jeanta - no niby można, ale jednak to się czuje podświadomie.. ja czułam kiedy byłam, z resztą jedna ciąża nie była zaskoczeniem, a druga planowana..
kilolek - to śmigaj do lekarza! ja błam już kilka razy, ostatnio we wrześniu...
mój też już miauczał, dwa razy się robiło gorąco, bo ja nie planuję dzieci przez najbliższe 10 lat, może 15;p i właśnie też mnie przeraża, że nie damy rady finansowo, teraz żyjemy na skraju, niby nauczyliśmy się oszczędności na jedzeniu

szok

, ale wypłata starcza tak na 3/4 miesiąca, reszta to jazda na oparach

widzę ile kasy pochłania przedszkole, a to tylko przedszkole, jedna książka.. boję się trochę szkoły, ale nauczona doświadczeniem z zeszłego września, wiem że odłożymy przez wakacje na książki i już wcześniej kupimy wyprawkę (będziemy ją składać od czerwca).
poza tym mam bardzo wyniszczony organizm po tych dwóch ciążach, kolana mi wysiadają (dolegliwości sprzed się nasiliły) i już 3 razy miałam przeciążony kręgosłup i to ostro. i do tego afera rodzinna, najmniej ważny powód, ale jednak gdzieś tam mi siedzi w głowie, że znowu się będę musiała wykłócać..
mam jeszcze czas na trzecie dziecko
Flaurka - zachwalałaś polskie książki, więc spróbowałam. u teściowej wpadła mi w ręce... (jak to leciało) "herbatniki z jagodami" (?) - fajnie się czytało, choć polskie imiona mnie jakoś.. rozśmieszały.. i koleżanka poleciła mi książę o policjantce z paranormalnymi zdolnościami

D). fajna, akcja przednia, teksty takie, że wybuchałam śmiechem, ale jednak nijak nie mogłam sobie wyobrazić, że pod Toruniem istnieje podziemny świat, największy w Europie. to się wydawało jeszcze bardziej niemożliwe niż normalnie.
a ja dalej spać nie mogę...:/
dusia - raz dałam połowę, a raz cały. nic się nie działo, więc chyba można..