reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Framama współczuję. Co za babsztyl.

To ja już w ogóle chyba powinnam powiedzieć małemu, żeby nie wołał do mnie mamo :eek:

Ja się po porodzie przez jedną położną z noworodkowego poryczałam.
Teraz uważam, że ona po prostu była głupia...

reklama
To ja mam to samo podejscie.. Ale od stycznia ide sie lenic.. W cudzysłowiu.. Bo przeciez adhd w domu:-D.. W sensie Marianka..

Ja teraz też myślę o styczniu - lutym, zobaczę jak będzie w pracy, pokończę swoje sprawy i pewnie pójdę na l4 bo i tak nie dostanę nowych spraw. A nie ma sensu jeżdżenie do pracy i siedzenie przy pustym biurku :p
A siedząc w domu zawsze się jakaś robota znajdzie :) jak nie sprzątanie, pranie, prasowanie, mycie okien, gotowanie ... i oczywiście nasze dzieci... im też trzeba kilka minut dziennie poświęcić:-D:-D:-D

Framama, Zapominajka Co za głupie baby. Cytryna jak Ty je nazwałaś?? Materrorystki :) :crazy:

Ostatnia edycja:
Framama- :szok:, tez masz sasiadke, ja przyznam bez bicia ze przez pewne srodowiska tez zostalam zbiczowana za to ze tylko 3 m karmilam piersia i ze moj synek poszedl tak wczesnie do zlobka, ale teraz totalnie to olewam choc jako swieza mamusia- swoja droga tez przez cc i czuje sie jako mama- tez bardzo bralam do siebie takie uwagi, teraz jak chca niech gadaja ja z takimi ludzmi kontaktu miec nie mam zamiaru

Ja się robię mniej miła jak ktoś krytykuje moje wybory i moje życie.
A czas i najróżniejsze przypadku ludzkie nauczyły mnie żeby mieć to głęboko w D.
Kiedyś taki był demot "Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno"
I to pięknie opisuje mój stosunek do wszelkich objawów, rasizmu i terroryzmu.

nia ja może próbowałam karmić przez tydz, później się poddałam :no:
na szczęście niewiele mam z nią już wspólnego ,bo się przeprowadziałam.
ja kiedyś będąc na urodzinach u znajomej (gdzie siedział krąg matek polek ) zażarowałam do Frani:
" bądź grzeczna bo inaczej to poszukałam całodobowego przedszkola :-)
gdyby wzrok mógł zabijac ,pewnie padłabym tam trupem ;-)

ja na szczęście ze szpitala mama same mile wspomnienia

Framama super, normalnie się uśmiałam :-):-):tak::-D:-D:-D
Tak się czasem zastanawiam skąd się takie kobiety biorą??? Najdziwniejsze jest to, że one wpieprzają się z buciorami w życie całkiem obcych sobie ludzi i jeszcze żyją w przekonaniu, że postępują słusznie a nawet są zobowiązane do takiego postępowania w imię ?? (i tu właśnie nie wiem w imię czego:rofl2:??)

asia dokładnie :)
ciągle slyszę : chyba Twoje dziecko to przychodzi do przedszkola jak tylko otworzą ,a wychodzi jak już jest ciemno?
nie szkoda Ci ,że żyjesz obok swojego dziecka. teraz jest najpiękniej. codziennie się rozwija. a ty w pracy siedzisz.
i co z tego masz? .... kasę? czy to jest dla Ciebie ważne?
a ja robie się coraz mniejsza , że INNE są takie cudowne, a ja beznadziejna
no i że chyba faktycznie moje dziecko w przedszkolu spędza całe swoje życie

Ostatnia edycja:
heloł babeczki

miałam na dzisiaj plan.. poprac, pomyc, poprasowac, jednym słowem odgruzowac chate i co??? Nie ma wody, awaria, gdzieś rura pierdykła.... no to sie napracowałam hahahaha

reklama
MATERRORYSTKI CHOLERNE!

Bądźmy więc wyrodnymi matkami! Miejmy czas dla siebie! Wychodźmy z mężem na spacer i zostawiajmy dziecko z nianią lub dziadkami! Róbmy sobie makijaż przez pół godziny! Idźmy na zakupy, na kawę i do kina! Czytajmy książki! Boże, bądźmy normalne!

Mam taką sąsiadkę, która ma dwie córki. I ona naprawdę, odkąd tylko zamieszkaliśmy obok niej i spotykałam ją czasami, pytała: a kiedy postaracie się o swoje? Noż #%#$&$!!!

Wierzcie mi, że nie jestem grzeczna. Jeśli ktoś się wpi**doli z butami w moje sprawy, to nie będę przytakiwać i wycofywać się z pochyloną głową. Nie, nie i jeszcze raz nie! Wiecie już, że mam okropnie negatywne zdanie o większości kobiet. Takich z jajem to ze świecą szukać, a już te posrane matrony na macierzyńskich blogach to tylko wisienka na torcie z rzygowin. Dobrze, że trafiłam na Was, bo jesteście rozsądne :D

Tak sobie myślę o pracy, że gdybym miała taką możliwość, chętnie pracowałabym w domu. Ale to nie znaczy, że nie posłałabym dziecka do żłobka. Jasne, że bym posłała! Chcę w końcu zebrać się do kupy i napisać książkę, może o tym piekielnym materroryzmie? Zbiór felietonów? Dobre by to było, na pewno.

Odkryłam wczoraj coś, co idealnie wpasowuje się w moje poglądy:

Bachor mag. Bezradnik dla nieudacznych rodzicówBachor mag. | Alternatywny magazyn o alternatywach rodzicielstwa

Przeczytajcie sobie proszę, kilka artykułów. Zapewniam, że się uśmiejecie do łez, a nawet jeśli nie, to przynajmniej poprawi się Wam nastrój. Zabawny jest artykuł: "Jak poderwać wózkarę?" albo "By mieć te perfekcyjne seksy".

Precz z materroryzmem! Yeaaaaaaaaaah! Każda jedna, która spróbuje spojrzeć na mnie karcąco, dostanie z piąchy w łeb :-D

(Chociaż oczywiście podejrzewam, że gdy moje dziecko się urodzi, dostanę pi**dolca na pierwszych kilka tygodni. Gdyby się przedłużało, macie prawo mnie zbluzgać od góry do dołu i przypomnieć mi moje własne słowa :-D)

Któraś z Was mówiła o Jodi Picoult! Czytuję czasami, bo właściwie od dłuższego czasu nawet przepadam za życiówkami :tak:

Do góry