reklama

Maj 2012

reklama
mi na poczatku kazali dawać HA ale skaza dalej po tym była.. dopiero po pepti jest OK

Usypiałam Laure 40 min.. dałam do łóżeczka .. minęło 5 min i już nie spi .. :wściekła/y:
Chociaz nie marudzi .. ciekawe kiedy pojdzie spać.. zawsze szła spać tak o 20:00 a teraz chodzi koło 23:-(

Kasiula nie tylko Bebilon, wszystkie inne mleka też są dostępne w wersji HA (Nan, Bebiko, Bebilon, Hipp) - możesz wybierać do woli, jakie spasuje Twojemu dziecku. Mój pomimo, że wcina HA masło w zupie toleruje na szczęście :) Pepti i Nutramigen są na receptę.

Mleka HA są przeznaczone dla dzieci, które mają predyspozycje do bycia alergikami (przynajmniej jedno z rodziców jest alergikiem - ma np. uczulenie na pyłki, w naszym przypadku oboje mamy alergię a po zwykłym mleku - pił Nan Pro 1 - miał straszne kolki i wysypkę, po HA wszystko minęło). Pepti i Nutramigen są już dla tych dzieciaczków, które Nie reaguja na HA... Teoretycznie pediatrzy zalecają, że dzieci powinny zaczynać od mleka HA bo jest bezpieczniejsze, ale po pierwsze - jeśli toleruje zwykłe mleko jest ok., po drugie - mleko HA jest 2 razy droższe od normalnego. Mam nadzieję, że nieco pomogłam :)

Ostatnia edycja:
reklama
siedze dzis na tylku caly dzien i cos mnie wzielo na szukanie wspolczesnej literatury ambitnej (tzn. nie przyglupiej) dla dzieci. I takie oto wydawnictwo z "ambitnymi" zamiarami wydaje nastepujace "arcydziela":
- "o krecie, ktory chcial sie dowiedziec kto mu narobil na glowe"
- "noz w palcu. skaleczenie"
- "co krasnale maja w nosie - o brudzie"
:szok::szok::szok: Czyli od "naszych" czasow chorego kotka, slonia trabalskiego itp nie wymyslono nic nowego, co mialabym ochote przeczytac dziecku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry