reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Pieszczoszka, głowa do góry!!! Wierzę że Laurkę odpuści żółtaczka i szybko zawita w domku i poleży w swojej pięknej buraczkowej pościeli :tak::-) Wiem co czujesz bo sama spędziłam 7 dni w szpitalu właśnie przez wysoką bilirubinę u Julii :wściekła/y: Wypuścili mnie w Wigilię o 13:00 :-D Tak to bym chyba uciekła... :-D

Carmella słodki pysio :-) ehhh rozczulający widok :tak::-)

elvie też się zastanawiam jak to jest że matkę wypisują a bobas zostaje... przecież to psychicznie młodej matce nie pomaga.. :no:

wiolka śmiało i mój nr możesz sobie wstukać w tel. po to są podane ;-)

Ciekawe kiedy mnie złapie... zaczynam po mału mieć dość... :zawstydzona/y::sorry: w pon wizyta u gina moze coś drgnie ;-)

reklama
A ja już chcę, ale cierpliwie czekam.
Może Maciek urodzi się jutro jak moja przyjaciółka z technikum.. a może 23.04. jak moja ukochana ciocia albo30.04 jak Lenka;-)
Tak sobie siedzę i kombinuję, jakbym na to jakiś wpływ miała:-D

Znajoma, która kiedy zobaczyła mnie na początku ciąży od razu powiedziała "Będzie dziewczynka", podobno jeszcze nigdy się nie pomyliła, stwierdziła, że urodzę 21.04.
Teść zażyczył sobie wnuczkę na 23.04 bo to jego imieniny.
R. chce 27.04 w moje urodziny, żeby nie musiał pamiętać dwóch dat.
A ja chciałabym po 20.04, żeby był byczek jak mamusia i przed 27.04, żebym urodziła przed 30-tką:-D
Taki miałam plan zawsze, żeby urodzić zanim 3 wskoczy z przodu i mam nadzieję, że się uda, powodów jest kilka, np to, że moje żebra już nie dają rady :-D
Położna w szpitalu powiedziała mi, że ciąża jest już donoszona i mogę zacząć rodzić w każdej chwili, a lekarz powiedział, że na razie się nie zanosi bo wszystko pozamykane.
To czekanie jest straszne. Dlatego czekam jak na szpilkach, żeby było już. Gorzej, że nadal nie zdecydowałam się na szpital, bo ten w którym byłam teraz odpada na 100%, chyba że byłaby jakaś mocno awaryjna sytuacja.

A ja mam dzisiaj straszny spadek formy. Czuje się jak baleron, nic mnie nie cieszy ryczeć mi się chce, a jeszcze nie ma mnie kto pocieszyć bo wszyscy do mnie dzisiaj ze swoimi problemami przyszli. Chciałam sobie poprawić humor i poszłam do fryzjerki. To się tylko wkurzyłam bo mnie tak opierdzieliła że nie moge na siebie patrzeć. Jeszcze jak jechałam dzisiaj autobusem to mi się słabo zrobiło i stwardniał mi brzuch, więc wyprawy na zakupy odpadają. Będę się musiałą teraz o wszystko prosić. Cholera nawet nogi mi mąż wczoraj golił.
No to pomarudziłam.
Inni mają większe problemy ode mnie.

wiolka pisz śmiało jak by co;-) ja już sobie z 5 numerów spisałam i którąś majówkę będę nękać eskami:-p

majorka głowa do góry każda z nas ma takie gorsze dni więc na pewno nie jesteś sama:tak: jutro będzie lepszy dzień;-)

Ostatnia edycja:
no mi tez mowili ze urodze wczesniej i nic narazie , raczej moj mały na baranka sie nie załapie jak mama i tata i bedzie byczkiem ale moze to i dobrze bo 3 barany to chyba juz za duzo :cool2::laugh2:
niby na usg mi wychodzilo zawsze ze mały starszy ale jakos mu sie nie spieszy ...mam tylko nadzieje ze zmieszcze sie w terminie bo jak przenosze to chyba zwariuje:eek:
a i tak sie juz cały czas czuje jak na bombie ...a z drugej strony mam czasami taki mega luz ze mowie tylko: spoko co ma byc to bedzie i az sie wtedy sama sobie dziwie ....:eek: ale to chyba dziwaczeje przez te hormony ....:eek:
annte to oby ci sie udalo do 27.04 :-)

majorka ja tez mam dzisiaj jakis spadek formy normalnie bym caly dzien przelezala i przespała a dawno mi sie tak nie przytrafilo ...moze cisnienie czy cus....

Ostatnia edycja:
ja dziś spakowałam torbę jutro zaczynam 38tc i latanie po schodach:-D mam nadzieję że najpóźniej w przyszłym tyg się zacznie i weekend majowy spędzimy już we trójkę w domku:tak: nadzieję można mieć....:-p oby Oliwier posłuchał mamusi:tak:

reklama
ja najbardziej bym chciala urodzic 24.05 :) czyli w moje imieniny i urodziny mojego H. ale to raczej nierealne. musialabym ponad miesiac wytrzymac a cos czuje ze nie ma takiej opcji :)
annte, ja mam to samo ze szpitalem. tzn caly czas biore pod uwage 2. jeden to ten, w ktorym chodze na szkole rodzenia i jestem naprawde bardzo milo i pozytywnie zaskoczona jak tam wyglada porodowka i jakie maja standardy. drugi szpital to ten gdzie mam polozna znajoma ale nie widzialam jak i co tam wyglada tylko slyszalam z opowiesci ze jest ok no i moja mama tam miala operacje ginekologiczna i byla bardzo zadowolona z opieki. w piatek jade obejrzec ich porodowke, dopytac sie o szczegoly i mysle ze wtedy zdecyduje.
wiem, ze Ty masz inny dylemat i zycze zebys zdecydowala jak najszybciej jesli masz urodzic najpozniej za 8 dni :)

Do góry