• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

:sorry: Zorientowałam się, że nie wiem, jaką mamm grupę krwi. Całe życie myślałam, że B Rh+, a tu dzisiaj zerkam do swojej książeczki zdrowia z dzieciństwa i owszem, widnieje B Rh+, ale jako grupa krwi MOJEJ MAMY :crazy: Co powinnam teraz zrobić? Dowcipnego mam 26 listopada :confused2:

Mi lekarza kazał od razu zrobić grupę krwi... bo te które mamy w książeczkach zdrowia często są mylnie wpisywane... i taki wynik krwi, mam mieć zawsze przy sobie...

reklama
citrus oznacz sobie grupe prywatnie,albo poczekaj na wizyte u gina to da ci skierowanie. Dosyc istotny jest wynik czynnika Rh .Jesli bedziesz miala czynnik Rh ujemny To wtedy bedziesz miala kolejne badania na przeciwciala anty D. U mnie to jeszcze konstelacja konfliktowa,ale na szczescie zadnych przeciwcial nie mam:D

a ja jutro smigam mocz na posiew oddac,moj lekarz jakis zakrecony i lubi dmuchac na zimne:/ wynik ogolny ok,a on ze skierowaniem na posiew moczu wyskakuje.

co do napadow apetetu tomam to samo;D

Ostatnia edycja:
Witajcie
Wróciłam, część nadrobiłam.
Citrus - Jeśli nigdy wcześniej nie leżałaś w szpitalu i nie robili Ci grupy krwi to musisz zrobić. Ja robiłam przy pierwszej ciąży i teraz lekarz nie chciał mi przyjąć bo miałam tam inne nazwisko i adres!! (panieńskie nazwisko bo tak mnie mieli w przychodni wpisaną i adres pod którym kiedyś mieszkałam). Na szczęście pokazałam mu dowód i uwierzył, że to moje.
Ja dziś byłam na badaniach krwi - kiła i żółtaczka. W związku z tym mam wolne i załatwiłam jeszcze urzędowe sprawy a teraz biorę się za sprzątanie.
Zapominajka - współczuje. Ja dziś już nigdzie nie wychodzę bo wieje że łeb chce urwać
Ja jem mniej ale częściej - inaczej nie umiem bo od razu lecę do muszli. Z wymiotami mam lepiej bo już nie dwa razy dziennie a co drugi dzień:)
Pozdrawiam miłego dnia życzę

citrus- wiec trzeba dac sie kluc :) na poczatku ciazy mialas napewno badania na antyciala i gdybys je miala lekarz juz by powiedzial, zrob grupe krwi jesli masz + to ok, jesli - i Twoj partner + to wtedy trzeba kontrolowac, ale z reguly przy pierwszej ciazy nie ma zadnego zagrozenia
ja mam - moj m + kilka razy w czasie ciazy mam badanie na antyciala, w polowie ciazy zastrzyk i po porodzie jesli dziecko rowniez ma - tez zastrzyk

citrus- wiec trzeba dac sie kluc :) na poczatku ciazy mialas napewno badania na antyciala i gdybys je miala lekarz juz by powiedzial, zrob grupe krwi jesli masz + to ok, jesli - i Twoj partner + to wtedy trzeba kontrolowac, ale z reguly przy pierwszej ciazy nie ma zadnego zagrozenia
ja mam - moj m + kilka razy w czasie ciazy mam badanie na antyciala, w polowie ciazy zastrzyk i po porodzie jesli dziecko rowniez ma - tez zastrzyk
U mnie jest na odwrót ja mam + a mój M -:) Na szczęście w tym przypadku nie ma konfliktu

:sorry: Zorientowałam się, że nie wiem, jaką mamm grupę krwi. Całe życie myślałam, że B Rh+, a tu dzisiaj zerkam do swojej książeczki zdrowia z dzieciństwa i owszem, widnieje B Rh+, ale jako grupa krwi MOJEJ MAMY :crazy: Co powinnam teraz zrobić? Dowcipnego mam 26 listopada :confused2:
Ja w pierwszej ciąży tez nie znałam swojej grupy krwi.. ale lekarze sami mnie poprowadzili i zrobili mi badania.. ok 20 tyg miałam pobieraną krew.

reklama
Zapominajka teoria nie zawsze idzie z praktyka w parze. wielokrotnie mialam do czynienia z kobietami u ktorych w pierwszej ciazy wystąpil konflikt serologiczny.Przyczyn wiele np , wiele kobiet roni w dniu ok.@ nawet nie wiedzac ze sa w ciazy. Nawet jesli jest to pierwsza ciaza,moze dojsc do plamienia,krwawienia wtedy wytwarzaja sie przeciwciala. dlatego tez badanie to jest 3 krotnie powtarzane w ciązy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry