reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2013 :):)

Czesc dziewczyny

My znowu na działce. Pogoda slaba, ale organizujemy dzisiaj moje urodziny to trzeba jakos dac rade.
Kurcze, Wojtkowi w nocy leciala krew z noska... niby odrobine, ale i tak jestem przerażona. M. uspokaja, ze pewnie sie w cos uderzył. Pytanie w co jak śpi w turystycznym łóżeczku:/ Myslicie zeby isc znim do lekarza?

Co do pracy...dziewczyny kształtcie się, jesli to ma Wam przynieść satystakcje w pracy. Myślę, że to najważniejsze. Moja praca moze i jest niewdzieczna a godz. takie sobie, ale ja lubię.

reklama
Ormianka sto lat.
Ewcia co do tych objazdów to niestety prócz tego co CI napisałam z netu to nie wiem, chłopy z roboty chłopa tamtędy nie jezdza. :(.
Camel musisz skończy oligofrenopedagogikę, chyba ze interesuje cie praca z niewidomymi to tyflopedagogike a jak niesłyszacymi to surdopedagogikę - studia podyplomowe z tej pierwszej ok 3 semestrów koszt ok 1700zł za semestr, chyba ze studia licencjat 3 lata. Co do pracy raczej cięzko , jak wszędzie , w kazdym badz razie nie jest to zapłacona robota, ma sie dodatek ,ale kokosów nie ma, nawet kokosików.

Dobrze mieć przy okazji kursy rehabilitacyjnem, lub rewalidacyjne, i błyszczec jakis talentem , najlepiej pogtwierdzonym papierkiem np muzykoterapii, taniec, dogoterapia, lepienia w glinie, tego typu rzeczy, arteterapia

Ormianka myśle żeby obserwować, dzieciom to sie zdarza, nawet jest to dosc charakterystyczne dla wieku dziecięcego , u mnie w robocie co chwile jakiemus leciała krew w nosa, jakby to sie powtarzało to wtedy poszłabym do lekarza

Ostatnia edycja:
Cześć mateczki, mała śpi a ja gotuje jakiś obiad.
Praca z chorymi dziećmi, fizycznie czy umysłowo jest strasznie ciężka i obciazajaca psychicznie.
Przed rozpoczęciem studiów pracowałam przez rok jako nauczyciel wspomagający w szkole integracyjnej. I mimo tego że w jednej klasie było jedno lub max.dwojka chorych dzieci to i tak wykanczalo psychikę. A głównie były to dzieci z zespołem Downa lub porażeniem mozgowym. I jak codziennie patrzysz jak ciężko im z każdą prozaiczna dla nas rzeczą, jak dostają nagle ataków agresji itp.jak ciężko im matkom, które de facto musiały być na miejscu by interweniować w ciężkich przypadkach to naprawdę podziwiam ludzi którzy pracują tak latami.

Kolezanka napisala, ze robila 5letnie studia z pedagogiki specjalnej. Moze jakies kursy sa w tym kierunku??
ormianka a czym sie zajmujesz? Ja szukam wciaz inspiracji, bo choc lubie prace z dziecmi, to jednak nie wiem czy do emerytury bym chciala tak pracowac.

Hm... ja ta sama branża co Ewcia. Tylko len ze mnie i w aptece pracuje. Mam super zespół i w miare ok. szefostwo i pewnie dlatego nie rozgladam sie za niczym ciekawszym. A przyszlosciowo chcialabym otworzyc własną... ale tak pewnie myśli większość farmaceutów w aptekach:/

Podziwiam osoby pracujace z dziećmi... a tym bardziej niepełnosprawnymi. Ja do jednego, zdrowego nie mam cierpliwości;) ale to trzeba czuć. Moja mama byla nauczycielem, najbardziej oddanym jakiego znałam... choc mam wrażenie, ze cale serce zostawiala w szkole i bardzo ciezko bylo nam sie porozumieć:(

Hej, janek spi, gardło nadal mnie napier...., masaz stop wlasnie wykonywany...ufff....uwielbiam...
Napisalam na uczelnie o to czy moge rozpoczac podyplomowe, za ile i kiedy...zobaczymy co odpisza....
Mysle tez skrycie o dogoterapii...

Camel działaj, to bardzo ważne by w życiu robić to co się lubi i daje satysfakcję.
Ja się wykąpałam, nalałam sobie lampke wina, popatrzę na mecz. M dlubie coś w garażu, za oknem pada deszcz, jakiś melancholijny nastrój.
U nas dzisiaj maraton nocny, w sumie pół maraton, trzymam kciuki bo mój brat biegnie.
I tosty wcinam, pychaaaa

Ostatnia edycja:
ormianka, zapomnialam ze juz kiedys pisalas co robisz. No nie - farmacja to dla mnie czarna magia :)
camel fajnie ze wiesz co bys chciala robic! Teraz tylko dzialac.
aniazetka naprawde ogladasz mecze?? Wow...ja nie cierpie!! Hihi
Dzisiaj pierwszy raz cwiczylam z Chodakowska...moje dziecko nareszcie ladnie sypia, wiec moge poswiecic wieczory na cwiczenia.

reklama
Ciekawe jak Fillipia i Fifi zniesli podroz...
Kurcze patrze na te kursy, troche ogranicza mnie moj kierunek studiow, bo np integracja sensoryczna ktora mnie kreci jest tylko dla magistrow lub licencjatow pedagogiki, psychologii itp..ale szukam dalej...szkoda ze nie znam nikogo kto by mnie pokierowal..ale mysle tez poszukac jakiejs placowki i chodxic tam na nauki w ramach wolontariatu..moze cos mi sie w glowie rozjasni...

Ewcis...zyjecie?

Do góry