reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
hej dziewczyny,

znowu długo mnie nie było, ale dzisiaj tylko melduję, ze żyje i wszystko OK. nadrobię jutro, dzisiaj padam na twarz i pewnie bym nawet nie zapamiętała co napisałyscie...

na usprawiedliwienie napisze tylko tyle - dzisiaj podpisałam umowe przedwstępną zkaupu mieszkania i złożyłam wniosek o kredyt... więc mozecie sobie wyobrazić jaki miałam sajgon w tym tygodniu....

zdrówka wszystkim i od rana siadam nadrabiać - spokojnej nocy!

Kitka no dzięki Bogu!!! z siebie tu wszystkie wychodziły!!! szpitale chciały obdzwaniać, detektywów wynajmować! dobrze że w domciu i wszystko ok!!!

Sembo powtórzę po wszystkich że piękniuchne dzieło! to nie jest robota kogoś kto się nie zna na szydełkowaniu!!! a z tyłu co? guziczek?

z tyłu będą trzy guziczki;) dopiero zamówiłam i musze poczekać aż przyjdą dopiero, ale już mam zaczepy na nie ;))

Dziewczyny mam dziwne pytanko - dużo przybrałyście na wadze? To moja pierwsza ciąża i trochę się martwię bo jak na razie dobiłam do wagi z lipca, czyli niecałe 63, a wszyscy mi mówią że to niezdrowo, że nie powinnam się odchudzać, a ja naprawdę niczego sobie nie odmawiam

ja wazyłam na pczatku 63kg przy wzroscie ok 160 cm, bmi miałam w normie, nie byłam gruba, raczej zbita (siłownia 3-4 razy w tygodniu+sztuki walki+basen) a teraz na wadze w pracy pokazuje prawie 72, przybrałam na wadze ogólnie ale dalej nie jestem gruba, raczej wszystko idzie tam gdzie powinno: brzuch, tyłek, biodra. Też niczego sobie nie odmawiam, w końcu to jedyna okazja ;))

Dziewczyny mam dziwne pytanko - dużo przybrałyście na wadze? To moja pierwsza ciąża i trochę się martwię bo jak na razie dobiłam do wagi z lipca, czyli niecałe 63, a wszyscy mi mówią że to niezdrowo, że nie powinnam się odchudzać, a ja naprawdę niczego sobie nie odmawiam

To wazysz tyle co ja,, nawet 1kg wiecej:tak: jezeli nie odmawiasz sobie niczego to ok ...niezdrowo tez byc otylym ...ale ja np.nie interesuje mnie to co inni mowia moge byc chuda ,gruba jezeli dziecku dostarczane jest wszystko to ok ;-)

witam się porannie :-)
wczoraj byłi u nas znajomi i było cudownie!
własnie wstałam i muszę kolejne rzeczy do zmywarki wsadzić.
KITKA kamień z serca. dobrze ,że z dzdziusiem wszystko ok.

Sembo no cudo !! Nie robisz przypadkiem takich rzeczy na zamówienie za opłatą ?? ;-)

Noelle mnie też spanie na brzuchu się marzy :rolleyes2:

Kitka chwała Bogu że wszystko dobrze. Dbaj o siebie i maleństwo !!!:wściekła/y:

Kamila ja od początku ciązy to 5 kg. W pierwszym trym schudłam nawet ze 3kg przez mdłości. Jjem normalnie, nie obrzeram się. Fakt ze w związku z uczuleniem jjem raczej gotowane i pieczone rzeczy. Kiedys jadlam 3 posilki teraz 5-6 malych co 3 godziny mniej wiecej. Moja dr zauwazyla ostatio ze wolno przybieram na wadze ale nie ma sie czym martwic jak maluch rosnie prawidlowo :tak: Wywróżyła mi jakies 5 kg do konca ciazy w tym 2,5 dla niunia.

Dziewczyny dzis juz lepiej zdrowotnie wiec sie zrywam i biore do roboty. Chlop moj w czwartek padl (chyba na to samo co ja) wiec powolutku sama musze chalupe ogarnac. Z zadan dodatkowych wyznaczylam sobie upranie rzeczy malucha tych co mam + upieczenie ciasta kokosowego. Oczywiście w tzw. międzyczasie zrobie przerwę i zajrzę do Was ;-)

dziękuje wszystkim za uznanie:tak: pamiętajcie jednakoż że to moja pierwsza szydełkowa sukienka w życiu, ba, pierwsze cokolwiek szydełkowe w życiu (nie licząć pary pantofelków) i jeszcze troche czasu minie zanim będe śmigała jak profesjonalistka :) jendka zajmuje to kupe czasu nie powiem, sukienke robiłam po troche 3 wieczory w sumie około 6-7 godzin. No ale jakby ktoś chciał próbowac to jest to świetny relaks, no a same materiały bardzo tanie (przynajmniej w UK) całkowity koszt sukieneczki wyszedł mi 3 GBP+szydełko za 1,5 GBP które użyje jeszcze nie raz. Także jeśli macie cierpliwość to polecam serdecznie popróbować samemu, nie jest tak trudno, trzeba troszkę poćwiczyć najpierw ale później są efekty :) chetnie udostepnie fajne filmiki instruktażowe.

Ja właśnie kończe kawe i zmykam do roboty na 4 godzinki, u nas wszędzie pięknie i biało, śniegu rzez noc napadało do kostek, mimo że pewnie do pracy dojde cała przemoczona to i tak się cieszę jak dziecko ;)))

reklama
Sembo - no cudenko zdolniacho! Tez bym chciala umiec tak, tyle ze czasu mi brak poki co;p

Kitka - dobrze, ze wszystko jest ok;)

Kamila - nie przejmuj sie ludzmi - jesli tylko sama jesz wystarczajaco , to nie ma sie co obawiac. Kazda kobieta tyje inaczej. Ja narazie mam tylko 4kg na +, ale tak naprawde teraz dopiero zaczniemy tyc;)

Mnie dzis czeka ciezki dzien w pizzerii bo musze od 13 zasuwac - bede tylko ze wspolniczka bo moj malz jedzie impreze grac, a jej mąż choryyy. I kazalam mu lezec w domu co by mnie nie zarazil:eek: Mam nadzieje, ze plecy dadza mi popracowac troche. W ostatecznosci czeka mnie Apap;]
Zauwazylam, ze moj maz jak sie w nocy przytula do mnie, to zawsze tak zeby brzucha nie dotknac:eek: I pytam sie go rano czy sie boi czy co, a on na to, ze nie chce mi krzywdy zrobic:szok: Ozeszkurde no przeciez te chlopy sa czasem niemozliwe....
I nie wiem czy tylko ja tak mam,czy wy tez, ze czasami mi sie wydaje, ze mojego meza malo interesuje to dziecko poki co:szok: Wiadomo, ze kobieta inaczej traktuje ciaze, ale kurde faceci tez by mogli sie czasem przylozyc troche bardziej:dry:

Do góry