reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Noelle wszystkiego NAJ!!!!

Zapomonajka
super, ze czujesz już ruchy, ja kilka dni temu miałam takie jakb bąbelki w brzuchu, ale nie wiem co to było, nie sądze, żebym już ruchy czyła.

Co do powiadomienia dziadków, podoba mi się pomysł z ramką, albo właśnie z tymi bucikami, kupić jak najmniejsze i jak najsłodsze:) na pewno się ucieszy nie ważne jak to przekażesz:):):):)

Wczoraj powiadomiliśmy najbliższa paczkę znajomych, fajnie było przyjemnie, oni wszyscy mają już dzieciaki. Nasz maluch będzie miał spore towarzystwo, a jeszcze tak fajnie się ułożyła, że jedna rodzi w ciągu tygodnia, druga jest w 20 tygodniu, trzecia ciąża tydzień młodsza ode mnie, więc poza gromadką starszych dzieciaków nasz/a będzie miał/a równieśników:)

reklama
Witam
Noelle wszystkiego naj naj :))

Citrus ja nie mialam ani razu okazji witac sie z porcelana, kilka razy bylo mi mdlo ale nic wiecej

Feelis mi sie wydaje ze moze lepiej tort i szampan w domu, buciki tez kojarza mi sie bardziej z prezentem dla meza, to juz lepiej ramka ze zdjeciem USG :tak:

Zapominajka, fajnie ze czujesz juz ruchy, no w sumie to juz u ciebie 14 tydzien sie zaczyna. Ja w pierwszej ciazy czulam ok 16 tyg takie wrazenie jakby mi rybka plywala, a w 18-19 tygodniu poczulam juz kopniaki ;). Z czasem coraz mocniejsze ;)), teraz zobaczymy, wszystko zalezy jak ulozy sie malec i jak mam ulozone lozysko.

W pierwszej ciazy zawsze pozniej wyczuwa sie ruchy, bo wiadomo na etapie gdy malec ma niespelna 10 cm trudno jest "wyczuc" subtelne ruchy malca, jego plywanie czy obroty

Noelle- wszystkiego najlepszego

generalnie z ruchami dziecka to przy pierwszej ciazy zdecydowanie kolo 18-20 tygodnia, w drugiej podobniez moze pojawic sie wczesniej, ale na ile wczesniej i o ile to sa rzeczywiscie ruchy to chyba nie ma az tak duzej pewnosci jak porzadny kopniak od sporego juz dziecka :) co do tego jak to sie czuje to z iloma kobietami rozmawialam tyle wersji i opisow slyszalam :) jesli naprawde beda to ruchy dziecka to bedziemy to wiedzialy :)

ja moim rodzicom po usg powiedzialam o kolejnym wnusiu, oczywiscie przez tel gdyz az tak czesto w pl nie jestesmy, ucieszyli sie i moja mama wykrakala ze czuje ze to bedzie wnuk :):):);)
wczoraj tez powiedzielismy jednym znajomym i tak pomalu bedziemy mowic
jesli chodzi o Nielsia to poczekam do stycznia/lutego, dla niego tydzien to cala wiecznosc a co dopiero pol roku do poreodu, nie musi jeszcze wiedziec:)

milego niedzielnego wieczoru

Hmm... a ja mam wrażenie, że jak poczuję, że coś mi się wywraca w brzuchu, będę myśleć, że czas na dłuższe posiedzenie w klopie :-D

reklama
Ja ruchy córci poczułam w 20 tyg ciąży :) także spokojnie, wszystko zależy od naszej budowy ciała...

JA mierzyłam sie wczoraj i dzisiaj i mam az 4cm wiecej... wywaliło mi brzucha, a powiedzial mi o tym moj chłop i dlatego dodatkowo sie zmierzyłam :)

Do góry