reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Dzwoniła do mnie mama i bardzo ucieszyła się z kwiatów :)) i tak jak myślałam zaraz dzwoniła do koleżanki się pochwalić hehe i mówiła że jej synowie siedzą 7 lat w anglii i ani razu nie sprawili jej takiego prezentu ;)

reklama
k.a.j.a., a czy to prawd że w Szwecji mandaty są cholernie wysokie? siostra mojego męża mieszka w Danii i mówili że u nich są wysokie, ale jak kiedyś zarobili w SE mandat to dopiero ich zabolało..

Cześć dziewczynki! Ja dopiero niedawno się obudziłam:szok: i jestem już po sniadanku. Kartagina narobiłaś mi smaka na jajca na miękko no i u mnie dzisiaj były. Wpadam tylko na chwilkę i uciekam leżeć bo od wczoraj coś znowu brzuszek twardnieje. Ale jak leżę i biorę magnez to przechodzi więc luz. Jak się uda to zglądne później bo dzisiaj imieniny Krystyny i muszę coś dla mamci przygotować:-)

dzięki dziewczyny za opinie! tak właśnie podejrzewałam.. może te szpitale nie aktualizowały danych od lat 80-tych???
a tu link do jednego z tych szpitali (choć ja tam nie będę rodzić), info na dole:)
http://www.szpitalzelazna.pl/dla-pacjenta/co-zabrac-do-szpitala/przyjecie-do-porodu[/QUOTE]

Julka – mam SR z położną z tego szpitala, to zapytam o co chodzi z tym. Już wcześniej zwróciłam na to uwagę, ale wyleciało mi z głowy, więc dzięki za przypomnienie ;) SR mam w piątek, więc po weekendzie dam znać :-D

Moim zdaniem każda kobieta powinna mieć prawo własnego wyboru. Bo to jej ciało i ona powinna decydować.
Ja też tak uważam! Chciałabym spróbować rodzić siłami natury, ale nie wiem jak to będzie wyglądać i gdyby co chciałabym mieć możliwość decydowania że jednak nie dam rady i wolę cc. W końcu to XXI wiek!!!!
Współczuję przejść podczas porodu.... Przeraża mnie ten poród strasznie!:baffled:

zauważyliście że to forum cenzuruje wyraz "leniu****e" ?? hehe mobilizują nas do pracy, działania a nie leżenia do góry tyłkiekm :D
Hehehehe uśmiałam się

Kaja –Wow. Jednak Ty żyjesz w normalnym kraju gdzie ludzie myślą...

A ja upiekłam 2 ciasta - murzynka dla mojego A. i tartę z jabłkami dla mojej bratowej - jadę do niej jutro :tak: Do niej i do mojej miesięcznej bratanicy :tak:
Murzynka robiłam całe 10 minut - polecam, jest przepyszny!!! Przepis umieszczę w odpowiednim miejscu :-D
A na obiad zjadłam makaron z pesto - nic innego nie wymyśliłam ;-)

Nanu ja makaron z czosnkiem zrobiłam wczoraj i faktycznie pycha. Na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole :tak:. Jakie wrażenia po jeździe na śniegu?

Pola tartę z jabłkami też bym zjadła chętnie? Może zamiast do bratowej zawitasz u mnie? Ja co prawda nie mam miesięcznego maluszka, ale za to 4-latka, psa i kota ;-) Chętnie wszyscy z ciastem pomożemy :-D

Ja dzis miałam lody robić, ale się okazało, że A zamiast kremówki kupił mi jakiś cud danona na maślance i z lodów nici. Ale jestem zła na niego. Bo mądrala nigdy nie czyta co jest napisane i potem takie wytwory mi w lodówce zalegają, aż same nie wyjdą...

że tak powiem dziwnie na tym śniegu chwilami:) ale myślałam,że będzie gorzej więc spoko.... jeszcze jutro mam jedną dokupioną i nie wiem czy iść na ten wewnętrzny czy jeszze dokupić.... nie czuję się do końca pewnie, a z drugiej strony kasy mi szkoda kolejnej ładować..... tym bardziej,że mam na co wydawać....

zastanawiam się nad taką sukienką na ślub....

śliczna sukienka wyjściowa niepowtarzalny rekaw - Ubrania - DecoBazaar

co myślicie?
teraz i tak nie zamówię bo nie jestem w stanie zmierzyć ale szukam tropu prostej kiecki ala lata 50/60, jackie kennedy - te klimaty.... odwidział mi się długa typowa...

Nanu ja makaron z czosnkiem zrobiłam wczoraj i faktycznie pycha. Na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole :tak:. Jakie wrażenia po jeździe na śniegu?

Pola tartę z jabłkami też bym zjadła chętnie? Może zamiast do bratowej zawitasz u mnie? Ja co prawda nie mam miesięcznego maluszka, ale za to 4-latka, psa i kota ;-) Chętnie wszyscy z ciastem pomożemy :-D

Ja dzis miałam lody robić, ale się okazało, że A zamiast kremówki kupił mi jakiś cud danona na maślance i z lodów nici. Ale jestem zła na niego. Bo mądrala nigdy nie czyta co jest napisane i potem takie wytwory mi w lodówce zalegają, aż same nie wyjdą...

hehehehe wysyłam wirtualnie kawałek jeszcze ciepłej tarty ;)
Mój też nigdy nie czyta co jest napisane na produktach i albo kupi jakieś badziewie albo coś z króciutką datą przydatności :angry: A jak lody robisz??? Masz jakieś urządzenie do tego??

moja mama też Krystyna!:-) przyjechaŁA z pracy z dwoma pudełkami lodów, pralinkami i kubusiem - będziem się gościć!!! tata też wpadł ale po jego niedzielnym wystąpieniu wcale nie chciało mi się nim gadać. no i z takim katarem że na szczęście mama mnie wyręczyła i wygnała go na kurację do domu!!!
Mama to się chyb a juz przyzwyczaiła, jak chodziła na II zmianę to nocowała u mnie żeby pomagać, a teraz jak ma I to też przyjeżdża. M się boi że się od teściowej nie uwolni!:szok: poczekam do porodu, zobaczymy, najwyżej przeprowadzimy z mamą szczerą rozmowę z cyklu "za dużo cię jest w naszym życiu":-) póki co jest ok bo mama jednak dużo pomaga!

nanu niby kasy szkoda ale jak zawalisz to będzie cię to jeszcze więcej kosztować a jak już się wzięłaś za to prawko i jesteś niepewna umiejętności to ja tam bym wolała teraz dokupić niż potem znów wszystko od początku...
co do śniegu.. hmmm ja cały kurs nie użyłam wycieraczek a na egzaminie lało jak z cebra!!! nie miałam pojęcia gdzie się włącza, na szczęście egzaminator nie zakumał i odruchowo sam mi włączył:happy2:

Ostatnia edycja:
ale ja mówię o wewnętrznym egzaminie w szkole jazdy - takie tu wymogi. Na ostatniej godzinie muszę zdać żeby mi dali zaświadczenie do WORDu. Dziś jeździłam z jakimś innym kolesiem, jutro już moja instruktorka ma być - poproszę o racjonalną i szczerą ocenę moich poczynań....
Myślę że do porodu pewnie nie zdołam zakończyć tematu. Ale chciałabym chociaż teorię państwową zdać. No chyba że pójdzie lekko to może wtedy i praktykę spróbuję. jednak moje minimum to zakończenie kursu, zaświadczenie i zdana teoria.... Przy moim pogarszającym się samopoczuciu nie chcę więcej planować. A jak się uda to się mile zaskoczę.... ehhh durna nie zrobiłam tego prawka za czasów gówniarza i się teraz morduję Matka Polka!

reklama
Nanu, ładna ta kieca bardzo. Zerknęłam na nią jeszcze zanim przeczytałam o Jackie Kennedy i pomyślałam że bardzo w jej stylu. Geniusze myślą podobnie :-D

U mnie znów wyrasta ciasto drożdżowe... Od tego cholernego leżenia jest mi już wszystko jedno, czy przytyję jeszcze 3 kg, czy 5... :-D

Do góry