reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Moja ma 10 lat i tez tak robię jak wy.
Powrot z szkoly,obiad,odpoczynek,lekcje itd.Jesli bym nie zawolala na obiad to by sie nie upomniała.
Balaganu na biurku nie widzi i czasami zastanawiam sie jak jej to nie przeszkadza.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Najlepsze w tym wszystkim jest to że moja mama jej broni, bo ma tyle lekcji, taka zmeczona itp, itd. Jak ja byłam w jej wieku to jakbym tak robiła to by afera była na cały dom, że się lenie i że jej nie pomagam. Później wysluchuje, że sprzątanie to mój obowiązek. Na szczęście mamusia nie mieszka z nami, a ja sobie na takie cos nie pozwolę

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

No mojej starszej też telefon przeszkadza. Na szczęście nie w nauce, a w obowiazkach domowych dlatego dostaje go dopiero jak wszystko zrobi
Mały telefonu nie ma, a kompa uwielbia, czasem w nagrodę pozwalam mu pograc w grzeczbe gry 15 minut, a wieczorem jedna bajkę obejrzec, a i tak czasu na naukę nie ma, bo woli buczec niż szybko uporać sie z kekcjami
Zaraz poszukam tej ksiazki na necie. Dziękuję [emoji8]

Mój starszy kompa nie ma, bo go nie szanował i się popsuł. Młodszemu obiecaliśmy kompa na Gwiazdkę. Telefon młodszego też hipnotyzuje to przychodzi ze szkoły i mówi: "Mama zabierz mi telefon i oddaj dopiero jak posprzatam na swoim biurku, odrobie lekcje i nauczę się angielskiego na test". Ale to mój jedyny taki egzemplarz. Jakbym miała dwóch takich jak starszy to chyba bym zwariowała:-p
A ze starszym dużo pracy jeszcze przede mną. Chociaż jak byłam w poprzedniej ciąży, którą niestety poroniłam to starszy wszystkie swoje pluszaki ułożył i mówi mi że to dla jego siostry, więc gdyby nie ta szkoła to chłopak byłby do rany przyłóż.:-) :)

Teraz ma za karę przepisać cały zeszyt do soboty, może coś zrozumie. Założyłam mu nowy od wczoraj, a tamten będzie przepisywal.
Nie jestem zadowolona z tej nauczycielki. Na poczatku wszyscy ją chwalili, ze taka wymagająca i dobrze uczy, a tymczasem jest niesystematyczna bardzo i wymagajaca też. Tylko, że zawala te dzieci dyktandami, a nie znają nawet podstaw ortografii. Jest dyktando i trzy poprawy dyktanda, bo żadne dziecko nie jest w stanie tak dlugiego tekstu napisać bezbłędnie. Na wywiadówkch trudno się z nią dogadać bo ma swoje racje. Muszę mu sama pomóc bo na nią nie ma co liczyć

Może warto porozmawiać o niej z dyrektorka? To na pewno ja ruszy. Ona jest dla dzieci a nie dzie Ci dla niej i owszem może mieć jakieś swoje zasady. Ale w wychowaniu chodzi o solidarność i powinna współpracować z rodzicami

Wracam z wizyty!
W sumie to wiem tyle, ze dzidziuś kopał, fikał, machał rączkami i nóżkami i nie dał się zmierzyć :) wszystko ok, 26 idę na USG panstwowe, cokolwiek to znaczy. A 20 mam wizytę prywatną, to dostanę zdjęcie mojego cukiereczka. Cieszę sie z tego, co zdołał mi przekazać :) :)

Najlepsze w tym wszystkim jest to że moja mama jej broni, bo ma tyle lekcji, taka zmeczona itp, itd. Jak ja byłam w jej wieku to jakbym tak robiła to by afera była na cały dom, że się lenie i że jej nie pomagam. Później wysluchuje, że sprzątanie to mój obowiązek. Na szczęście mamusia nie mieszka z nami, a ja sobie na takie cos nie pozwolę

Przecież dzieci też muszą mieć obowiązki, bo kaleki z nich wyrosną, co nic wokół siebie nie będą umiały zrobić! Ale moja też we wszystkim chłopaków próbuje wyreczać i kilka wymian zdań było w tym temacie.

Mój starszy kompa nie ma, bo go nie szanował i się popsuł. Młodszemu obiecaliśmy kompa na Gwiazdkę. Telefon młodszego też hipnotyzuje to przychodzi ze szkoły i mówi: "Mama zabierz mi telefon i oddaj dopiero jak posprzatam na swoim biurku, odrobie lekcje i nauczę się angielskiego na test". Ale to mój jedyny taki egzemplarz. Jakbym miała dwóch takich jak starszy to chyba bym zwariowała:-p
A ze starszym dużo pracy jeszcze przede mną. Chociaż jak byłam w poprzedniej ciąży, którą niestety poroniłam to starszy wszystkie swoje pluszaki ułożył i mówi mi że to dla jego siostry, więc gdyby nie ta szkoła to chłopak byłby do rany przyłóż.:-) :)

No właśnie jedno dziecko jest takie, drugie takie, trzecie będzie wymieszane [emoji6] super się zachował, będzie dobrym starszym bratem. Mój mały też ma dobre serduszko, jest czuły, kochany i taki niedopieszczony, ciagle potrzebuje uwagi i przytulania

Ja mamw poniedziałek wizytę, ale tylko badanie, chyba że coś źle wyjdzie to zrobi usg. To bedzie 9tydz 5dzien i trzy tygodnie później będzie usg czyli w 12tyg 5 dniu. O ile nie umowi mi wcześniej wizyty

Mamy dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży[emoji5] ja będę na wizycie we wtorek 9t6d[emoji5]

reklama
Może warto porozmawiać o niej z dyrektorka? To na pewno ja ruszy. Ona jest dla dzieci a nie dzie Ci dla niej i owszem może mieć jakieś swoje zasady. Ale w wychowaniu chodzi o solidarność i powinna współpracować z rodzicami
Też o tym myślałam. Zobaczę co wyniknie z tej rozmowy. Jeżeli ja dalej swoje, ona swoje to trzeba będzie wyżej uderzyć

Przecież dzieci też muszą mieć obowiązki, bo kaleki z nich wyrosną, co nic wokół siebie nie będą umiały zrobić! Ale moja też we wszystkim chłopaków próbuje wyreczać i kilka wymian zdań było w tym temacie.

No oczywiście. Dzieci mojej mamy miały obowiązki i musiały się z nich wywiązać. No ale na wnuki to nie działa. Teraz jest ok bo jak nas tylko odwiedza to luz, a jak mieszkaliśmy z nią to cały czas były o to awantury. Ja nie chcę żeby moja córka miała 15 lat i nue umiała sobie zrobić obiadu, czy upiec ciasta. Nie każe jej tego lubić, ale piwinna umieć nie dlatego że jest dziewczyną i kiedyś wyjdzie za mąż tylko dlatego, żeby nie musiała w dorosłym życiu liczyć na kogoś

Wracam z wizyty!
W sumie to wiem tyle, ze dzidziuś kopał, fikał, machał rączkami i nóżkami i nie dał się zmierzyć :) wszystko ok, 26 idę na USG panstwowe, cokolwiek to znaczy. A 20 mam wizytę prywatną, to dostanę zdjęcie mojego cukiereczka. Cieszę sie z tego, co zdołał mi przekazać :) :)

Super, gratulacje [emoji8]

Do góry