reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Julka ja poprzednio się goliłam, poród zakończył się cc i nic się nie działo.
Teraz ze względu na planowaną cc zapytam lekarza co on na to.

reklama
julka to ogól się teraz:) u mnie cc wyszło nieoczekiwanie, w ciągu 5 minut zadecydowali i zdążyli mnie ogolić na porodówce przed samym cięciem. myślę że jak będzie potrzeba to sami to zrobią! a do sn wcale się nie goliłam- nie było wymogu.

dziewczyny, wyczytałam na stronach szpitali, w opcjach "co trzeba wziąć do szpitala", że przed cc nie powinno się depilować okolic wzgórka łonowego na 14 dni wcześniej.. i się ostro zdziwiłam, bo co prawda wolałabym rodzić sn, ale przecież nigdy nie wiadomo co się wydarzy, więc jak to z tym goleniem?
Hehe głupoty bo jak będzie trzeba to i tak zrobią cc i ze z golona pipka ;) wydaje mi się ze to nie ma różnicy. Ja z pierwszym porodem tydzień przed się golilam miałam bardzo mały odrost i nie zdążyłam się ogolic tuż przed porodem i rodziłam naturalnie nacinali mnie i zszyli normalnie, nie golili mnie w szpitalu. Ja zrobię tak samo z tym porodem, ze tydzień przed się ogole, a jeśli będą chcieli i będzie taka potrzeba to sami mnie ogola...

Zapominajka, ok to zapytaj, ale to jakieś dziwne się wydaje, ktoś już by musiał ostro się pozacinać żeby do zakażenia doszło..ale w sumie te kilkudniowe owłosienie nikomu nie zaszkodzi;-) chociaż u mnie 14 dni to byłby bush!!

dzięki dziewczyny za opinie! tak właśnie podejrzewałam.. może te szpitale nie aktualizowały danych od lat 80-tych???
a tu link do jednego z tych szpitali (choć ja tam nie będę rodzić), info na dole:)
http://www.szpitalzelazna.pl/dla-pacjenta/co-zabrac-do-szpitala/przyjecie-do-porodu

Ostatnia edycja:
Zapo - zazdroszczę Ci zaplanowanej CC ;( Ja też bym chciała, a nic sobie z tego nie robią tutaj... Nie obchodzi ich że mialam zle przeżycia z pierwszym porodem... Ze długo rodziłam ze cala spuchlam z parcia, ze żyły w nogach popękały mi... I wiele wiele innych nieprzyjemnych rzeczy o których nawet nie będę pisać by nie straszyć. Dlatego trochę się zawiodlam jak dowiedziałam się wczoraj ze mała się przekrecila główką w dol już ;( bo miałam jeszcze nadzieję

Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć prawo własnego wyboru. Bo to jej ciało i ona powinna decydować.

Ostatnia edycja:
Witajcie :happy:

Ja mam niezły bajzel, bo laptop mi po raz kolejny odmówił posłuszeństwa i wczoraj miałam w naprawie, więc dziś jest czyściusieńki, bez moich ulubionych rzeczy. Muszę to ogarnąć:dry:

Cieszcie się, że Wasze szpitale chociaż piszą, CO trzeba wziąć na porodówkę. Mój ani słówka.
A jak mnie przyjmowali do porodu, to babka powiedziała "poprawimy golenie gdyby miało być cięcie" i chlast jednorazówką po brzuchu - więc miałam golenie na świeżo. Potem Małż wyciągał mi z blizny jakiegoś wrośniętego włosa:dry:

A w ogóle, to u nas dziś deszcz ze śniegiem od rana. Ja chcę tylko spaaaaaaać:baffled:

Zapo - zazdroszczę Ci zaplanowanej CC ;( Ja też bym chciała, a nic sobie z tego nie robią tutaj... Nie obchodzi ich że mialam zle przeżycia z pierwszym porodem... Ze długo rodziłam ze cala spuchlam z parcia, ze żyły w nogach popękały mi... I wiele wiele innych nieprzyjemnych rzeczy o których nawet nie będę pisać by nie straszyć. Dlatego trochę się zawiodlam jak dowiedziałam się wczoraj ze mała się przekrecila główką w dol już ;( bo miałam jeszcze nadzieję

Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć prawo własnego wyboru. Bo to jej ciało i ona powinna decydować.

podzielam Twoje zdanie, u nas wlasnie z tego powodu jest cc na zyczenie, jedna kobieta kiedys skarzyla to przed sadem i wygrala i od tamtej pory kazdy sam planuje jak chce rodzic

j-ulka- nie wiem dlaczego tak napisali w tym szpitalu, moze sami wola golic ;)

Witajcie

Ja też nie wyspana przez męża, bo nie mogłam zasnąć dopóki mąż nie wrócił z pępkowego, a że wrócił o 2 to tak wyszło. W nocy mi ręce mi drętwieją.

Noirel mój mąż ogólnie jest pieszczochem, ale teraz też przechodzi samego siebie, więc coś w tym jest, brzuszki mamy mocno widoczne, czuć kopniaczki, coraz bliżej terminu to i chłopy nam się wczuli w sytuację.

Citrus gratuluję zwycięstwa w wirusem komputerowym!

Wiikki
ja brałam prenatal, ale zawsze po 2 miesiącach stosowania następował taki moment, że robiło mi się po nich niedobrze, aż w końcu wymiotowałam. Wtedy zmieniałam na inny rodzaj witamin dla kobiet w ciąży.

Kartagina
ja również gratuluję wejścia w 32 tydzień, szoook jesteśmy coraz bliżej mety!
Spaaać...

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry :)

co do seksu to muszę na następnej wizycie zapytać moją doktorkę... bo jeżeli nie można już 6 tygdni przed to ja mogę tylko do piątku :/ a co na to poradzę że mi się ciągle chce... nimfomanką się stałam w tej ciąży :D

listą do szpitala podaną na stronie w ogóle nie mam zamiaru się sugerować, szczególnie że u mnie wymagają 4 kocyków... po co ? nie mam pojęcia..

zauważyliście że to forum cenzuruje wyraz "leniu****e" ?? hehe mobilizują nas do pracy, działania a nie leżenia do góry tyłkiekm :D

Do góry