reklama

Maj 2012

My też już wstaliśmy.
Kurczę zła jestem na siebie bo mój mały opuścił przez te 2 tygodnie przedstawienie, pantomine i jutro jest przestawienie jego grupy świąteczne a w sobotę bedzie mikołaj, takie fajne te 2 tyg przedszkolne były a on siedzi w domu. Trochę mi szkoda że go to omineło. Właśnie poczułam motylkowanie w brzuchu więc lekko się już uspokajam że z dzieckiem wszystko jest ok :)
A może zle robie ze go do przedszkola nie puszczam? w poniedzialek pod wieczor skonczyl mu sie antybiotyk, przyjmował go tylko 4,5 dnia bo tylko tyle starczyło a mial przyjmowac 5 dni. kaszle jeszcze i mu z nosa leci ale to nic. wczoraj pod wieczów znów gorączkował wiec stwierdzilam ze posiedzi w domu bo najwidoczniej ten antybiotyk go nie wyleczyl. dzisiaj wieczorem pojedziemy do lekarza i zobaczymy co on na to powie. Xav ostatnio czesto goraczkuje ale prawie zawsze sie to zdarza poznym popoludniem lub wieczorem. Pewnie w szkole niewiadomo co juz o mnie mysla te nauczycielki, tutaj jest tak ze jak chore jest dziecko to do szkoly moze przyjsc. ja bym go puscila gdyby kaszlal i mial katar ale martwi mnie ta goraczka.
Co byscie na moim miejscu zrobiły Dziewczyny? puscilybyscie go do szkoły zeby chodził czy tez byscie trzymały w domu dopoki byscie nie dowiedziały sie co mu dolega?
sory za taki duzy post - poprostu mnie to martwi.
A to pierwszy antybiotyk który brał? Miał robione jakies badania, czy od razu na ślepo antybiotyk?

reklama
pierwszy antybiotyk od 2-3 lat. bardzo kaszlał, mial całe czerwone gardło i sine we krwi wargi, plus gorączkował, wiec lekarz stwierdzil za ma zapalenie ( cały tydzien bawil sie w wodzie w przedszkolu i do domu przychodzil z mokrymi bluzkami i koszulkami - wiec mysle ze od tego to sie zaczelo). Badan tutaj nie robia z takiego powodu, ale jak dalej tak bedzie to chyba prywatnie zrobie badania plus zdjecie pluc. tutaj antybiotyki tylko daja w naglych wypadkach.
ps. zapomnialam dodac ze u Xav było zawsze tak ze jesli goraczkowal to zawsze cos mu powaznego było, jak nie angina to jakies zapalenie, on nigdy bez powodu nie goraczkowal - no chyba ze był malutki :)

Ostatnia edycja:
No bo tak sobie myśle że jak dostał antybiotyk "ogólny" i nie pomogło, to może albo zły antybiotyk albo wirus czy inne cudo. Dobrze w takiej sytuacji byłoby wymaz z gardła zrobić, to jest baaaardzo przydatna informacja co do dalszego leczenia. Zobaczymy co Ci lekarz powie.

Ja z własnego doświadczenia nauczyłam się już że antybiotyk to ma być absolutna ostateczność i to najlepiej właśnie po potwierdzeniu wymazem.

Witajcie!
Znowu mnie chwilke nie bylo ale jak zwykle skumulowaly mi sie wizyty lekarskie. Dzis rano bylam jeszcze na krzywej cukrowej bleee

Pozdrawiam i mam nadzieje wpasc wieczorem to poczytam co u was!

Czarna moze ten antybiotyk wcale nie zadzialal na to co ma synek?Moj S w lutym rozchorowal sie pierwszy raz bardzo powaznie od lat dzieciecych,dostal antybiotyk ktory mu nic nie pomogl,potem mu lekarz zmienil na inny-bez zmian,a potem dostal jeszcze inny i wkoncu ten zaczal dzialac.W sumie chorowal przez prawie miesiac,ale nie mial ani zaplenia pluc,ani nic z tych rzeczy(bylismy tez raz o 2 w nocy na "e.r",bo przez kaszel nie mogl oddychac,wiec tam mu zrobili badania i rtg).Moim zdaniem,mozesz nawet podobna rzecz podpowiedziec lekarzowi,ze moze ten antybiotyk nie dotarl do celu.I inforum nas.Mnie jest bardzo zal Xav,ale zobaczysz ze jeszcze bedzie swietowal rozne podobne wydarzenia.Powodzenia!!!
Zuz-inka witaj ;-) Wspaniala ta krzywa glukozowa,prawda eheheh ;-) Ja mam kolejna w styczniu-bosche cierpliwosci!

Brzucho nadal mi sie stawia,do piatku ma czas na uspokojenie sie,potem czeka nas wizyta na "e.r" ja nie bedzie zmian.Eh...

witam, miłego dnia wszystkim
a ja biegnę do położnej posłuchać serducha trzymajcie kciuki oby było dobrze...
czarnula zasada taka w przedszkolach jest taka, żeby dziecko szło do przedszkola musi minąć 3 doby od gorączki no chyba że była to taka wiesz jedna przypadkowa.
Ale jak często gorączkuje to wymuś żeby mu zrobili badania i dobrze by było,kału też to wtedy wszystko będzie wiadomo i Ty spokojniesza;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry