• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

vilmaq zgadzam się z Tobą co to spraw ślubu to nie jest jakimś priorytetem my mieszkamy ze sobą 2 lata już zdążyliśmy się dobrze poznać z każdej strony hehe a zaręczeni jesteśmy od kilku miesięcy i zdecydowaliśmy się na dzidzię a ślub za rok może dwa zobaczymy powiedziałam mojemu że ślub dopiero jak odzyskam figurę po porodzie żeby móc wcisnąć się w ładną sukienke;-)

dziś o 15.15 mam wizytę u gina i już troszkę się stresuje czy na pewno wszystko jest ok....

reklama
no i jestem...
ciężko mi powiedzieć, czy jestem zadowolona, czy nie..
położna mnie zważyła, zmierzyła, spr. badania - miła i życzliwa jak ostatnio.. Lekarz na samym początku przyczepił się do mnie, dlaczego nie powiesiłam kurtki na wieszaku (cóż, przeprosiłam i powiesiłam). zbadał mnie i oświadczył, że ciąża się rozwija, macica rośnie, wszystko w porządku. wypisał lek ziołowy na mój pęcherz i dał skierowanie na USG.sprawdził badania, wyraził zgodę na wyjazd i ustalił wizytę na 4listopada (uważa, że to późno, ale najpierw nasz wyjazd, a później Wś). oczywiście jakby coś się działo, to telefon i wizyta.
USG ustaliłam na 17.10, ale coś czuję, że na zdjęcie liczyć nie mogę, więc pójdę także prywatnie..

a co do mdłości to widzę, że jestem jedną z nielicznych które tego problemu nie mają od początku ciąży może ze 3 razy było mi troszkę nie dobrze ale to jakoś na początku a teraz cisza z tym.
A co do apetytu to u mnie jest spory.... są rzeczy których teraz nie ruszę bo mi nie smakują ale to jest kilka jakiś tam produktów szał mam na punkcie owoców muszę je mieć cały czas w domu mandarynki,winogrono,jabłka i ostatnio zakochałam się na nowo w kiwi:-) z jedzeniem to też wszystko zależy od dnia u mnie

ja mam już 2 zdjęcia maleństwa z usg które miałam robione dopochwowo i dziś dostanę trzecie jeśli wszystko będzie ok.Do lekarza chodzę prywatnie wiem, że to niestety kosztuje ale zawsze chodziłam do gina prywatnie i nie zamieniła bym tego teraz tym bardziej, że mojego już dobrze znam.

Hey ;))

Ja jestem mężatką od 4 lpica , czyi 3 miesiące ;) mój moz to wariat i oswiadczył mi sie po 4 miesiacach :rofl2: z tym , ze czekalismy 2lata do slubu.
dorka, mi ie wydaje ze to jest najlepst sposób przed slubem , zamieszkac razem i sprawdzic siebie nawzajem. Bo czasami pary zamieszkaja ze soba dopiero po slubie i wychodzi szydło z worka ( oczywiscie coniektóre przypadki) ;)

U nas też szybko było. po 2 miesiącach znajomości postanowiliśmy razem zamieszkać,po pół roku mi się oświadczył a po kilku kolejnych miesiącach już byłam w ciąży-planowanej.

Kremu na rozstępy na razie nie używam ale stoi w łazience wiec pewnie wkrótce zacznę-ja mam z avonu i jak dla mnie się sprawdził super,mam bardzo mało rozstępów po poprzedniej ciąży i ten krem bardzo ładnie mi je rozjaśnił i sprawił,że są blade i mało widoczne.

A ja zostałam sobie dzisiaj w domku:) Zadzwoniłam dzisiaj do pracy i poprosiłam o dzień urlopu. Wczoraj wieczorem czułam się fatalnie i stwierdziłam, że w imię czego mam się znów dziś męczyć. I tym sposobem mam dzień lenia:) Tak jak mi doradzałyście zadzwoniłam wczoraj do gina i przesunęłam termin tego usg genetycznego - idę 28 października i już się nie mogę doczekać:)
Co do kremów na rozstępy to ja w poprzedniej ciąży używałam oliwki z rossmana i nie mam rozstępów. Teraz kupiłam balsam z tej samej serii (wygodniejszy niż oliwka jak dla mnie choć nie wiem jak ze skutecznością).
Kończę na ten moment bo zaraz ma przyjechać fachowiec do pralki - zepsuła mi się :)
trzymajcie się i powodzenia na wizytach:)

Mój mąż oświadczył mi się po 3 latach znajomości, po 5 wzielismy slub i tym sposobem od dwoch lat jestem mężatką i nie żałuję:) choc czasem bywa pod górkę ale i tak się kochamy:)
Z rozstepami jest chyba tak ze jesli ktos ma sklonnosci do ich powstawania to bez wzgledu na krem wyjda, a jesli nie to nie. Ja w poprzedniej ciazy niczego nie stosowałam a nie mam ani jednego rozstepu:) ale miałam wtedy mikro brzuszek, zobaczymy jak bedzie teraz...obecnie smaruję oliwką:)
Zaciskam kciuki i czekam na dobre wiesci z wizyt:)

joasia to widze ze hop siup i u Ciebie ;-) My tez bardzo szybko ze sobą zamieszkalismy, chyba miozna powiedziec od razu , tzn pomieszkiwałam u K az w koncu doszłam do wniosku ze nie ma sensu wynajmowac dwoch osobnych mieszkań. U nas moze tak szybko poszło , moze daltego ze maża poznałam rok wczesniej i od roku walczył o moje względy a ja zdecydowanie byłam na NIE. a potem jak mnie hukło tak juz jestesmy razem do dzis :)

co do rozstepów wiadomo , albo sie ma rtendencje alebo sie nie ma , ja u siebie nie zaobserwowałam rozsteów zadnych ale dmucham na zimne i bede spokojniejsza uzywajac jakiegos kremiku :)

dziewczyny powodzenia na wizytach!
ja sama biegnę dziś do położnej o 4 i w końcu będę miała swoją kartę ciąży hihihi
Dla nas sprawy prawne są bardzo ważne i jak maleństwo pierwsze było w drodze to braliśmy cywilny a później kościelny, mamy super księdza więc było to dla nas duchowe przeżycie które do końca moich dni zostanie w pamięci:-) No i to piękne założyć tą jedyną suknię i być królową wieczoru :-p raz w życiu takie spełnienie marzeń małej dziewczynki. A że nasz ksiądz przepowiedział urodzaj w naszej rodzince to czekamy na trzecie szczęście:-D
na rozstępy oliwka najlepsza choć Mustela też super. Najlepiej wcierać po prysznicu lub kąpieli.
wikasik dobrze że Wam się kruszynka pojawiła bo faktycznie z adopcją przesrane
miłego dnia

reklama
Z tymi rozstępami to różnie bywa. Ja w poprzedniej ciąży mało co stosowałam-sporadycznie się smarowałam. Nie miałam ani pół rozstępu-do czasu. Ok 2 tyg po moim porodzie przyleciała do nas moja siostra,mówi pokaż brzuch,w szoku była,że rozstępów brak. Tydz później przebierałam się przy niej a ona do mnie z tekstem,że mi rozstępy wyszły. tak nagle 3 tyg po porodzie. Ale na szczęscie mało ich było i nawet w miarę szybko zbledły bo wtedy od razu krem zaczęłam stosować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry