reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

oj zazdroszczę 34 tygodnia:sorry2: ja też mam głupie sny,ale te Wasze są jeszcze "lepsze":-D mi już drugą noc Kacper włazi pod żebra a ja wyje z bólu...masakra

reklama
my dziś wcześniej wstaliśmy bo jestem sama i małego musiałam przygotować, zaraz przychodzi rehabilitantka z logopedii. strasznie spać mi się chce...

noelle ja się pytałam dra o te żebra- normalna przypadłość ciązowa, wszystko się rozciąga a resztę dziecko upycha... nie da rady nic z tym zrobić. i tak lepiej mają chodzące bo jak ja leżę to ugniata mi się jeszcze bardziej...

sembo a te mrowienie pod piersią to może też żebra??

Aniaczek GRATULACJE-- mamy ten sam termin więc obie dziś już jedną nogą jesteśmy w 32 tygodniu!!

wikki o tych 6 tyg przed i 6 tyg po bez seksu to pisałam wg zaleceń lekarzy ginekologów. po porodzie zależy od tego jak się goi i czy boli. ja po cc nie mogłam ze 3 miesiące!! a po córce sn ok 3-4tygodnie. próbowaliśmy wcześniej ale mnie bolało.
a przed porodem chodzi o wywołanie ale macie zamiar to stosować? w ostatniej ciąży leżałam to nie mogliśmy ale przy córce czadu dawaliśmy na maksa do końca a i tak 10dni po terminie urodziłam!! wszystko zależy jaka ciąża..

ja tuż przed porodem mam zamiar:zawstydzona/y:w pierwszej ciąży też chyba z raz czy dwa przed samym porodem się skusiłam.ale R. mówi że nie ma takiej opcji...On chyba serio się boi:-( ale ostatnim czasem zauważyłam że bardziej mnie przytula i coraz buziaka gdzieś tam posyła,więc albo zaczyna już tęsknić za bliskością (chociaż tulimy się non-stop i ciągle leżąc trzymamy się za ręce) albo jakieś hormony mu się zmieniają do przyjęcia dziecka,bo się strasznie pieścić zaczął.no i coraz bardziej mnie rozpieszcza i dba,kurcze aż w szoku jestem,mam nadzieję że to nie takie chwilowe tylko pozostanie na dłuuuugo:-)

Kartagina,wczoraj pisałaś z...(zapomniałam) że jeszcze mimo problemów jakie za Wami planujecie jeszcze jedno dziecko:szok: ja chyba nie,chyba nie dam rady,gdybym wiedziała ze ta ciąża leżąca też bym się długo zastanawiała.chciałabym jeszcze jedno dziecko,ale jakby ciąża była normalna,chodząca i bez stresu...chyba musiałby R. ładnie poprosić żebym się zgodziła jeszcze raz to prze...leżeć...:-(

witamy:-)

my dziś wcześniej wstaliśmy bo jestem sama i małego musiałam przygotować, zaraz przychodzi rehabilitantka z logopedii. strasznie spać mi się chce...

noelle ja się pytałam dra o te żebra- normalna przypadłość ciązowa, wszystko się rozciąga a resztę dziecko upycha... nie da rady nic z tym zrobić. i tak lepiej mają chodzące bo jak ja leżę to ugniata mi się jeszcze bardziej...

sembo a te mrowienie pod piersią to może też żebra??

Aniaczek GRATULACJE-- mamy ten sam termin więc obie dziś już jedną nogą jesteśmy w 32 tygodniu!!

wikki o tych 6 tyg przed i 6 tyg po bez seksu to pisałam wg zaleceń lekarzy ginekologów. po porodzie zależy od tego jak się goi i czy boli. ja po cc nie mogłam ze 3 miesiące!! a po córce sn ok 3-4tygodnie. próbowaliśmy wcześniej ale mnie bolało.
a przed porodem chodzi o wywołanie ale macie zamiar to stosować? w ostatniej ciąży leżałam to nie mogliśmy ale przy córce czadu dawaliśmy na maksa do końca a i tak 10dni po terminie urodziłam!! wszystko zależy jaka ciąża..

ja po sn- dwa tygodnie:szok:...i po cc tez dwa tygodnie..
skoro dzieci w piatek koncza cztery:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:kiedy to zlecialo..

dzien dobry z pysznym latte..idzie ktos pic ze mna:-)?
trabia o tym papiezu w kolko, wszem i wobec...jak mnie to strasznie, kompletnie nie interesuje..

Cześć;

Kaja b ty wszystko szybciej :-D

Ja nie daję rady z kręgosłupem. Nie wiem co mam zrobić, bo w tej chwili w ogóle nie funkcjonuję :-(
A masażysta się nie spisuje.

Zapo znam ból pleców lepiej niz ktokolwiek inny, krzyż boli mnie prawie non stop od ostatnich 5-ciu miechów natomiast jak długo postoje lub posiedzę boli mnie kręgosłup na odcinku piersiowym. W ogóle jak wstanę rano i nic mnie nie boli to sprawdzam czy żyje haha

Dziś mam zapowiedziane że facet gotuje więc przed robota mogę się trochę poobijać.
Jutro wolne więc wielkie sprzątanie przed mamy przyjazdem. W sumie nie będzie aż tak wielkie bo raczej czysto w domu mam, ale na pewno w szafkach w kuchni, umyć piekarnik i takie tam.

Nie mam ostatnio weny do robótek ręcznych mam wrażenie że już mała ma wszystko w ilości dużo i nic jej nie trzeba.

Co do mrowiejącego cyca, to uczucie dotyczy skóry więc nie sądze żeby to było związane z żebrem. Nie jest ono nie przyjemne po prostu dziwne. Ma to chyba związek z naciąganiem się skóry podczas zwiększania obwodu biustu...

Kartagina 3 miesiące :szok: mam nadzieje, że u mnie jakoś szybciej się zagoi. A przed samym porodem na pewno poszalejemy a co :)

Ból pleców mi też doskwiera ale jak chodzę na ten fitnes to jakoś mniej, choć wczoraj nie umiałam znależć pozycji tak mnie bolało.

Kaja 4 tygodnie!! wow ale czas zasuwa a dzieciaczki rosną :) jak my zaczniemy się rozpakowywać to Twoje już będą w pełni sił :)

Bry!

1) Noelle, te Twoje cukierki Michałki wpychane przez pępek "zrobiły mi dzień" :-D
2) Moje nie-małżeństwo stwierdziło, że oni (w domyśle: mężczyźni) bardziej się przejmują naszą ciążą niż my, skoro z taką ostrożnością podchodzą do spraw seksu;
3) Sembinoza (uwielbiam tę odmianę, może być? :-D), gratuluję świetnych wyników sklepu! To się ceni :tak:
4) U mnie na obiad powtórka z wczoraj. W. zrobił paluszki mięsne curry (z mielonego), a że było prawie pół kilo mięcha, to siłą rzeczy musiało zostać na dziś <3
5) Udało mi się od rana rozprawić ze złośliwym wirusem, który zaatakował mi przeglądarkę. Jestę hakerę! :-D
6) Zapomniałam... :sorry2:

Czesc dziewczynki:)u mnie tez snieg za oknem,ja słaba i obolała i strasznie niewyspana-och jak ja marze o wyspaniu sie tak porzadnie ale iedy to nastapi:confused:
Sembo gratuluje wynikow w pracy-pewnie dumna bardzo jestes:-)co do swedzenia to ja pod piersia nie mam ale za to sut..ki mnie tak swedza ze czasami wariuje.

Zapo ja nie daje rady z koscia ogonowa tak mnie napiernicza ze szok chodzic nie moge, lezec nie moge, siedziec nie moge:dry: kurcze ja nic normalnie nie moge:szok:

Wikki ja tez jutro wizytujaca;-)

Jesli chodzi o bol zeber tez mnie juz to dotyczy,wczoraj na caly dom krzyczalam jak mi wlazl w prawe zebro az m sie wystraszyl.i z tekstem do mnie:to ciebie tak boli jak on sie rusza:baffled:oj co ja bym dala,zeby moc sie zamienic chocby na 1 dzien z malzem,zobaczyl by co i jak:-D

Kaja zgadzam sie z Zapo ty z wszystkim szybka babka jestes:-D

reklama
Za piekarnik też powinnam się zabrać i może zaraz to zrobię, dopóki jeszcze misięchce.

Cytryna jaką masz karmę dla psa?

Do góry