reklama

Maj 2012

annte Ninka BOSKA !!!! Świetne ma włoski :)

fiore oby Leo się polepszyło !!! mocno &&&&&( nie zapominam :P )

DrAsia Witaj ;)

Wczoraj Lalcia poszła spać po 18:00 i spała do 7:00 z 3 pobudkami.
Sebastian pracował kiedyś w Holandii i jak wrocił do Pl starał sie o jakiś jeden dodatek rodzinny czy jakos tak: mówi na to rozłąkowe .
I przyznali nam taki jednorazowy zasiłek:) więc po niedzieli mam nadzieje ,że już będą pieniążki na koncie i będe mogła w końcu kupić LAurusi krzesełko do karmienia,fotelik nowy do auta no i inne pierdoły :)

reklama
Aga - to ja Ci powiem jaki jest najlepszy sposób na czerwoną, ostro odparzoną pupę - wietrzyć i wietrzyć. ważne jest żeby po każdym sikaniu i kupie myć pupę, nie chusteczkami tylko wodą z płynem, którego używasz do kąpieli. po umyciu i DOKŁADNYM wypłukaniu wytrzeć ręcznikiem (wiadomo, przykładając ręcznik nie trąc) i zostawić na cały dzień. za każdym razem to samo. duuużo roboty, ale pomaga. smarowanie i pakowanie w pampers za dużo nie pomoże, bo wtedy krem/maść przylega do pampersa i ten choćby był niesamowity to powietrza nie przepuści.

annte - Ty wiesz:*

Drasia - witooomyy:)

Pieszczoszka - żeby tak nam chciały wpaść jakieś pieniądze! a tu kurczę same wydatki:/ i już szarpnięty debet na koncie, bo na jedzenie nie ma;/ tak źle to jeszcze nie było. myślę nad sprzedażą wózka - gondoli, może coś wpadnie do kieszeni, ale troszkę mi szkoda, bo myślałam, że zimę przetrzymamy, bo on bardziej zabudowany niż spacerówka ( w sensie grubszy materiał i to 2 warstwy i zapięcie od przodu, w spacerówce jest pokrowiec, ale daje gorszy efekt). ubranka pozbieram ładniejsze i też sprzedam, myślę tylko jak:D na allegro nigdy nic nie sprzedawaliśmy, więc się nie znam;p

noc full wypas! Nutelka spała do 3!!! przebrałam ją (kupa), nakarmiłam i do łóżeczka. 20 minut i spałam. ostatecznie wstała po 7, bo Bartek przyszedł z płaczem, że go uszko boli i tatuś już mu dawał syropki. zaś choroba!! posmarowałam, zakropiłam i zastanawiam się, czy jechać na dyżur do konowałów, czy czekać...

zaneta ja Ci powiem,że my ciągle pod górke mamy :-( Ostatnio pożyczyłam pieniądze od mamy bo nawet na mleko nie miałam dla Lali..
Ja też wszystko robiłam żeby jakiś grosz wpadł do kieszeni np:sprzedawałam małe ubranka Laury
Nie jest fajnie żyć od wypłaty do wypłaty i martwić się z dnia na dzień czy starczy na to czy tamto.
Sebastian nie dostanie tego za wiele ale dla nas to bardzo dużo.Będe mogła chociaż rodzicą oddać pieniądze i kupić Lali to co trzeba i jakoś dociągniemy do 3 grudnia(wtedy S ma wypłate) i Tak będzie mniejsza bo już brał zaliczkę 500zł :-( No ale trzeba było bo jak wiesz płacimy tego adwokata :-(a na paliwo też kasy idzie sporo.
Kochana Allegro jest proste do opanowania:) Dasz radę :)

Witam sie przy kawce :-)
Witam nowa mamę i to z Poznania :-) pięknie ;-) rozgość się u nas ;-)

kurde no nie mam nic do napisania wiecej :P ncoka normalna :P jeszcze sie nic nie dzialo :P

Miłego weekendu :-) :***

Hej dziewczyny.

Witaj DrAsia- zapraszamy. Pisałaś, że Małą posyłasz do żłobka- moja Ula już od 2 tygodni do żłobka uczęszcza (nam się z państwowym udało a zapisywaliśmy pod koniec maja) i jest super. Ja co prawda wracam do pracy 6 grudnia ale postanowiliśmy ją przez ten miesiąc powoli przyzwyczajać. Zaczynaliśmy od 1,5 godziny dziennie a teraz siedzi już 4. Od wtorku będzie już na 6- docelowo ma zostawać na 8 godzin.

Było o odparzeniach. U nas odpukać nie było jeszcze żadnego. Pupę kremem (linomag) smaruję tylko po kąpaniu bo w nocy nie zmieniam pieluchy. No i panie w żłobku też jej pupę smarują. Zobaczymy jak będzie dalej.

Pieszczoszka- a nie myślisz żeby może jednak poszukać jakiejś pracy, chociaż na pół etatu? Zawsze to trochę łatwiej by było.
Zanetaa- ty coś chyba o pracy myślałaś, szukasz czegoś?

U nas kwestia kupowania fotelika się rozwiązała. Ponieważ wózek (3w1) kupowała teściowa to moi rodzice zaproponowali, że kupią nam fotelik samochodowy 9-36 kg. To też mega ulga dla portfela.

Flaurka- no jak to nie będzie cię tu codziennie. Ja będę tęsknić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry