reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

azula
[*] strasznie to przykre...:-(
pieszczoszka &&&&& abyś nic nie poczuła i żeby raz dwa się zagoiło!
anik Oliśkowi też muzyka przypadła do gustu:tak:
fiore mój mały w dzień śpi łącznie jakieś 2-3 godzinki około, ale w nocy nadrabia bo śpi od 20 do 6 i po mleku idzie jeszcze w kimę tak do około 9
współczuję ulewań i przebieranek!

u nas dzień jak co dzień, dobrze że do południa poszliśmy na spacerek bo później się pogoda zepsuła i ciągle deszcz siąpił:confused2:
ulewanie ostatnio mieliśmy jak mały miał jakiś 1-2mies ale za to luchnął mi dzisiaj pierwszy raz herbatką i to nosem nawet:no: ale to moja wina bo głupia zapomniałam że dopiero co się napił i źle go chwyciłam:baffled: i niby się kurdupel mały wystraszył ale przez jakąś sekundę bo ja przerażona lekko a on po chwili banan :eek:

pieszczoszka ałłłłłaaaaa!! aż mnie pazurki zabolały jak to przeczytałam WSPÓŁCZUJĘ....

Ostatnia edycja:
reklama
tak beczalam ze az Laure przestraszylam i nie mogla sie uspokoic.. tak mi jej szkoda.. strasznie wpadłam w panike jak zobaczylam ta krew lejaca sie na podłoge i wiszaca skore i wogole.... dobrze,że mama zajeła sie mama i moglismy pojechac do szpitala

naszprycowana jestem srodkami przeciwbolowymi wiec ide spac

ufff doczytalam
ja karmie raczej po kapieli zeby mu podczac kapania sie nie poprzewracało w brzuchu :)

dzisiaj pil tylko mleko bo wczoraj mial brzydka kupe zielono-czarnai nie wiem od czego, wiec wszystko poodstawialam i dopoki normalna kupa nie wroci to mu nic innego dawac narazie nie bede. dzisiaj robil kilka razy kupe ale twarda - mala i zielona. ostatnia kupa w polowie byla juz normalna wiec mam nadzieje ze nastepny kupsztal wyjdzie o odpowiednim kolorze.

Pieszczoszka &&& za zabieg i za reke-aj :-((czy Tobie sie "nudzi" ;-)?)

Przykro mi,ze musicie tyle dzieciaki przebierac,ale ja nie dosc ze malego przebieram,to czesto musze i nas i wszystko dookola myc i zmieniac,wiec lacze sie z Wami w "bolu".
Mysio-sliczny kolorek
As ja tez chce taki Karolinkowy zestaw "zimowy" :tak:
My na nogach od 4:15.Leo sie przekrecal i sie lekko zakrztusil,wiec ALERT(czyt.schiza),ale tylko to.Przespal do 4:50(czyli ponad 8h)-pol godziny na zjedzenie,pieluche i trzymanie w pionie zasypiajace dziecko i dalej spi.Starsza jeszcze tez(oby jak najdluzej!).Ste ma na rano do pracy,ale musial zawiezc nasza psine do kuzynow na 6rano-wiec pobudka o 4:30:baffled:,bo z nimi zostaje.Na razie w czasie 1,5dnia proby dowiedzialam sie,ze nasza psina umie wyc i teskni za nami,ale maz wlasnie zadzwonil i powiedzial,ze dzis sama ciagnela do kuzynow i sie cieszyla,wiec mam nadzieje ze jakos przezyje bez nas ten tydzien(no,ale jednak sie martwie,bo nie chce zeby nasza "pierworodna"zatesknila sie za nami :-()
Ha!Mialam cos jeszcze napisac,ale ze pisze na szybko i bez sensu,to zapomnialam.Jak mi sie przypomni to dopisze,a tym czasem spokojnego dnia Majoweczki i Majowiatka!!! :o*;-)

Ostatnia edycja:
Witam się i tutaj.

U nas kolejna średnia noc. Zapowiadało się pięknie- Ula zasnęła koło 20:30 na pleckach bez wiercenia się. Ale już o 22 z minutami się przebudziła więc ją utuliłam i położyłam na brzuszku. Tak spała do 1 czyli do karmienia. Zjadła z jednego cyca i odwróciła głowę najedzona i nie mająca zamiaru iść spać. Nie pomogło tulenie, lulanie, karuzelka, noszenie w chuście. Absolutnie nic. Przed 3 uznałam, że ja muszę iść spać bo dzisiaj idę do pracy. Położyłam ją obok siebie w łóżku, wyciągnęłam cyca i Młoda pojadła jeszcze trochę i poszła spać. Dzień zaczęłyśmy koło 6.

Trochę męczą mnie te noce. Wydaje mi się, że na noc się najada samym cycem bo przesypia 4-5 godzin ciągiem. Ale po pierwszym karmieniu jakieś cyrki z zasypianiem. Wierzę jednak, że kiedyś się to skończy :-)

Dzisiaj wywożę Ulę do dziadków a sama idę odpocząć przy pracy. Prawdopodobnie pojawię się dopiero po 20 jak już Młoda będzie wykąpana i uśpiona. Trochę mi tylko spaceru żal, ale pójdzie z dziadkiem a ja sobie jutro dobiję.

Miłego dzionka majóweczki.

witamy sie i my;-) nocka znosna czyli bylo kilka pobudek ale sie na to nastawilam wiec nie było tragedii:cool2:o dziwo mały pospał do ok 6.30 łacznie:sorry2: wiec to ze poszedł wczesniej spać nie mialo znaczenia;-) póki co rojbruje w łozeczku ale mam nadzieje ze niedługo się zdrzemnie choć na pól godzinki :cool2:

&&&& za potrzebujące i miłego dnia dla wszystkich ;-);-);-)

Witam kochane
Ja wybita z życia BB:-( ale w niedziele chrzciny były i dopiero dziś dochodze z tym wszytkim do ładu heheh
mała w kościele ok ,pozniej tez wszystko fajnie ...zabkowanie na całego na dole zab juz sie przebija ale jakos ma opory i meczymy sie niestety ....
jutro jedziemy do zakopanego na tydzien wiec dzis dzien pakowania hmmm ciezko bedzie spakować tą bande hehehale przynjamniej odpoczniemy i caly czas posiwecimy dzieciom z tego sie ciesze ....
wpadne pozniej mała zasneła trzeba oganac siebie troche , myslami jestem z wami :-)

reklama
Hej :)

Wstałam:) Większą część nocy latam między dzieckiem a łóżkiem. Ale jakoś nawet funkcjonuję:p
Ja teraz pichcę mięsko a Gabrychu śpi...
Kolor włosów wyszedł ładny ale raczej bardziej fioletowy niż czerwony. No ale ja mam okrutne włosy do farbowania a po hennie można było spodziewać się wszystkiego :p Tylko że dał mi się we znaki brak lusterka :p mam na środku czoła fioletową plamę :p muszę ją jakoś zmyć :D
Za godzinę wypalam na miasto :D mam nadzieję że się mięso ugotuje do tej pory

Buziam :*

Do góry