reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Spoko...regal dla Matyldy okazał się dość pojemny. Większe najwyżej póki co w koszu albo w łóżku w szufladzie wyladuja. Zresztą jeszcze skrecimy komode jak ją pomaluje. ..
Mama mi dziś jeszcze powiedziała że ciotka po swoim wnuczku już też worek naszykowala, i znajoma od której mamy mieć kolyske też jakieś ciuszki chce dołożyć;)
Stwierdzilam że jak dają to biorę, przebiore co lepsze i ładniejsze i z Matyldy zrobi się małą modniache a co; P

reklama
Cześć Pisareczki forumowe:)

Noirel współczuje choroby córki, a właściwie jaj pobierania, oby jak najszybciej wróciła do zdrowia.

Camel, Nia łączę się w bólu w sprasowniem, niecierpię!

Sambo przepiękna sukieneczka, aż trudno uwierzyć, że stawiasz ,,pierwsze kroki" i cenowo też rewelacja, ale pomyśl sobie jaka dumna będziesz jak ubierzesz w nią swoją córeczkę.

Ja od męża dziś dostałam ochrzan bo mnie brzuch swędział, pewnie się rozciąga i się podrapałam, ale tak delikatnie i zdenerwował się bo był troszkę czerwony.

Nanulika zazdroszę powera, ja smaże naleśniki na pikantko, a później mam zamiar się spakować na poniedziałek do szpitala, żeby zdążyć w razie czego dokupić tego co mi brakuje. Może mi się uda trochę ogarnąć chałupę? kto wie, chęci brak!

Kartagina dobrze Ci z tą mama:laugh2: Ja bym chciała tak żeby się samo posprzątało i wrócic do czyściutkiego, pachnącego domku...

Moja waga początkowa 50kg przy 165, teraz 55-56, ciekawe do ilu dojdzie, też nie chciałabym za bardzo, żeby później było łatwo pozbyć się balastu i ominać rozstępy.

Sembo, pieknosci ta sukieneczka!

Kitku, dobrze,ze wszystko ok. U mnie tez nie znalezli przyczyny plamien. Moze to nic groznego.

O wadze sie nie wypowiadam, bo to b indywidualne. Podobnie z pozniejszym chudnieciem. Jak Cytrus prawi, wiele czynnikow bedzie latem po naszej stronie!

Ja mam znow zapalenie zatok, ledwo dycham, a jeszcze glupie raporty do roboty musze tworzyc. Chyba znow skoncze u lekarza, bo nos mam non stop zatkany i glowa mi juz peka od tego smarkania. Nie chce kolejnego antybiotyku:(

Tydzien bedzie mial tylko 4 dni, wiec to dosc motywujace:) A potem 3 dniowy weekend!!!

NANU, musi byc mozliwe...ja mam plan 60 do 6 lipca:szok::-D..

moja normalna waga 60 i tak tez zaczelam ciaze, ale ja jestem krociak, 167, nie to co Wy , modelki;-)

nie badz taka skromna, widzialysmy Twoje zdjecia, figura ze nawet w ciazy taka niejedna by chciala ;)

Zapominajka- moj tez sie nie przejmuje, teraz odkad mam problemy z koscia tylko zakupy robi duze na caly tydzien, zebym do sklepu biegac nie musiala i malego do przedszkola odwozi a ja zabieram, zebym dwa razy chodzic nie musiala, ale faceci czesto tak maja, ostatnio w lazience spojrzal na mnie i stwierdzil: lo matko, ale ty duza jestes... no i wez tu smiej sie czy placz, komplemenciarz jeden ;)
o gosposi tez marze...

nanulika- to sie narobilas, ja wlasnie z drzemki wstalam, jedyne co dzis zrobilam to obiad :)

George- zdrowka

Ja też już po porządkach ale niestety nie dałam rady zrobić wszystkiego co zamierzałam.:baffled:
Ogarnięta kuchnia, obiad (zupa brokułowa i smarzone piersi z kurczaka z makaronem marchewkowym i surowka z marchewki i jablka) gotowy, ciasto gotowe, pranie jest. Odkurzanie i kurzy ścieranie zostaje na jutro bo mam juz dziś dość i brzucho nie boli :-( Ide poleżeć ...

