reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

czesc dzieczyny! ja dzis poza domem, ale udalo mi sie dorwac na chwile do komputera u tesciow i Was podczytuje :)
fiore, jak dobrze ze juz w doku jestes, trzymaj sie tam i jak najdluzej w dwupaku!
Katasza, kciuki za siostre! mus byc dorze!
na skurcze lydek polecam Wam pomidory i sok pomidorowy. ja nigdy nie lubilam soku pomidorowego ale teraz zmuszam sie do wypicia jednej szklanki dziennie i jest naprawde lepiej. oprocz tego lekarz zalecil mi branie asparginu (magnz+potas) 2 razy dziennie ale same tabletki nie pomagaly i te skurcze byly naprawde silne. a teraz jak pije dodatkowo sok to jest naprawde ok. czasami jak zapomne wypic w ktorys dzien to znowu boli a jak pije to nie :)

reklama
Katasza - &&& za siostrę bardzo mocno zaciśnięte :) Fajna ta rozpiska wagowa, mój ważył w 31 tyg. jakieś 1800 g. teraz pewnie już koło 2000 będzie, mam nadzieję, że nie urodzi się bardzo wielki :baffled: muszę chyba bardziej rygorystycznie zacząć przestrzegać dietę cukrzycową...

Witam majowe mamy!!! :-)

Klientka mi nie przyszła i nie zadzwoniła nawet... :wściekła/y:

Zjadłam obiadek, rozwiesiłam pranie, ogarnęłam kuchnię i czekam, ale się nie doczekam chyba... :baffled:

Jutro jadę odebrać komodę na drobiazgi Lenki :tak::biggrin2:

Tak też sobie myślę czy by nie zamówić do Julci pokoju regałów do segregowanie zabawek. Ona ma tyle wszystkiego że szok...
Może któraś z was ma bądź miała z czymś takim doczynienia? Poukładany Świat - Curver - pojemniki plastikowe do domu, biura, garażu, kuchni, łazienki, garderoby, pokoju dziecka oraz na kemping
Mamy cztery takie dziecięce kolorowe pudełka, ale fajnie byłoby to w taki regał posegregować, zwłaszcza że zaraz zabawek przybędzie... ;-):-D

Co do posiadania dzieci, to u nas obie dziewczynki zaplanowane, choć nie myślałam że tak szybko się uda :-D Przy Julci odstawiłam pigułki anty w styczniu, w lutym się zaręczyliśmy i w kwietniu zaszłam w ciążę :tak: była radość i strach :-D dziwne połączenie :-D:-D:-D w sierpniu wzięliśmy ślub cywilny a w grudniu urodziła się Jula. Tym razem tabsy odstawiłam koło kwietnia, ale na początku działania były pod kontrolą :tak: w sierpniu zapadła decyzja że "robimy" ciach i zrobione :-D:-D:-D 8-go miałam ostatnią @ i potem się nie pojawiła. Tak się cieszę :biggrin2::-D zawsze lubiłam dzieci! hmmm... nie to dzieci zawsze lubiły mnie :-D ale z jakąś tam wzajemnością :tak: mam dwie młodsze siostry więc to były takie moje ogony, poza tym podwórko pełne okolicznych ogonów... :-p:-D nooo... to tak w skrócie ;-)

ale młoda się wierci :laugh2::laugh2::laugh2: ło matkooo... :eek:

Widzę że temat skurczy i bólu bioder na czasie. Ja dziś w nocy to normalnie się pobeczałam... tak mnie jakoś biodra bolały że aż na nogi mi promieniowało.. nie wiedziałam jak się ułożyć... :baffled: a jak się rano "zwlekam" z łóżka to spojenie mi niemal rozrywa... :eek: szok... i od kręgosłupa mi lewą nogę paraliżuje. :-D:-D:-D:-D wyglądam jak brzuchata 80-tka :-D:-D:-D po kilku minutach jest ok i cały dzień bez problemów :biggrin2:

nooo to se pomarudziłam :-D:-D:-D

Tradycyjnie kciuki za potrzebujące
&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

I miłego popołudnia!!!!

Czesc kobietki

U mnie w skrócie to bylo tak :
pomieszane z poplatanym:eek:

ogólnie to zawsze chciałam miec dzieci i gdzies tak od 1-2 lat bylam ze tak powiem na to gotowa...o ile mozna
byc na to gotowym :-D i tak....
ponad 4 lata burzliwego zwiazku z panem T:wściekła/y: i zareczyny :dry:
wspolny wyjazd do pracy za granice
poznanie tam terazniejszego ukochanego M :-)
to bylo jak uderzenie pioruna ja poprostu jak go pierwszy raz zobaczylam to wiedzialam ze z T to juz koniec a z M poczatek.... on czul to samo cale szczescie..:sorry:
z T zerwanie i jakas dziwna ulga w sercu ....:sorry:
Po miesciacu bycia z M ... 2 kreseczki na tescie :rofl2::-)
szok ale i łzy rozpaczy gdy okazało sie ze cos moze byc z ciaza nie tak....tak bardzo chcialam miec dzidziusia...
zarazem wielka radosc ...
strach jak to bedzie ...ale M caly czas mówi ze damy sobie rade i mam sie niczym nie przejmowac...
Ja bez pracy , mieszkam z rodzicami...
M mieszka ode mnie 90 km , u mnie narazie brak mozliwosci zamieszkania poprostu za mało miejsca ,u niego poki co tez nie ...moze potem....ale ja sie nie zrazam , wiem ze bedzie ciezko i czasami mi przykro ze go tu nie ma na codzien ale widze jak sie stara i wierze ze damy rade i M tak samo :tak:
takze my widzimy sie tylko na cale weekendy plus telefony po kilka razy dziennie....

na wynajem nas nie stac bo z 1 wyplaty to za co sie utrzymamy ,ale moja mama to chyba i tak by mnie nie wypusciła z domu bo tak sie cieszy na wnuka ze czasami mozna z nia oszalec :-D ale dziekuje ze mam takich rodzicow bo bardzo duzo mi pomagaja a nie uslyszalam jeszcze od nich slowo krytyki w zwiazku z nasza sytuacja :tak: ale ja wierze ze jakos to bedzie nawet z dojezdzajacym tatusiem :-D acha ... M sie teraz przejmuje ze nie zdazy na poród , a ja mu mowie ze ja zapewne nie bede miala tyle szczescia i w 1,5 godz nie urodze wiec luz:-p a tyle mu zajmuje dojechanie do mnie ;-) to tyle jak to u mnie wyglada :tak: wiec na maleństwo ciesze sie od dnia kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy pomimo naszej trudnej sytuacji :tak:

no tak mialo byc w skrocie a sie rozpisalam:eek:

odbiegajac od tematu Czy ktos wie co u martaik bo juz sie długo tu nie pokazywala ???

Dzięki, maila już wysłałam :-)
Co do regału, który pokazałaś - mnie bardzo się podoba, co prawda nie miałam takiego nigdy, ale tak patrzę i myślę, że zdecydowałabym się na niego :tak: Jest poza tym bardzo ładny.

Właśnie przesegregowałam wyprawkę dla Maluszka - jest tego tyle, że mam już zajęte 3 szuflady w komodzie, a jeszcze sterta czeka na wyprasowanie i poukładanie... tylko nie wiem gdzie :eek: chyba muszę ułożyć to w komodzie w salonie...

u nas maluszek też zaplanowany:tak: S od dawna już mnie namawiał na bobasa ale troszkę go przetrzymałam bo aż tak spieszno to mi nie było. Ja zawsze lubiłam dzieci i zawsze chciałam mieć swoje ale wiadomo że nie za wcześnie i zdecydowałam się mając 22lata stwierdziłam że w tym wieku to już ok a S jest 5 lat starszy ode mnie;-) S przeszczęśliwy że w końcu odstawiłam plastry 3 miesiące przerwy aby oczyścić się z hormonów i pierwsza próba zrobienia dzidziusia i od razu trafiony zatopiony:-D ale faceta wtedy duma rozpiera...:laugh2:
tak że u nas wszystko poszło gładko i sprawnie:tak:
cieszymy się bardzo i nie możemy się doczekać aż przytulimy to nasze kochane maleństwo:-):-) pewnie że też mam obawy do tego czy sobie poradzę z takim maleństwem itd ale w końcu nie ja pierwsza będę przez to przechodzić więc czemu miała bym nie dać rady!;-) poza tym mogę liczyć na pomoc mamy bądź teściowej obie są do rany przyłóż więc jak by co wiem że bez obaw mogę się do którejś o pomoc zwrócić:tak: podstawą jest pozytywne myślenie:-p

no właśnie martaik dawno już się nie odzywała...

reklama
Witajcie Drogie Majóweczki:) Faktycznie dawno mnie tu nie było... walczyłam z porządkami i przygotowaniami, a wieczorami nie miałam już sił... na szczęście już wszystko gotowe i pozostaje tylko czekać:) do terminu cesarki pozostały 4 tygodnie, ale za 3 mam zamiar zacząć mobilizować synusia do przyjścia na świat:) czujemy się świetnie:) teraz postaram sie zaglądac do Was codziennie, bardzo mi Was brakowało...

Do góry