmocnienie), syrop z malin/czarnego bzu (na goraczke), cukierki imbirowe (na kaszel), eukaliptus (inhalacja na katar)

Fiore - czy we Wloszech jakiekolwiek uslugi medyczne sa bezplatne? :szok: Jak tak Was czytam - wiesci z Wloch i krajow anglosaskich to powinnam przestac narzekac na niemiecka sluzbe zdrowia :-p

Yolanta - lopata jest genialna :-D:-D:-D

Ja dzis na fb nie wchodze. Za duzo to czasu pochlania, oczy bola, groch z kapusta :-p Licze na to, ze ktoras z fejsbukowych rzuci co ciekawsze tematy na bb pod dyskusje ;-)

Dzien dobry,ja najpierw ogarniam bb a potem bedzie fb:-D
kugela u mnie G tez nie jest zazdrosny o piersi,one teraz sa dla Franka:-D
marisamm u nas maly ciagnie od 5min do 30min,jak widze ze nie polyka to dotykam noska i jak dalej pije to czekam,a jak nie to wyjmuje sutek:tak:
Azula ja tez nie lubie takich "duzych"dzieci ze smoczkiem:tak:Seba nie mial smoczka,Misia miala do 2 roku zycia(pozniej tylko do spania),Franek do zasypiania a jak dalej bedzie to sie okarze:tak:
Katasza,fiore wspolczuje wizyt u stomatologow ja nie nawidze:tak:Ja mam do wyrwania jeszcze jedna osemke,ale to zostawiam na czas kiedy nie bede karmic,bo to bedzie juz dlutowanie:tak:
nuta my teraz uzywamy Aventu,malemu narazie pasuja:tak:Pozniej jak bedzie pil mm to mamy TT zobaczymy jak je przyjmie:tak:
wikasik moja siostra przylatuje we wtorek z Irlandii i tez mowi ze kanalowe jest strasznie drogie wiec ludzie czesciej wyrywaja niz lecza:confused2:Ona pewnie sobie zamowi jakas wizyte i zrobi kilka zebow:tak:
katasza moze zabki juz ida?
fiore pisalas ze macie dawac kozie mleko.U nas tez rano marudzenie o kakao(przez Misie):tak:Misia wlasciwie wyrosla z uczulenia na bialko:tak:
Dobra maly sobie pospal cale 20min,wiec ide sie zbierac i wyjdziemy na spacer:tak:
Milego dnia

Ostatnia edycja:

marisamm
Jasko ciagnie 5min (jednego cyca) pozniej juz przestaje wiec go odstawiam, tak w szpitalu kazali robic i chyba dzieki temu synus je a nie bawi sie cycem.
azula jaki wiek mialas na mysli mowiac "duze dzieci" bo 3-4 letnie ze smoczkiem to i ja nie lubie ale taki 2 latek to slodko wyglada jeszcze.
nuta uzywamy TT i smoczek jest miekki
dorka to prawda w ie dentysta strasznie drogi ja znam ludzi ktorzy lataja do Polski leczyc zeby bo to ich taniej wychodzi.
katasza && za wizyte u dentysty
yolanta lopata super tez taka chce:)
pogoda u nas dzis do niczego pada wiec nici ze spacerku, ale jak tylko mlody wstanie jedziemy na kawke do kolezanki:). nocka minela super. Koniec pisania bo mlody juz sie obudzil wiec pedze do niego.
milego dnia kochane buziaczki dla dzieciaczkow

duzo zdrowka dla chorowitek

Fiore - a nasza pediatra mówi, że kozie i krowie to prawie to samo. jeśli po kozim przechodzi alergia to nie chodzi o białko mleka krowiego, ale inny składnik lub jego za duża ilość, ale próbuj - może uda się zastąpić mleko innym.
zdrówka dla dzieciaczków!!

Hanula pije z TT i jak próbowałam dać z lovi to okrzyknęła mnie wyrodną matką, a butlą wzgardziła, jak można się domyślić. nie ma już szans na próbowanie zmiany, bo my też niedługo przechodzimy na niekapek.

co do smoczka - Bartiś miał do 2 roku życia, ale jak skończył kilka miesięcy to służył już tylko do usypiania. oduczanie trwało 3 dni - pierwszy płacz jakieś 2h, drugi krótkie chlipanie, a trzeci zapytanie gdzie jest smok - wytłumaczyłam, że nie będzie i po problemie, więc nie wiem, czy to taki koszmar. najważniejsze co rodzice muszą przestrzegać (przez całe życie dziecka) to - być konsekwentnym.

mam problem z molami:confused2: przekopałam szafy z ciuchami, wywaliłam jedynego suszonego kwiatka jakiego miałam (jakoś od grudnia nie miałam czasu żeby go wyrzucić i tak sobie leżał:)) wysprzątałam spiżarkę, szafkę z mąką i makaronem, szafkę ze słodyczami, kawą i przyprawami i nie znalazłam w nich ani jednego mola. latają sobie tylko po firankach (wypranych 3 dni temu). skąd się cholery wzięły?

reklama
Wikasik za koronę 350 zł. Ale nie porcelana tylko jakiś kompozyt. Jest to opcja jedno wizytowa i ponoć może być równie trwała jak porcelana. Leczenie kanałowe już było. W Łodzi to zwykle 100 zł za kanał.

Zbieram się do tego dentysty. Boleć raczej nie będzie bo ząb już po kanałowym jakieś 5 lat temu.

Do góry