Dziewczyny, ale z Was pracusie! Ja nic nie ugotowalam, nic nie wypralam i nic nie posprzatalam. Od rana pisze, z przerwami oczywiscie. Tylko z malym troche czasu spedzilam na zabawie i przytulaskach. Nie wiem co z niego za chlop wyrosnie, bo ciagle chce sie tulic. Ale dziewczyny to chyba lubia:)

Zapo, mi tez chlop sugerowal na poczatku, ze symuluje,ze inne kobiety w ciazy robia to i tamto a ja tylko zdychalam.W sumie tak mnie zdolowal wtedy,ze zdecydowalam sie dolaczyc do forum BB. Nie ma tego zlego. Ale teraz zdarza mu sie mowic mile rzeczy, glaskac brzuszek itp. Wyslalam go z lista na zakupy (zobaczymy ile z tych rzeczy kupi)i do mothercare po podkoszulki dla mlodego i cos dziewczynskiego dla Ani. Sama bym poszla, ale to ponad moje mozliwosci dzis. Ciekawe czy/co kupi.

Nia, ciezko jest ladnie mowic o powiekszajacej sie kobiecie,jestem pewna,ze mial cos milego na mysli:)

a ja się nie przejmuje tym że przytyje ;) juz waże 7 dych hehe ale nie czuje sie gruba, a jeść po prostu kocham :) Właśnie piekę szarlotkę, bułeczki stygną a bigos mężowy pyka w garnku mmmm
Mój małż nie ma oporów z tuleniem mnie za to ewidentnie oszczędza mnie w sypialni, kiedyś byliśmy parą niezmiennie aktywną teraz pozwoli sobie na mnie raz na dwa tygodnie. Ja jakiś oporów psychologicznych nie mam, duzo czytałam o tym że seks w ciąży jest bezpieczny jeśli nie szalejesz zbyt ale czuje że on się chyba jednak mnie boi ... :p no i boza tym jestem niewymiarowa :>

hej hej ...
ja dzisiaj od rana na wysokich obrotach,z rana misja szpital:pojechalam zastrzyki porobic kolezance sparalizowanej korzonkami;-) potem zakupy,porzadki,obiad...i tak jakos zlecialo.Teraz.leze,znowu brzuch twardnieje,stawiam na braxtonowe dolegliwosci ale troche za czesto qiec sobie zalegam przed tv,maz robi zapiekanke makaronowo-serowa.
co do wagi w ciazy to indywidualnie,generalnie jakies 8-9kg stracimy przy porodzie i w pierwszych dniach po nich.potem samo karmienie cyckiem i laski z nas beda ze hoho:-) ja sobie dalam limit 10kg nooooo gora 12kg. pozyjemy zobaczymy.
co do meza to im dalej w ciazy jestem tym lepiej.na poczatku to nawet niedowierzal ze w ciazy jestwm mimo ze rok sie staralismy hehe faceci...teraz zbieram opieprz za wszystko ,ze kwiatki podlewam,ze zamiatam itd no bo w ciazy jestem przeciez!!? i ze wogole co tyle chodze i spac mam isc.....juz nauczylam sie jednym uchem wpuszczac drugim wypuszczac te rozkazy;-)

poradźcie coś bo zwariuje,jak mi się ten dzieciak dusi,niby nic ale ciągle kaszle,sucho kaszle,gorączki nie ma,trochę katar,wczoraj była u lekarza ale chyba źle dobrał je te syropy,zrobiłam jej cebulowy,do picia gorąca woda z sokiem malinowym albo herbata z cytryną,rutinoscorbin,a ta dalej kaszle jak kasłała,co 30 sekund:angry:i już ją od tego kaszlu brzuch zaczyna boleć:no:

reklama
Do góry